Bayzone_pl 27.05.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 dokładnie tak - chociaż nie do końca - bo decydując się na chłodnictwo marek: A***a czy B**o będzie się człowiek użerać z serwisem i wrukwiać nawet przez te pierwsze 2-5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 28.05.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 A ja poszukuje wolnostojacej side by side z wbudowaną kostkarka kolor Inox ( srebrna) poleciła coś w rozsądnej cenie i dobrego jakościowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 29.05.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Samsung RSH5xxxx RSH7xxxx RS77xxxxxxxx. ostatecznie LG (LG zwłaszcza jeśli nie chcesz lub nie masz możliwości podpięcia do wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 29.05.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Ja posiadam samsunga od 4 lat i jak na razie wszystko chodzi sprawnie. Ogólnie to mam kilka sprzętów i mam do tej firmy wielkie zaufanie. Jeśli masz się zatem decydować i masz samsunga do wyboru, to polecam. Popieram, tylko że mówimy o lodówce do zabudowy i aktualnie jest spory problem z dostępnością Samsungów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 29.05.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Czy ktos spotkal sie moze z problemem w Samsungu side by side, gdzie po kazdym cyklu pracy sprezarki lodowka "strzela"? Czasem huk jest taki ze mozna spasc z wersalki Trzaska coraz glosniej, wezwe niedlugo serwis jak nie wytrzymam, ale moze ktao ma jakies doswiadczenia do sie moze psuc? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 29.05.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Obawiam się że to normalne - zajrzyj do instrukcji obsługi - jest tam o tym informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 01.06.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingvince 06.06.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 3,5 kPLN to spory fundusz a w chłodnictwie do zabudowy to nie bardzo jest z czym poszaleć... Nie wiem zresztą czy jest sens biorąc pod uwagę żywotność sprzętu AGD aktualnie. Zabudowana lodówka cieszyć oko ewentualnie będzie tylko wewnątrz po otwarciu. Moim zdaniem: po pierwsze AEG po drugie Electrolux po trzecie Zanussi z czego najprędzej zdroworozsądkowo Electrolux bo to wszystko to samo tylko różni się dodatkami i wykończeniem detali i ceną Jak chcesz gadżetów to Whirlpool ART 866/A+ W ostateczności Siemens - ale minimum "średnia półka" a wtedy dopłacisz za znaczek ale i za detale w wykończeniach - fakt będzie najładniejsza w środku - więc ew. dokupić szalik, czapkę i siedzieć w kuchni i podziwiać otwartą Po pierwsze dziękuje za odpowiedz. Po drugie zacznę od pytania, które zmniejszy ilość opcji i jest bardzo istotne w procesie wyboru - lodówka z no-frost czy bez???oczywiście co radzisz???z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popey111 06.06.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 (edytowane) 3,5 kPLN to spory fundusz a w chłodnictwie do zabudowy to nie bardzo jest z czym poszaleć... Nie wiem zresztą czy jest sens biorąc pod uwagę żywotność sprzętu AGD aktualnie. Zabudowana lodówka cieszyć oko ewentualnie będzie tylko wewnątrz po otwarciu. Moim zdaniem: po pierwsze AEG po drugie Electrolux po trzecie Zanussi z czego najprędzej zdroworozsądkowo Electrolux bo to wszystko to samo tylko różni się dodatkami i wykończeniem detali i ceną Jak chcesz gadżetów to Whirlpool ART 866/A+ W ostateczności Siemens - ale minimum "średnia półka" a wtedy dopłacisz za znaczek ale i za detale w wykończeniach - fakt będzie najładniejsza w środku - więc ew. dokupić szalik, czapkę i siedzieć w kuchni i podziwiać otwartą Jeżeli wyższa jakość wykończenia to są detale to ok. Pamiętajcie jednak że jakość kosztuje chociaż niekoniecznie widać ją na pierwszy rzut oka. Co do whirlpoola to w sumie na chwile obecną niezły wybór ze względu na promo z gwarancją Zapomniał kolega wspomnieć o Gorenje, Liebherze. Po pierwsze dziękuje za odpowiedz. Po drugie zacznę od pytania, które zmniejszy ilość opcji i jest bardzo istotne w procesie wyboru - lodówka z no-frost czy bez???oczywiście co radzisz???z góry dziękuje za odpowiedz. Jeżeli zależy Ci na cichej pracy to bez no-frost a jeżeli może być głośniejsza to raczej z Edytowane 7 Czerwca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingvince 06.06.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 (edytowane) Jeżeli zależy Ci na cichej pracy to bez no-frost a jeżeli może być głośniejsza to raczej z Dziękuje bardzo za pomoc, więc wybór padł na no-frost( szkoda tylko, że modeli z no-frost w ofercie producentów chłodziarek do zabudowy jest mniej niż bez tego systemu). Pod uwagę przy wyborze z różnych względów nie biorę następujących firm: - Miele (ładne ale koszą za swój sprzęt jak za zboże), - Samsung(posiadają tylko dwa modele i bez no-frost) - Sharp(brak w ofercie modeli do zabudowy) - Liebherr(po przeczytaniu ton komentarzy o awarii lodówek po upłynięciu okresu gwarancji - nie dziękuje) - LG(brak w ofercie modeli do zabudowy a szkoda) - oraz firmy do których produktów nie jestem przekonany: Zanussi, Beko, Amica, Indesit, Mastercook, Candy, Ariston, Whirpool. Oczywiście jeśli się mylę proszę o skorygowanie, przecież nie jestem ekspertem i mogłem przeoczyć ciekawy model i propozycję. Po mojej weryfikacj na placu boju pozostały następujące marki i modele: - Bosh *model KIN86AF30 http://www.skapiec.pl/site/cat/329/comp/5179633 - Siemens *model KI34NP60 (chyba - propozycja nie warta rozważania ze względu na cenę) http://www.skapiec.pl/site/cat/329/comp/712709 *model KI86NAD30 http://www.skapiec.pl/site/cat/329/comp/5513425 - Electrolux (wszystkie modele owej marki wyposażone są w system FreeStore z wentylatorem - nie wiem czy jest to porównywalna technologia do no-frost) *model ENN2853COW http://www.euro.com.pl/lodowki-do-zabudowy/electrolux-enn2853cow.bhtml?from=skapiec *model ENN3153AOW http://www.euro.com.pl/lodowki-do-zabudowy/electrolux-enn3153aow.bhtml?from=skapiec AEG *model SCT71800S1 (jak na razie mała dostępność ale to nowy model) http://www.aeg.pl/Products/Ch%c5%82odnictwo/Ch%c5%82odnictwo_do_zabudowy/Ch%c5%82odziarko-zamra%c5%bcarki/SCT71800S1 http://www.skapiec.pl/site/cat/329/comp/6869903 GORENJE *model NRKI5181LW http://www.skapiec.pl/site/cat/329/comp/3739608 Z góry dziękuje za każdy wpis i radę przy wyborze. Oczywiście jestem otwarty na wszystkie alternatywne propozycje. Edytowane 6 Czerwca 2013 przez kingvince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MargolFi 07.06.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Z doświadczenia wiem, że lodówka musi być duża - 1,7 m wysoka co najmniej. Miałem takie małe coś wcześniej i było to bardzo nie wygodnie. Poza tym nich ma klasę A++, bo zjadają one bardzo dużo prądu. Można też kupić z kostkarką - bardzo przydatny gadżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 07.06.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Nie ukrywam że z tego najprędzej polecę grupę Electroluxa AEG SCT71800S1 - własnie sprowadzam dla klienta. Electrolux ENN3153AOW - jest większa - ma 185 cm.!! a do Gorenje jestem zrażony przez NRKI55288 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 07.06.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Z doświadczenia wiem, że lodówka musi być duża - 1,7 m wysoka co najmniej. Miałem takie małe coś wcześniej i było to bardzo nie wygodnie. Poza tym nich ma klasę A++, bo zjadają one bardzo dużo prądu. Można też kupić z kostkarką - bardzo przydatny gadżet. Aktualnie debatujemy nad lodówką do zabudowy więc większość ma 177cm. i na palcach jednej ręki można policzyć wyższe. Różnica w zużyciu prądu między A+ a A++ to najczęściej 50-80kWh rocznie czyli 30-45 PLN - rocznie - biorąc pod uwagę cenę zakupu - nie kierowałbym się tym parametrem jako głównym kryterium przy wyborze. Kostkarkę w zabudowie ma niewiele modeli a z podpięciem do wody to znam dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingvince 07.06.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Z doświadczenia wiem, że lodówka musi być duża - 1,7 m wysoka co najmniej. Miałem takie małe coś wcześniej i było to bardzo nie wygodnie. Poza tym nich ma klasę A++, bo zjadają one bardzo dużo prądu. Można też kupić z kostkarką - bardzo przydatny gadżet. Dziękuje MargolFi za wpis i rady Ależ oczywiście, gdyby była możliwość zakupu lodówki do zabudowy 2 m na pewno bym taką wybrał. Niestety standardowy wymiar to chyba te wspomniane powyżej 1,7 m wysokości i jak najbardziej nie planuje zakupu niższej. Przy wyborze lodówki bardzo ważna kwestią jest jej pojemność a na pierwszym miejscu pojemność zamrażalnika. Nie może być mniejszy niż 68L, co i tak moim zdaniem jest kroplą w morzu potrzeb. Ponieważ obecnie posiadam lodówkę wolnostojącą z zamrażalnikiem o pojemności 94L i jest ona po prostu niewystarczająca dla rodziny 2+1.(a może należę do tych osób, które za dużo zamrażają). W temacie kostkarki jak dla mnie jest to urządzenie/gadżet zbędny ale dziękuje za sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 07.06.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Ależ oczywiście, gdyby była możliwość zakupu lodówki do zabudowy 2 m na pewno bym taką wybrał. a to to cio?? http://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1019&mcp_id=1659 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingvince 07.06.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Aktualnie debatujemy nad lodówką do zabudowy więc większość ma 177cm. i na palcach jednej ręki można policzyć wyższe. Różnica w zużyciu prądu między A+ a A++ to najczęściej 50-80kWh rocznie czyli 30-45 PLN - rocznie - biorąc pod uwagę cenę zakupu - nie kierowałbym się tym parametrem jako głównym kryterium przy wyborze. Kostkarkę w zabudowie ma niewiele modeli a z podpięciem do wody to znam dwa. Co do wysokości lodówek do zabudowy czy obecna standardowy wymiar 177cm długo panuje na rynku i czy jeszcze długo się utrzyma(takie pytanie retoryczne bo wiem, że trudno na nie odpowiedzieć). Ponieważ obawiam się, że za 5lat(mając na uwadze żywotność obecnych sprzętów) kiedy moja wybrana lodówka pewnie zakończy żywotność będą panować inne standardy i nowy model może nie wpasować się w meble. Oczywiście nie brałem pod uwagę zakupu lodówki A++ lub A+++ ponieważ różnica w cenie zjada całą oszczędność i czyni ją bezsensowną inwestycją. Edytowane 7 Czerwca 2013 przez kingvince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingvince 07.06.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) a to to cio?? http://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1019&mcp_id=1659 Dziękuje, no właśnie tylko jest jedno ale nie darze sympatią daną firmę. W procesie wyboru została ona przeze mnie skreślona ale przyjże się dokładniej powyższej propozycji. Edytowane 7 Czerwca 2013 przez kingvince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingvince 09.06.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Ze wględu na moje obawy zamierzam zakupić lodówkę standardowych wymiarów czyli wysokości 177cm. Dlatego też muszę skreślić wszystko co jest niestandardowe: Mastercook LCB-1020FNF oraz Electrolux ENN3153AOW.Nie byłem do końca przekonany co do Gorenje NRKI5181LW więc chyba posłucham się Bayzone_pl i poszło nie ma jej na liście. Jeszcze pytanie do Bayzone_pl jeśli oczywiście mogę prosić o komentarz. Polecasz produkty pod stajni AEG ale co myślisz o wybranych przeze mnie modelach Siemens'a i Bosch'a. Oczywiście, że nie są te same niezawodne sprzęty co 10 lat temu, które można było brać w ciemno ale czy aż tak odbiegają od AEG. Ceny wszystkich czterech firm(AEG, ELECTROLUX, SIEMENS i BOSCH) oscylują wokół 2.5tys. więc na czym polega różnica bo przecież znaczek Siemens i Bosch kosztuje więcej niż AEG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 10.06.2013 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 AEG jest sporo tańsze. KIN86AF30 i KI86NAD30 to bliźniaki (Bosch i Siemens to jedno - BSH - więc spora część oferty się dubluje choć odniosłem wrażenie że Siemens ma mimo wszystko lepszą kontrolę jakości)Wybranym przez Ciebie modelom nie ma co zarzucić - moim zdaniem to optymalny wybór jeśli ktoś chce coś z BSH - ja po prostu akurat do BSH nie pałam wielką sympatią (jest to moje subiektywne odczucie) - co za tym idzie - racjonalnie mogę ocenić że to dobre lodówki ale polecę Electrolux / AEG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółta_żaba 13.06.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 kingvince odrzuciłeś Whirlpoola - moim zdaniem można kupić bardzo fajną lodówkę tej firmy, w dobrej klasie energetycznej no i produkowaną w Polsce - co dla mnie jest ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts