popey111 19.10.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Szukać powinno się takiego modelu z którego będziemy zadowoleni. Oglądałaś może lodówkę LG GB7143A2HZ? Mają taki system jak "łatwe otwieranie". Możesz ustawić lodówkę ścisło w linii szafek, bo drzwi mają mniejszą głębokość niż standardowo, a zawiasy są specjalnie skonstruowane, żeby drzwiczki nie blokowały możliwości otwarcia dolnych szuflad. Ma nieco ponad 200 cm i pojemność 385 l. A czy przypadkiem sharp i LG nie potrzebują wolnej przestrzeni żeby oddawać ciepło bokami. Sharp pisał coś o 7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 22.10.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 LG chyba także potrzebują 7 cm,a w wielu innych lodówkach potrzeba znacznie więcej. Jak się lodówkę ustawia gdzieś w kącie to trzeba zostawić kilka cm, żeby się otwierały drzwi na tyle szeroko, aby można było wysuwać szuflady. Ten model wygląda bardzo nowocześnie, a czarny pas sprawia, że wygląda na mniejszą niż jest w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 24.10.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 W mojej obecnej lodówce jest ciągła wilgoć na tylnej ściance oraz w pojemniku na warzywa. Dość ciekawie wyjaśnił to Whirlpool w swoim katalogu na str. 9: http://www.whirlpool.pl/pdf/pl_PL/support/katalogi/chlodziarko_zamrazarki.pdf Z tego wynika, że sam system No Frost raczej łba nie urywa, głównie ze względu na to, że wysusza produkty. Są już nowsze rozwiązania i chyba każdy producent inaczej to sobie nazywa. Pewnie kluczem do sukcesu jest odpowiednia wentylacja i elektroniczne sterowanie temperaturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_wedas 24.10.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Posiadam lodówke ELECTROLUX ENN 2853AOW z funkcją no-forst i póki spisuje bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.10.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 chcemy kupić lodówkę do zabudowy bez zamrażalnikaelektroluksa ern3313aow za 1700 zł w spiżarnię wstawimy samą zamrażarkę małą zastanawia nas mały pobór prądu tej lodówki okolo 150 kwh rok a może znacie lodówki do zabudowy 2m do 2 tyś zł z zamrażalkąkombinacja lodówka i oddzielnie zamrażarka dałaby nam pewność że nie będzie brakować miejscaa zużucie prądu łączne będzie większe z 50 kwh rocznieco myślicie o tej kombinacji kombinacja lodówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bradykardia1 25.10.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Ktoś juz pytał o tę lodówkę ale zapytam ponownie;) Lodówka BEKO CN 236220 X Inox czy ktoś ma ją u siebie i jest w stanie powiedzieć jak sie sprawuje?niewiele jest lodówek o gł 60 cm , a ta wydaje się dosyć dobrze wyposażona za te kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1 29.10.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Szukać powinno się takiego modelu z którego będziemy zadowoleni. Oglądałaś może lodówkę LG GB7143A2HZ? Mają taki system jak "łatwe otwieranie". Możesz ustawić lodówkę ścisło w linii szafek, bo drzwi mają mniejszą głębokość niż standardowo, a zawiasy są specjalnie skonstruowane, żeby drzwiczki nie blokowały możliwości otwarcia dolnych szuflad. Ma nieco ponad 200 cm i pojemność 385 l. Też o niej myślałam, ale przez ten czarny pasek nie pasuje do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1 30.10.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Dość ciekawie wyjaśnił to Whirlpool w swoim katalogu na str. 9: http://www.whirlpool.pl/pdf/pl_PL/support/katalogi/chlodziarko_zamrazarki.pdf Z tego wynika, że sam system No Frost raczej łba nie urywa, głównie ze względu na to, że wysusza produkty. Są już nowsze rozwiązania i chyba każdy producent inaczej to sobie nazywa. Pewnie kluczem do sukcesu jest odpowiednia wentylacja i elektroniczne sterowanie temperaturą. Zaczełam rozważać lodówkę Whirlpool WBS 4345A+NFX, tylko muszę sprawdzić, czy zmieści mi się na głębokość. Jednak przed ewentualnum kupnem chciałabym ją zobaczyc na żywo. Czy ktoś wie, gdzie ją można zobaczyc w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ris 08.11.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witam. Co powiecie na temat tej lodówki Hotpoint-Ariston BCB 33AAF czy miał może ktoś z Was styczność z tym modelem i czy warto zaufać tej marce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1 14.11.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Szukam pojemnej lodówki, która mogłabym postawić jednym bokiem przy ścianie i nie mieć potem problemu z wyciąganiem pojemników i szuflad w zamrażalce np do mycia., a tym bardziej do wkładania/wyjmowania warzyw/mrożonek. Przejrzałam modele wystawione w róznych sklepach agd i wygląda na to, że mam wygórowane wymagania. Tylko Sharp z systemem butterfly spełnia moje wymagania, ale ma stosunkowo małą pojemność. Stąd mam pytanie: czy system No Frost sprawia, że pojemnik np na warzywa myje się rzadziej niż lodówkach z tradycyjnym systemem ? W mojej obecnej lodówce jest ciągła wilgoć na tylnej ściance oraz w pojemniku na warzywa. A może znacie jakąś inna lodówkę 200 cm wysokości, która spełniałaby moje oczekiwania. Wciąż szukam pojemnej lodówki do postawienia przy ścianie. Na celowniku miałam sharpa, ale dziś zobaczyłam BEKO CN 148231X. Ma 70 cm szerokości a tylko 68 cm gł. więc by się zmieściła do mojej niezbyt dużej kuchni. Spełnia też wymóg bezproblemowego wyjmowania pojemników przy drzwiach otwartych pod kątem 90 st. Plusem też jest No Frost. Tylko boję się tej firmy, bo czytałam dużo negatywnych opinii, jednak opinie te dotyczyły innych starszych modeli. Czy ktoś może powiedzieć coś o nowszych modelach beko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 31.12.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 szukamy czarnej lub prawie czarnej lodówki. Jak najtaniej bo czarny to po prostu taka fanaberia żeby wszystko pasowało kolorystycznie. http://www.ceneo.pl/12333418#tab=spec - Hotpoint-Ariston EBQH 20243 F http://www.ceneo.pl/10271912#tab=spec - Mastercook LCE-818NFN Którą byście polecili. A może inne typy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karyzeusz 08.01.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ja radze przeczytać kilka krótki artykułów na ten temat mi rozjaśniło sporo Lodówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukrecja66 22.01.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Każde odstępstwo od normy, np. inny niż zwykle kolor to dodatkowe koszty. Jedyna jaką widziałam w kolorze czarnym to albo cała czarna GB5533BMTW, albo dwukolorowa GB7143A2HZ. Ładne, ale mi się czarny średnio podoba, mam kuchnię dość jasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółta_żaba 28.01.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Zaczełam rozważać lodówkę Whirlpool WBS 4345A+NFX, tylko muszę sprawdzić, czy zmieści mi się na głębokość. Jednak przed ewentualnum kupnem chciałabym ją zobaczyc na żywo. Czy ktoś wie, gdzie ją można zobaczyc w Warszawie? A nie lepiej kupić taką z systemem NoFrost Fresh Control? Dzięki temu produkty dłużej można przechowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karyzeusz 30.01.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Można co nie co przeczytać http://www.agdforumopinie.pl/category/lodowki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 08.02.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 czy znacie jakąś lodówkę wolnostojącą, którą można postawić w kącie bezpośrednio przy ścianie czy to technicznie nie polecane albo niemożliwe?W nowej kuchni pasuje mi wstawić lodówkę właśnie w kącie, nie chcę lodówki pod zabudowę a te wolnostojące, które oglądaliśmy, miały zalecenia odległości od ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radam5 17.02.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) @upZ tego co pamiętam to któryś z modeli Boscha miał możliwość postawienia zaraz przy ścianie. Miał tak rozwiązane zawiasy, że drzwi po otwarciu nie wychodziły poza obrys lodówki. Do swojej kuchni kupuję Samsunga RL56GEGIH. Jest ogólnie polecana przez serwisy a jedyną wadą są przecierające się kable w drzwiach od sterowania (wyświetlacza). I warto dokupić dodatkową gwarancję/ubezpieczenie ale tylko takie które pokrywa również koszty części zamiennych a nie zawsze tak jest. Edytowane 17 Lutego 2013 przez radam5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troopers 06.03.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Witam, a proszę powiedźcie jaką nie drogą lodówkę mogę zakupić która pasuje do szafek ikea ? niedroga i w miarę cicha pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michumm 08.03.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 LG GS5162PVMV czy miał ktoś doświaczenia ztą lodówką. W sumie wybór już padł ale zawsze jakaś rzetelna opinia się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubuEcierecie 13.03.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Witam, czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi jak powinna być zamontowana taka szafa do samego sufitu z lodówką, żeby zapewnić prawidłową wentylację? Wiem, że musi być, tak jak na zdjęciu kratka w cokole. Natomiast co z wentylacją od góry? Czy między szafkami też zamontować trzeba taką listwę, czy może lodówki do zabudowy nie muszą mieć takiej wentylacji- jeśli tak, to jakie? Stolarz zasugerował tą wentylację od góry, ale nie mogę znaleźć jak by to wyglądało. Znajomi nad lodówką mają szafkę, ale przecież jak jest zamknięta to ta wentylacja też jest utrudniona, prawda?http://www.kuchniekk.com.pl/data_files/wysiwyg/projekty/item_5/images/1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts