1igor1 16.02.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Najtańsze co znalazłem to AEG AGN 71800 F0 po 1999 na ceneo a sklep to rtveuroagd, wygląda dosyć przyzwoicie, cena też. Marka jedna z lepszych, Co do Hotpointa, to cenię ją przede wszystkim za jakość plastików - jedna z lepszych. Co do samej firmy też nie mam żadnych uprzedzeń. parametry też całkiem dobre. Na pewno dziś kupiłbym sobie pralkę Hotpoint z serii AQUALTIS, jedne z lepszych pralek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.02.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Zaraz obejrzę tą AEG bo brzmi interesując. a co do prali to wybrany mam wstępnie Electrolux EWF 127440W? Co sądzisz?Musze luknąć na tą zproponowana pralkę Hotpoint z serii AQUALTIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.02.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Igor zapomniałam zapytać który model tej pralki Hotpoint z serii AQUALTIS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 16.02.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 pralka hotpoint aq7d-29 ta mi najbardziej leży. twój electrolux też bardzo fajny, do tego oszczędniejszy. Na + dla hotpointa to duży otwór załadunkowy, bęben pochylony pod kątem, bardzo solidne zawiasy (mozna za drzwiczki przechylić pralkę i nic się nie urywa). Na + dla elektroluxa to time menager, klasa A+++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.02.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Igor jesteś niezwykle pomocny ta zamrażarka to strzał w dziesiątkę Jak mąż przełknie cenę to będzie cudownie. Musze go pomaglować. A co do pralki to zostanę jednak przy electrolux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 16.02.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Dzięki Co do electroluxa to na pewno będziesz zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 16.02.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Jeszcze raz wielkie dzięki jak tak piszesz o Hotpoincie to muszę jeszcze raz zerknąć na ich ofertę bo coś kojarzę ze jakiś model z tej firmy tez bardzo mi pasował Cały czas nie jestem na 100 % na nic zdecydowana, ale zawężam już nieco poszukiwania Mam nadzieję ze wreszcie napiszę że coś wybrałam a Ty żeby mieć już spokój przyznasz że to świetny wybór :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 19.02.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Lodówka ELECTROLUX ENB 38943WIgor a co mysz o tej lodówce? Nie wiesz czy ma mozlwość zmiany kier. otwierania drzwi. Nie wiem czemu jak wyszukuję ten model na stronie elektroluxa to znajduje mi ENB43499W która jest niestety szersza i głębsza , nie wiem czy to ozncza że ta druga zastąpiła ten mój model? W sklepach internetowych jest jeszcze dostępna 38943, chyba że maja stare nazwy i nowy produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 19.02.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Witamjest ona na stronie electroluxa http://www.electrolux.pl/Products/Ch%c5%82odnictwo/Ch%c5%82odnictwo_wolnostoj%c4%85ce/Ch%c5%82odziarko-zamra%c5%bcarki/ENB38943W, Lodówka bardzo fajna - no-frost w zamrażarce, w chłodziarce standardowy system = większa wilgotność czyli nie wysusza żywności tak jak no-frost. można zmieniać kierunek otwarcia drzwi.Ogólnie lodówka godna polecenia, komora swieżosci, 2 termostaty, sterowanie na drzwiach chlodziarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 20.02.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Podjęłam wreszcie decyzję Jeśli elektrolux ENB 38943W nie będzie bardzo kontrastował z białymi szafkami to wezmę ten model. Jeśli kolor będzie do bani i uznam , że różnica w odcieniach bieli będzie dla mnie rażąca to biorę któryś z siemensów: siemens KI 38 SA50 siemens KI 38 VA20 siemens KI 38 VA50 Wrzuciłam sobie jeszcze raz te trzy modele do porównywarki tyle ze tym razem na stronie siemensa i mam dwa pytania - czy warto dopłacać ok. 400 zł do modelu z dwoma obiegami chłodniczymi bo tylko KI 38 SA 50 ma 2 termostaty - czy można wierzyć zdjęciom wyposażenia modelu na stronie siemensa ( w porównywarce przy modelu KI 38 VA 50 nie ma wzmianki o możliwości zmiany ustawienia półek po wewnętrznej stronie drzwi - w pozostałych dwóch jest, ale jak powiększę ten model to widać wyraźnie że jest możliwość regulacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 20.02.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 400zł za 2 termostaty?? - nie sądze żeby bylo warto, on ma jeden obieg chłodniczy a tylko 2 termostaty. czyli można ustawić cieplej w chłodziarce zimniej w zamrażarce, ale nie da sie wyłączyć jednej rzeczy. co do zdjęć - to różnie z tym bywa, najlepiej zadzwoń do sklepu który ma tą lodówkę fizycznie i niech to sprawdzą, bo takie rzeczy to najlepiej namacalnie sprawdzić.nie miałem na sklepie żadnego z tych siemensów także nie mogę ci za wiele pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 20.02.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Pod zdjęciem tego modelu na stronie siemensa jest informacja Klasa A+ i że ma 2 obiegi chłodniczehttp://www.siemens-home.pl/KI38SA50.html?source=search no własnie z tymi siemensami jest ciężko w realu , wszędzie dostępne na zamowenie. Ale jeszcze poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 20.02.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 hmm, pewnie im chodzi o te 2 termostaty, bo agregat jest jeden, skraplacz też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 20.02.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Czasem to tak napiszą coś Ci producenci że trzeba być wróżką, eh.. Dobrze że są tu osoby które mają większe pojęcie od zwykłego klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 20.02.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 ciekawe jest to, że do większości innych pojęć jest słowniczek, ale do tego określenia akurat nie ma. Ale tak co przejrzałem inne lodówki siemensa to to oznaczenie mają tylko te, które mają 2 termostaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.02.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Nasz piętnastoletni Polar pewnie wyzionie ducha niedługo, a jeżeli nawet nie, to na pewno już nie jest energooszczędny (to były argumenty zdroworozsądkowe, a tak naprawdę, to już mam dosyć rozmrażania i czyszczenia go, bo wiecznie się coś zatyka i cieknie po ściankach w środku). Poza tym wolę poszukać na spokojnie, niż w razie awarii się spieszyć.Na razie celuję w takie dwa modele:Siemens KG36NVW30 i Bosch KGN36VW30. W sumie różnice między nimi niewielkie i cena podobna. Wygląda na to, że to ten sam model. Odpowiada mi w nich wielkość, cena, zużycie energii i no frost w chłodziarce i zamrażarce. Czy warto? A jeżeli tak, to którą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 27.02.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Warto, i jak już sobie odpowiedziałaś to to ta sama lodówka. Bosch i siemens to w zasadzie jedna firma BSH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.02.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Czyli brać tę, która w pobliżu będzie tańsza? Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 28.02.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miamaja 28.02.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam,stoję przed dylematem, którą lodówkę wybrać: SBS czy zwykłą do zabudowy. W SBS najbardziej podoba mi się barek, nie trzeba otwierać całej, żeby wyjąć np. mleko do kawy. Kostkarka mi niepotrzebna.A może wiecie czy są dostępne zwykłe lodówki z barkiem? Jeśli tak to mogę prosić o jakieś konkretne modele (w rozsądnej cenie:))? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts