1igor1 31.01.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 dlatego też zawsze polecam przedłużenie gwarancji do 5 czy 6 lat ... niestety ale dzisiaj sprzęty już nie są tak trwałe jak to było naście lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 04.02.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 a czy to prawda że nowe modele lodówek amica to tak naprawdę to samo co samsung ( z racji wykupienia fabryki amiki) . Jesli tak to podpowiedzcie które modele lodówek to te najnowsze.I zapytam jeszcze jak na tle konkurencji zza granicy przedstawia się dzisiejszy polar- czy produkcja odbywa się w Polsce ? Czy jakość jest lepsza czy gorsza od chińskich marek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 05.02.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Amica sprzedała swoje fabryki pralek i lodówek samsungowi i przez jakiś czas były to te same produkty, teraz amica bierze lodowki od innego producenta z europy. W polsce produkuje już tylko plyty, piekarniki i kuchnie wolnostojące.Co do polara to jest on ściśle powiązany z whirlpoolem (nie tak jak bosch-siemens) i są napewno lepsze od chińszczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 05.02.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 sprzedawca w sklepie powiedział mi, że samsung wykupił amike i obecnie lodówki amiki i samsunga to to samo, a na moje pytanie czemu samsung wkłada własną technologię pod cudzą nazwę usłyszałam ze samsung zobowiązał sie przez iles tam lat, chyba 3, utrzymać markę amica, a potem juz prawdopodobnie jej nie będzie przynajmniej w lodówkach. Ale bardziej wiarygodne wydaje mi się że jest tak jak piszesz tzn. po co samsung ma "wkładać to samo" w lodówki amiki co we własne, jak może ściągnąć skądś tańsze podzespoły i włozyć do amiki. Pocieszajace jest ze ściągają z europy . Czyli reasumując amica, polar, whirpool to mniej więcej ta sama półka cenowo jakościowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 05.02.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Nastawiłam się na kupno lodówki Samsunga RL56GSBSW i od dłuższego czasu nie moge jej nigdzie namierzyć. Dzwoniłam nawet do samsunga spytac czy ten model nie jest wycofany z produkcji i okazało sie ze nie. W Artdomie maja zamówionych prawie 70 sztuk, miały dotrzeć w ciągu ok 2-3 tygodni bo podobno tyle standardowo oczekuja na zamówienie, ale niestety póki co nie ma. Są w promocji w inoxie , ale mi inox nijak nie pasuje . Chyba białe sa juz nie modne i stąd te braki, z drugiej strony sporo jest jeszcze białych lodówek . I tak szukam czegoś w zastępstwie gdyby samsung okazał się nieosiągalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 05.02.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 sprzedawca w sklepie powiedział mi, że samsung wykupił amike i obecnie lodówki amiki i samsunga to to samo, a na moje pytanie czemu samsung wkłada własną technologię pod cudzą nazwę usłyszałam ze samsung zobowiązał sie przez iles tam lat, chyba 3, utrzymać markę amica, a potem juz prawdopodobnie jej nie będzie przynajmniej w lodówkach. Ale bardziej wiarygodne wydaje mi się że jest tak jak piszesz tzn. po co samsung ma "wkładać to samo" w lodówki amiki co we własne, jak może ściągnąć skądś tańsze podzespoły i włozyć do amiki. Pocieszajace jest ze ściągają z europy . Czyli reasumując amica, polar, whirpool to mniej więcej ta sama półka cenowo jakościowa. ten sprzedawca nie do końca poinformowany, ten okres trwał chyba pół roku, później we wronach szła już produkcja tylko dla samsunga a amica zaczeła kupować lodówki od innego producenta. amica i polar ta podobna półka, ale whirlpool ceni się raczej trochę wyżej, chociaż są wyjątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astw 05.02.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 "teraz amica bierze lodowki od innego producenta z europy". Tzn? - BEKO, Gorenje czy inny producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 05.02.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 hmm. nie wiem czy wolno się tym chwalić, ale jak co to usunę post. Biorą od BEKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ali4 05.02.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 1igor1Jak oceniasz lodówki LG? zastanawiam się nad LG GB 5237 PVFW, jak sądzisz warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 06.02.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 No właśnie jak jest Twoja opinia o LG I samsungach - ja słyszałam że w no frost to praktycznie dwie najlepsze firmy. A i może wiesz coś na temat braku dostępności Samsunga RL56GSBSW , może coś z nimi było nie tak ze ich nigdzie nie ma, miały jakąś wadę?Tak się zastanawiam co sie trzyma w komorach niskich temperatur? Czytam że temp . w takiej komorze wynosi od -2 do +2 w zależności od ustawień zamrażalnika i tak się zastanawiam że jak w komorze jest -2 to już przecież produkt zamarza, nie miałam do tej pory lodówki z no frostem więc nie wiem czy taka komora jest potrzebna w ogóle. Szufladę na warzywa z regulacją wilgotności rozgryzłam i uważam , że dobrze gdyby była. Natomiast ta komora nie wiem , nie mam na razie wyrobionego zdania, cały czas myślę co wymaga przechowywania w temperaturze bliskiej zeru,do tej pory wystarczała mi temp. jaką ma klasyczna lodówka czyli ok. 7-8 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 06.02.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 1igor1 Jak oceniasz lodówki LG? zastanawiam się nad LG GB 5237 PVFW, jak sądzisz warto? Fajna lodówka, myślę że warto się nią zainteresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 06.02.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 No właśnie jak jest Twoja opinia o LG I samsungach - ja słyszałam że w no frost to praktycznie dwie najlepsze firmy. A i może wiesz coś na temat braku dostępności Samsunga RL56GSBSW , może coś z nimi było nie tak ze ich nigdzie nie ma, miały jakąś wadę? Tak się zastanawiam co sie trzyma w komorach niskich temperatur? Czytam że temp . w takiej komorze wynosi od -2 do +2 w zależności od ustawień zamrażalnika i tak się zastanawiam że jak w komorze jest -2 to już przecież produkt zamarza, nie miałam do tej pory lodówki z no frostem więc nie wiem czy taka komora jest potrzebna w ogóle. Szufladę na warzywa z regulacją wilgotności rozgryzłam i uważam , że dobrze gdyby była. Natomiast ta komora nie wiem , nie mam na razie wyrobionego zdania, cały czas myślę co wymaga przechowywania w temperaturze bliskiej zeru,do tej pory wystarczała mi temp. jaką ma klasyczna lodówka czyli ok. 7-8 stopni Lodówki LG i Samsung to dobre lodówki, ale lepsze będą SHARP i LIEBHEER. Na temat twojego samsunga ciężko mi powiedzieć, jeżeli się nie mylę to ten model jest produkowany w korei i jeżeli ich nie ma na składzie w Europie to czas oczekiwania na dostawę to ok 6 tygodni. temu może być ich brak, o zadnych akcjach serwisowych nie słyszałem. Co do komory -2+2 to jest tak zwana komora świeżości (temperatura w niej jest zależna od ustawień chłodziarki- czyli jak ustawi najzimniej w lodówce to w komorze będzie -2,-3, jak ustawi najcieplej to będzie +2,+3. Taką temperaturę lubią owoce i warzywa oraz wędliny. Jest tam dłużej świeża żywność także jak jest to brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 06.02.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 LG za swoje lodówki dostało medal w 2010 roku na ogólnopolskich badaniach Postaw i Preferencji Konsumenckich, także chyba warto się zainteresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 06.02.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 każdy producent w jakimś badaniu dostał jakiś medal. Tych instytucji jest więcej niż producentow, także dla każdego za coś się znajdzie medal ale to tak OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 08.02.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Może to i prawda , ale targi CES 2012 jakby to potwierdzały. A tam to jury bardzo wymagające, składające się z czołowych projektantów, inżynierów i dziennikarzy z branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 08.02.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 pewnie że tak, masz rację, z tym że każdy producent pisze że jest numerem 1 wg (tutaj wstawić odpowiednią instytucję). Ale CES są jednymi z nielicznych targów, które pokazują najlepsze cechy produktów oraz nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astw 08.02.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 "lepsze będą SHARP i LIEBHEER". Gdzie produkowany jest Sharp? Czy Liebherr oferuje (odpłatne) przedłużenie gwarancji do 5 lat?Np. Miele w Czechach i RFN oferuje przedłużenie gwarancji do 10 lat.https://www4.miele.de/b2c_tp2/init.do?scenario.xcm=b2c_P11_010&language=de&shop=B2C_P11_DE&mieleDirectLink=displayCertificateIntro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 08.02.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Nie wiem czy Liebherr oferuje przedłużenie gwarancji ale prawie wszystkie sklepy to oferują. Sharp zazwyczaj made in Japan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 09.02.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Witam,przyszła pora na zmianę wystroju kuchni - meble będą rustykalne - i muszę do tego kompletu dobrać lodówkę w stylu retro.W związku z powyższym proszę o poradę - mam na oku dwa modele:1. Gorenje - http://www.gorenje.pl/linie_wzornicze/oldtimer?c=278677 oraz2. ARDO - http://www.ardo.com.pl/produkty/wolnostojace/vintage/coo2210sh/COO2210SH,COO2210SH_-_Classic,rid,225.html Na pierwszy rzut oka bardzo podobne lodówki. Gorenje jest w wyższej klasie energetycznej ale jest o ok. 800-900 zł droższa. Może ktoś z forumowiczów ma doświadczenia z tymi firmami a może z lodówkami. Proszę o opinię.DF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 09.02.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 jeżeli chodzi o firmę to zdecyowanie gorenje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts