Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LODÓWKA, wybór lodówki - watek zbiorczy: modele, opinie, przydatne funkcje

zuzka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 630
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

stoję przed dylematem, którą lodówkę wybrać: SBS czy zwykłą do zabudowy.

W SBS najbardziej podoba mi się barek, nie trzeba otwierać całej, żeby wyjąć np. mleko do kawy. Kostkarka mi niepotrzebna.

A może wiecie czy są dostępne zwykłe lodówki z barkiem? Jeśli tak to mogę prosić o jakieś konkretne modele (w rozsądnej cenie:))?

SBS to przede wszystkim znacznie większa pojemność od lodówki do zabudowy. Barek ma różne opinie, ale zazwyczaj to co chcemy wyciągnąć z lodówki jest w innym miejscu niż barek (prawo ironii losu :D) Ze zwykłymi lodówkami z barkiem jeszcze się nie spotkałem. Jeśli chcesz dużą lodówkę i zamrażarkę bierz SBS jeżeli niekoniecznie i chodzi ci tylko o barek - to lepiej zwyklą do zabudowy

• 2 weeks później...

Mam prośbę o pomoc w wyborze lodówki do zabudowy. Biorę pod uwagę 4 modele:

1. HOTPOINT ARISTON BCB 333 A VEI FF/HA

2. WHIRLPOOL ART 766/NFV

3. GORENJE NRKI 5181 LW

4. GORENJE NRKI 45288 W

Może ktoś używa lub sam się tym interesował i mógłby polecić lub odradzić którąś. Na co zwrócić uwagę? Czy te firmy/modele w ogóle są dobre czy może bardziej awaryjne niż inne (wiem, wiem, wszystko zależy od konkretnego egzemplarza na jaki się trafi)?

A może coś innego polecicie? Zależy mi głównie na tym, żeby był system no frost i w miarę pojemna zamrażarka.

przebrnęłam przez cały wątek, ale wcale nie jestem mądrzejsza ;)

poszukuję lodówki do zabudowy z wyposażeniem takim jak mają te wolnostojące: Siemens KG36NVW30 i Bosch KGN36VW30

odwiedziłam kilka sklepów z AGD w moim mieście i wybór jeśli chodzi o zabudowę jest hmm żenujący ;/ poszukiwania na ceneo też niewiele mi dały.

Igor, może i mi coś podpowiesz? Z góry dzięki!!

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Poszukuję lodówki wolnostojącej, ok. 200 cm wysokości, koniecznie z No FROST i komorą zero. W grę wchodzi tylko klasa A++ lub A+++.Na początku brałam pod uwagę tylko Samsunga, Siemensa i Boscha. Naczytałam się opinii o Samsungu i tym samym chyba z niego zrezygnuję, choć dziś oglądałam model RL60GGERS i naprawdę mi się podoba. Pozostaje jednak tylko Bosch i Siemens:

Bosch: KGN39H75

Siemens: KG39NH76 i KG39NH75

Co o tych lodówkach sądzicie? Czy ktoś z Was ma lodówkę Siemensa lub Boscha? Jak się sprawują?

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
A może ktoś ma lodówkę whirlpoola wbc3545a+nfcxl. Jak na lodówkę z no frostem wydaje się być dość tania, czy warto kupić?

Jak szukasz niedrogiej lodówki bez-szronowej to jak dla mnie lepszym wyborem byłby samsung lub beko. W wypadku samsunga musisz jednak pamiętać że samsung potrzebuje min 5 cm wolnej przestrzeni po bokach