przemty 02.04.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam.Jak wielu stoję przed zakupem chłodziarko-zamrażarki. Ale tyle jest tego wszystkiego i tyle opinii, że ciężko coś wybrać. Już były óżne typy, modele rozważane ale zawsze coś nie pasowało w nich.Niedawno poszedłem do niesieciowego niewielkiego sklepu RTV AGD i sprzedawca zachwalał mi droższe, tańsze modele różnych producentów ale nad jednym zatrzymał się dłużej i też zaciekawił mnie nim.Dokładnie jest to model LG GC-399SLQW http://www.lg.com/pl/lodowki/lg-GC-399SLQW-kombi.Co sądzicie o tym modelu i ogólnie o lodówkach LG ?.Ewentualnie co możecie innego polecić w podobnej cenie jak ten LG czyli ok 1650 zł. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Orianka 03.04.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Mam ten model i jestem bardzo zadowolona.Chłodzi bardzo szybko i przede wszystkim nie jest głośna! A udało mi się kupić taniej bo znalazłam kod promocyjny Agito.pl. Daj znać jak się udały zakupy. Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez Orianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 03.04.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 A możesz coś więcej powiedzieć poza reklamą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga1 03.04.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Jak szukasz niedrogiej lodówki bez-szronowej to jak dla mnie lepszym wyborem byłby samsung lub beko. W wypadku samsunga musisz jednak pamiętać że samsung potrzebuje min 5 cm wolnej przestrzeni po bokach Lodówka bedzie stała u mnie między ściana a szafkami (nie słupek tylko normalne stojące plus wiszące). Jeśli zostawię 6cm luzu od ściany ale przysune ją do szafek to czy wystarczy, że będzie miała wietrzenie (pełne między szafkami)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jok007 06.04.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 A co możecie powiedzieć o tej lodówce? Indesit BIAA 13 FX z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 17.04.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 LG GS5162PVMV czy miał ktoś doświaczenia ztą lodówką. W sumie wybór już padł ale zawsze jakaś rzetelna opinia się przyda. Generalnie wszystkie lodówki LG maja dobrą opinię zwłaszcza te z kompresorem linearnym, ale teraz takie silniki to chyba u nich standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino250 21.04.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 a co sadzicie o tej lodowce http://www.agdstyle.pl/chlodziarko-zamrazarka-siemens-ka-62ds51.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość _usunięte konto_ 25.04.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Te przekamarki - ta lepsza, ta gorsza zawsze można rozwiać na serwisach gdzie oceniają tysiące osób. Prosto z gugla : http://pl.brandsrated.com/Lodowki . Widać, że tysiące osób oceniają więc o pomyłce nie ma mowy...chyba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 26.04.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Tak szczerze to nie znam tej pierwszej firmy, moim skromnym zdaniem sharp, bosh i lg to wiodące marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CracoviaKS 30.04.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) a co sądzicie o lodówce jednodrzwiowej ? nie korzystam z zamrażalnika w ogóle, więc to chyba ekonomiczniejsze ? Edytowane 7 Czerwca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WRC20 10.05.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Według mnie lodówki jednodrzwiowe to idealne rozwiązanie dla dla jednej - dwóch osób więc jeżeli jesteś w takiej sytuacji to chyba będzie to lepsze rozwiązanie. Tylko czy zamrażalnik na pewno się nie przyda? Ja na zapas wolałbym mieć Z drugiej strony czytałem w sieci, że te lodówki side to side niekoniecznie zawsze mają większą pojemność plus zjadają bardzo duża ilość prądu, więc jeżeli zależy Ci na ekonomiczności to bierz jednodrzwiową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 15.05.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 WRC20, są lodówki jednodrzwiowe ponad 2m, sama jestem jednej z nich wlascicielka, wiec niekoniecznie dla 2 osób przeznaczone.Za to idealne jeśli ktoś z zamrażalnika nie korzysta lub korzysta niewiele - wtedy warto wziąc lodówkę z niewielkim zintegrowanym zamrażalnikiem.PRzykładowe chłodziarki jednodrzwiowe:http://www.siemens-home.pl/produkty/chlodnictwo/urzadzenia-do-zabudowy/chlodziarki.html Wbrew pozorom to całkeim spory wybór ich jest: Siemns, Electrolux, Aeg, Liebherr itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingvince 25.05.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Witam!!! Stoje przed bardzo trudnym zadaniem - oczywiscie z mojego punku widzenia - zakupu lodowki do zabudowy. Czy mogę prosić o jakieś rady. Może jakiego producenta polecacie a od jakiego trzymać się z daleka. Dla którego sprzętu nawet kosztem dopłaty warto nie szczędzić grosza - fundusz 3.5tys. z góry dziękuje za każdego posta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 26.05.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Witampytanie jak w temacie - proszę o opinie osób które mają swoje lodówki dłużej niż dwa lata, i najlepiej już po gwarancji. Jestem już lekko załamana świadomością, iż ani Marka ani cena nie gwarantuje dobrego, bez awaryjnego sprzętu. szukam lodówki do zabudowy. Oglądałam Electroluxa, Boscha, (tu padają plastikowe zawiasy - komplet 200zł ) Simensa.. Nakręciłam się na markę Liebherr , i to wcale nie tą najtańszą najprostszą (bo nie można jej praktycznie nigdzie kupić- ostatnie sztuki i to z wystawy). Szukam czytam opinie użytkowników - do 1,5 roku rewelacja - wszyscy chwalą, cicho pracują, och i ach. Potem jest coraz głośniej -a po 24 miesiącach pracy dochodzi do rozszczelnienia układu chłodzącego - i to nie tylko w tej marce. Kurcze trochę szkoda wywalić 2-4 tyś i po 2 latach mieć lodówkę na szrot. Czy ktoś produkuje jeszcze coś porządnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 26.05.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 no tak - bo była kupiona 10 lat temu a nie w ciągu ostatnich 3-5 lat, moje gorenie tez 13 rok działa -czasem buczy ale działa, ale to jest mała lodówka wolno stojąca i obiecana już komuś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 26.05.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Tak, starsze sprzęty są genialne. U nas 11-latni duński Vestfrost, poprzedni model tej lodówki http://vestfrost.dk/produkter/produkt.aspx?ProductID=PROD66Jak dotąd - odpukać - żadnej naprawy. W ogóle fajna marka, aż szkoda, że w PL praktycznie nieznana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 26.05.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 (edytowane) Samsung Side by Side model jeszcze z zewn. filtrem -10 lat i genialna do dziś, pomimo kilku przeprowadzek (od roku stoi w kotłowni), zapachy dalej neutralne, no frost w niej jest the best, Siemens 13 m-cy - już po kilku miesiącach konieczna była wizyta serwisanta (fabrycznie podłączony czujnik temp. w komorze chłodzenia NA ODWRÓT i zaczęła buczeć, agregat chodził non stop), od wizyty serwisu już ok., ale jakość użytych materiałów mizerna... Edytowane 26 Maja 2013 przez Gryfpc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 27.05.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Aktualnie najbardziej przyzwoite chłodnictwo - Electrolux - ja polecam wszystkim klientom - dobre, praktyczne i ciche za rozsądne pieniądze 1300-1400. chyba że ktoś chce "gadżety" to jeden jedyny w miarę dobry model Whirlpoola czyli ART 866/A+ PozdrawiamA. Marszałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 27.05.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 3,5 kPLN to spory fundusz a w chłodnictwie do zabudowy to nie bardzo jest z czym poszaleć... Nie wiem zresztą czy jest sens biorąc pod uwagę żywotność sprzętu AGD aktualnie. Zabudowana lodówka cieszyć oko ewentualnie będzie tylko wewnątrz po otwarciu. Moim zdaniem: po pierwsze AEG po drugie Electrolux po trzecie Zanussi z czego najprędzej zdroworozsądkowo Electrolux bo to wszystko to samo tylko różni się dodatkami i wykończeniem detali i ceną Jak chcesz gadżetów to Whirlpool ART 866/A+ W ostateczności Siemens - ale minimum "średnia półka" a wtedy dopłacisz za znaczek ale i za detale w wykończeniach - fakt będzie najładniejsza w środku - więc ew. dokupić szalik, czapkę i siedzieć w kuchni i podziwiać otwartą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 27.05.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Wczoraj przeglądając różne strony na temat agd, spotkałam się z opinią - kupić najtańszą jaka nam się spodoba- z najdłuższym okresem gwarancji - jak się rozwali za te 2 - 3 lub 5 lat, (w zależności od wykupionej gwarancji) nie będzie żal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts