Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LODÓWKA, wybór lodówki - watek zbiorczy: modele, opinie, przydatne funkcje

zuzka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 630
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 5 months później...

czy ktoś ma może lodówkę samsunga combi z górnym zamrażalnikiem w kolorze beżowym typ RT^#VMVB1 ???

na linku poniżej zdjęcie

http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/refrigerators/top-freezer/RT63VMVB1/XEO/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=

jeżeli macie, bardzo, bardzo proszę o zdjęcie w realu, ponieważ nie wiem jaki dokładnie ma kolor..

zastanawiamy się miedzy srebrną a własnie tą..

niestety w sklepach nie są popularne, jedynie w sklepach internetowych..

dzięki

pozdrawiam

W zwiazku z tym, ze ja mialam problem ze zdefiniowaniem koloru tej lodoweczki, podsylam zdjecia.

Lodowka jest super, duza i bardziej funkcjonalna i pojemna niy by side, a kolor jak na zdjeciach + boki, raczki, podajnik na wode jest bezowy (kremowy) reszta (przod) biala z marmurkowym (chmurkowym) wzorem.. polecam jest piekna, ale przy odbiorze bylismy zaskoczeni, bo takiej sie nie spodziewalismy (myslelismy ze bedzie jednolita) ale faktycznie jest ladniejsza niz sie spodziewalismy

lodowa..jpg

lodowa_chmurkowa&#46.jpg

lodoweczka_chmur&#10.jpg

Witaj

My z mężem również jesteśmy zainteresowani zakupem tej lodówki w ubiegłym tygodniu jeździliśmy z wycieczką po sklepach i właśnie ją widzieliśmy bardzo nam się spodobała i właśnie ją kupimy.... podoba mi się o wiele bardziej niż lodówki side by side też weźmiemy beżową zwłaszcza że w Euro jest teraz na nią promocja....

jest duzo bardziej pojemna niz by side, zmieszcza sie nawet dwie bardzo duze blachy obok siebie, polecam to dobry wybor

niestety u mnie nigdzie nie byla dostepna w sklepach, dlatego pytalam jak wyglada na forum,

w koncu zamowilismy przez internet w euro, bo wtedy mozna jej nie przyjąc i odeslac bez zadnych kosztow

zdziwilismy sie strasznie, jak zaczelam ja od dolu rozpakowywac myslalam, ze jest wybrakowana i ma zacieki, a to taki fajny design, polecam

pasuje ladnie do kremowych okapow i rustykalnej lub starej kuchni

faktycznie zapachy nie przechodza i alarm gdy lodowka nie jest zamknieta jest fajny, bo odpowiednio glosny

• 6 months później...
Do 2 tys., to chyba będzie ciężko, ale można się zmieścić w takiej kwocie. W zasadzie trzeba trzymać się sprawdzonych marek, sama się zresztą o tym przekonałam - najlepiej wybierać to, co się zna. Zawsze też można popytać w sklepie o polecane modele - często można znaleźć dużo fajnych na promocji.

najistotniejszą różnicą jest to że Sharp jest produkowany w Japonii a Samsung nie wiadomo gdzie, a to chyba koronny argument :)

poza tym Sharp chociaż nie za bardzo znany z produkcji lodówek jest bardzo mocny na rynku klimatyzacji i chłodnictwa, bierz Sharpa nawet słabiej wyposażona lodówka made in Japan będzie działać bez szwanku długimi latami

• 4 weeks później...

Słuchajcie, doradźcie proszę przy wyborze lodówki do zabudowy. Mam dylemat bo nasłuchałem się że no-frost chodzi głosno. Lodówkę będę miał w aneksie kuchennym, otwarta przestrzeń na salon więc jeśli będzie mruczeć i chrapać będzie słyszalna w salonie, z drugiej tez strony nie wiem tak na prawde czy ten no-frost mi jest tak do szczęścia potrzebny, niby lepszy system, no sam nie wiem. Chcę na to wydać 2000 zł (+/-)

bez no-frost:

Bosch KIS 38A50

Bosch KIS 38A51

Siemens KI 38VA20

Siemens KI 38SA50

Liebherr ICUS 3013 Comfort

Electrolux ERN29651

z no-frost:

Hotpoint-Ariston BCB 333 AVEI FF

Whirlpool ART 766/NFV

Gorenje NRKI55288

Teka TKI 325 DD

Beko CBI 7771

Kwestię wyboru lodówki przechodziłem rok temu. Siedziałem miesiąc na forum elektrody, ceneo , itp. Wnioski są takie każdej firmie zdarza się zrobić dobry model i jak i wiele złych. Mam znajomego w Candy. Chciałem kupić lodówkę ...powiedział, że wszystko byle nie lodówkę. O Liebherze czytałem dużo, ale cena zwala z nóg, a w tańszych modelach zdarzają się problemy z radiatorem (chłodnicą z cienkich rurek zatopioną w piance), kruchy plastik od prowadnic od półek sprawiał, że pękały od zimna.... może to było kiedyś. Tani Bosh niczym nie różni się od Amici ... ITD W jakimś elektroluksie padały tajwańskie agregaty ...itd itd. Samsung to znowu legendarnie zły serwis gwarancyjny. Moim zdaniem ogólnie wszystkie tańsze produkty różnych producentów są bardzo zbliżone jakościowo, często z tej samej fabryki.

U mnie wybór padł na LG NO FROST GR 349 ...czy jakoś tak. Dostałem 5 letnią gwarancję, lodówkę kupiłem w sklepie internetowym. No i co ....no i działa. Kosztowała koło 1300zł , w sumie kupiłem dwie , bo dla rodziców jedna. Mrozi jak diabli , trzeba ustawiać na minimum. Jest odrobinę za głośna - agregat , ale bez przesady, mówię o tym bo aktualnie śpię o 1 metr od niej - tak śpię w kuchni i nie pytajcie dlaczego. Słabo chodzą szuflady w zamrażalniku, ale nic poważnego. No frost jest moim zdaniem EKSTRA, ale jedyny punkt odniesienia jaki mam to Mińsk. Kolega ma już 3 lata LG No Frost i też bardzo chwali. W tych pieniądzach oceniam to jako bardzo dobry wybór.

Rodzice koleżanki mają wielkiego Sharpa. Gigantyczna, ale z zamrażalnikiem na górze, co uważam za nieergonomiczne. Tej lodówki NIGDY nie słychać. Normalnie NIGDY NIGDY nie słyszałem , żeby pracowała. ...a pracuje i owszem. No , ale kosztowała ponad 4000.

To tyle, pozdrawiam.

Ja mam w rodzinie trzy lodówki Electrolux i są super. Natomiast przestrzegam przed kupowaniem czegokolwiek z Samsunga. niestety, mój piekarnik okazał się wadliwy, a serwis twierdzi że jest ok. Na razie sprawa jest w toku.Tragedia

hmm oczytałem się opinii i jakoś jestem zdecydowany na piekarnik Samsung BF62CCST, w tej cenie wydaje mik się że jest OK.

Jak możesz to napisz na prv co w Twoim modelu jest nie tak i jakie jest zdanie serwisu ?

Poradźcie czy warto kupić taki zestaw SIEMENSa: zamrażarka GS32NV73EU chłodziarka KS38RV73EU, są to urządzenia wolnostojące do kombinacji typu sbs. A może ma ktoś takie sprzęty, link http://www.siemens-home.pl/produkty/chłodnictwo/urządzenia-wolnostojące/kombinacje-typu-side-by-side/list.html Z tego co się orientuję to jest dobra marka, ale i tak mam wątpilwości...:confused: