DeeF 09.02.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Może coś więcej? Dlaczego?DF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 09.02.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Gorenje robi lepsze jakościowo produkty, to tak jakby VW i Audi. Do ardo jakoś nie mam zaufania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 11.02.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 (edytowane) Podobno wybrany przeze mnie samsung jest wycofany z polskiego rynku, choć na polskiej stronie producenta jest ten model hm..., w każdym razie trzeba zacząć szukać w innych markach . Czy ktos mógłby napisać czym róznia się lodówki siemens KI 38 SA50 siemens KI 38 VA20 siemens KI 38 VA50 wszystkie są do zabudowy, mają identyczne wymiary, identyczne pojemności ( ta ostatnia ma zamrażalnik o 2 litry mniejszy) , wszystkie mają klasę A+, no ale gdzieś różnica musi być a tak najbardziej to podoba mi sie ariston BCH 333AAVEI - ale chyba nie warto ryzykowac bo na ceneo wszyscy piszą ze to szmelc Te siemensy są w cenie do 2000 , żadna nie ma no frosta , w takiej cenie można znależć boscha z no frost tyle ze wolnostojacego. I tak cały czas bije się z myślami czy mając kuchnie na biały połysk nie będę za rok lub dwa żałować patrząc na żżółkniętego Boscha Z wolnostojących jest też siemens KG 36 NVW30 ma no frost, klasa A++ ( 219 kwh rok) , 2 termostaty ... Ta lodówka to chyba najtrudniejszy mój wybór Edytowane 11 Lutego 2012 przez Andrewhoopoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 11.02.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 siemens KI 38 SA50 - 38 dB - ma trochę inny panel sterowaniasiemens KI 38 VA20 - 40 dB ma mniejsze drzwi zamrażarki i chłodziarki czyli pewnie będzia miała większe wgłebienia pod półk dolnie wchłodziarcesiemens KI 38 VA50 - 40 dBwiększych różnic się nie doszukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 11.02.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 To przy takich różnicach można chyba wziąć tę która będzie w danym momencie najtańsza, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 12.02.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Tak myślę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 13.02.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 No i lipa!!! Nici z lodówki retro. Ale całe szczęście, że jeszcze przed kliknięciem kup dokładnie obejrzałem ją w sklepie. Stolarz od kuchni zostawił mi 63 cm na lodówkę pomiędzy końcówką mebli i ścianą i niestety to jest ZA MAŁO . lodówki te mają takie zawiasy że żeby otworzyły się pod kątem 90 st muszą mieć min 15 cm zapasu. Trudno i szkoda. Będzie w zabudowie jednak. POZDR DF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 15.02.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Igor, czy mogę Cie jeszcze dopytać o te siemensy?U nas w sklepie pani poinformowała mnie , że 90% lodówek to zabudowy jakie sprzedaję to elektrolux, boscha i siemensa bardzo mało, ale nie dlatego że są kiepskie tylko dlatego że bosch i siemens ma w zabudowie specyficzne wymiary, tak że jak trzeba lodówkę wymienić to trudno cos dobrać, dodatkowo co jakiś czas oni sami tez zmieniają te wymiary więc nawet może być problem z dobraniem lodówki tego samego producenta. Nie miałam przy sobie w sklepie kartki z tymi wybranymi siemensami i nie mogłam porównać, ale jak patrze w domu to wydaje mi się ze te 3 siemensy które wcześniej podałam są raczej typowe. Jak uważasz?I jeszcze pytnie o wnętrze siemensa- widziałeś może na żywo , mi niestety nie udało sie , może wiesz czy one mają takie w miarę normalne półki czy bardzo płytkie ( bo w niektórych lodówkach jak patrzyłam to półki były płyciutkie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 15.02.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 niestety muszę cie zmartwic ale ta pani ma rację, lodówki bosch i siemens mają inna proporcję chłodziarki do zamrażarki. pozostali producenci mają raczej standard czyli drzwi zamrażarki na równi z szafkami standardowej kuchni, w siemensie jedna półka niżej. ale tak już robią jakiś czas, i nie przypuszczam żeby mieli zmienić rozmiary. Fakt jest jeden że jak bierzesz lodówke boscha lub siemensa to później musisz kupić też lodówkę tylko tych 2 producentów, lub zmienić fronty. bo sama skrzynia na całą lodowke jest taka sama, róznia sie tylko wysokościami frontówjeżeli chodzi o porównanie wielkości to siemens i bosch to to samo. także wystarczy że gdzieś znajdziesz boscha i możesz porównać, tych modeli konkretnie nie widziałem, ale półki boscha są raczej takie same jak electrolux czy hotpoint. jutro to jeszcze zmierzę, to ci podam dokładne wymiary tych półek w różnych lodówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 15.02.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Będę Ci bardzo wdzięczna. Czyli standardowo drzwi od zamrażarki maja się zaczynac ok. 80 cm od podłogi? Dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 16.02.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 drzwi chłodziarki mają się zaczynać około 85 cm od podłogi. ale pamiętaj że w sklepie lodówka stoi na podłodze, a w zabudowie na cokole czyli jakieś 15cm wyżej. czyli w sklepie drzwi chłodziarki mają sie zaczynać gdzieś w ogolicy 70cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 16.02.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.02.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Cześć Igor. Tu znajoma pszczynianka. Bardzo Cie proszę o opinię dot. mojego wyboru: 1.lodówka Electrolux ERz 28801 (musze miec komorę świeżości, bo uwazam że to cudowny wynalazek - stąd taki wybór) 2.zmrażarka, naraxie to model Electrolux EUN 12510 (wolałabym większą ale nie mogę namierzyć nic sensownego) Liczą na szczerą opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 16.02.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Nie myl tylko komory świeżości z komorą zero. To co masz w tej lodówce to jest komora zero czyli ta lepsza Lodówka bardzo fajna, niby ma mały zamrażalnik, ale te 2 szuflady z komorą ZERO mogą posłużyć jako część zamrażarki do produktów które wkrótce mają być użyte. Jedna uwaga, to niestandardowy układ drzwi chłodziarki zamrażarki - czyli ewentualnie późniejszy problem ze zmianą chłodziarki (pisaliśmy o tym kilka postów wyżej apropo bosch/siemens. Ale ogólna ocena tej chłodziarki to celujący. Zamrażarka OK. Jedna uwaga, skoro zamierzasz kupować osobno zamrażarkę, to nie lepiej by było kupić dużą chłodziarkę, dużą zamrazarkę, postawić je koło siebie w formie SBS. Widziałem coś takiego w zabudowie, bardzo fajnie wygląda i mamy wtedy dużo miejsca i w chłodziarce i zamrażarce i mamy efekt SBS w zabudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.02.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Zwykłego SBS nie chccę musi być w zabudowie. Własnie myślę o większej zamrażarce ale nie umiem nic znaleźć. Masz może jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 16.02.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 I jeszcze pytnie o wnętrze siemensa- widziałeś może na żywo , mi niestety nie udało sie , może wiesz czy one mają takie w miarę normalne półki czy bardzo płytkie ( bo w niektórych lodówkach jak patrzyłam to półki były płyciutkie) wymiary półek bosch, siemens - 30cm whirlpool 27cm hotpoint -29cm electrolux 29,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 16.02.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) Zwykłego SBS nie chccę musi być w zabudowie. Własnie myślę o większej zamrażarce ale nie umiem nic znaleźć. Masz może jakiś pomysł? Chodzi mi o SBS do zabudowy zbudowany z samej chłodziarki na 177cm do zabudowy i samej zamrażarki na 177 również do zabudowy. stawiasz je koło siebie, jedno się otwiera w lewo drugie w prawo, wygląda to mniej więcej jak SBS, a jest bardzo duża pojemność tego i tego i to w zabudowie Czyli do tej swojej lodówki stawiasz obok coś takiego http://www.electrolux.pl/Products/Ch%C5%82odnictwo/Ch%C5%82odnictwo_do_zabudowy/Zamra%C5%BCarki_szafkowe/EUP23901X i robi ci się taki SBS do zabudowy Edytowane 16 Lutego 2012 przez 1igor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.02.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ja zrozumiałam Tylko nie mogę namierzyć zamrażarki na 177cm. zaraz siąde i poszukam jeszcze. niestety cena mnie też trzyma bo nie stać mnie na zamrażarkę za 3.000,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 16.02.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 http://pl.hotpoint.eu/sprz%C4%99t_agd_h/zamrazarki_pline_35.do#/p/Zamra%C5%BCarki/pline/35/startMode/catalogo/ znalazłem coś takiego, podrzuć jaka cena cię interesuje to jeszcze poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.02.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Igor wiadomo im niższa cean tym lepsza, a tak na poważnie to no do 2tys. . Patrzę też na zużycie prądu A jakie masz zdanie o produktach Hotpoint.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts