popey111 26.10.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Dzięki za propozycję, ale za wysoka półka cenowa. Z Whirpoola który jest w moim zasięgu widzę modele. ART456 AA+ - to chyba starsz model. ART 489/7 - tutaj zastanawiające są negatywne opinie w sieci. Te modele nie mają wszystkiego co bym chciał ale mają przynajmniej część w.w. cech. No cóż jak w życiu,znowu trzeba będzie wybierać - oby dobrze.... Natrafiłem jeszcze na model Gorenije, który ma właściwie większość tego czego oczekuję. Gorenje RKI 5181 KW Nie ma sterowania elektronicznego i ma troszkę mniejszą zamrażarkę.....warto? Aha.Dziękuję kolegom za Beko - parametry niezłe ale rzeczywiście mała zamrażarka i chłodziarka. Ale ten model gorenje ma sterowanie elektroniczne tyle tylko że znajduje się wewnątrz komory chłodziarki Ja bym wziął gorenje ale whirlpool będzie porównywalny więc wybór do Ciebie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca komfortu 30.10.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Ja mam Amica i juz kilka lat służy bez zarzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aps161 2g 02.11.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 A jaką dokładnie Amicę? Bo mnie czeka właśnie kupno lodówki Amica 180-183 cm. Dużego wyboru nie mam, a musi być Amica bo mąż się uparł,. że będzie wspierał Polską gospodarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 02.11.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 No to jak Polską gospodarkę to ma do wyboru:MastercookSamsungLGi jeszcze pewnie kilka fabryk produkujące w Polsce AGD się znajdzie......Możesz mu przekazać, że ma wybór i to duży. Co by nie wybrał to będzie "wspieranie polskiej gospodarki"MADE IN POLAND znajdzie na naprawdę wielu urządzeniach AGD. Sam kupowałem TV ponad rok temu i jak doczytałem że jest robiony w Polsce, ułatwiło mi tą decyzję. stajnia to LG - Made in Kobierzyce PL.To tak dla przykładu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rajmak 02.11.2013 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Od kilku dni zastanawiam się nad zakupem lodówki Bosch model Bosch KIN86AF30 lub KIS86AF30 różnica to system No Frost. Lodówka będzie w aneksie kuchennym i zastanawiam się czy poziom hałasu 39 db ( z No Frost) jest słyszalny. Bez systemu 35 dB. Czy to duża różnica hałasu dla użytkownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 04.11.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Od kilku dni zastanawiam się nad zakupem lodówki Bosch model Bosch KIN86AF30 lub KIS86AF30 różnica to system No Frost. Lodówka będzie w aneksie kuchennym i zastanawiam się czy poziom hałasu 39 db ( z No Frost) jest słyszalny. Bez systemu 35 dB. Czy to duża różnica hałasu dla użytkownika? to nie jest duża różnica... to jest przepaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrsmoonx 04.11.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 A Electrolux enn3153aow do aneksu kuchennego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 04.11.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 A Electrolux enn3153aow do aneksu kuchennego? oczywiście - zwłaszcza że jest jedną z większych do zabudowy - bo już nie jedyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrsmoonx 04.11.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 No wlasnie o wielkosc sie rozchodzi:-) a co z no frost i glosnoscia? Nie bedzie przeszkadzac? Bayzone a tak z ciekawosci zapytam, dlaczego negujesz no frost? Przyznam, ze mialam lodowke bez, rodzice maja z, wiec mam porownanie i no frost dla mnie wygrywaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 05.11.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 No wlasnie o wielkosc sie rozchodzi:-) a co z no frost i glosnoscia? Nie bedzie przeszkadzac? Bayzone a tak z ciekawosci zapytam, dlaczego negujesz no frost? Przyznam, ze mialam lodowke bez, rodzice maja z, wiec mam porownanie i no frost dla mnie wygrywaja głośność, cena, praktyczność użytkowania (zabezpieczanie wszystkiego co się wkłada do lodówki) a co do wielkości... Whirlpool ART 925 A++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrsmoonx 05.11.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Wow! Cena troche zabija:-( planowalam wydatek max 2500 na lodowke, na stronie whirpoola nie moge jej znalezc, a chcialam cos wiecej poczytac na jej temat. Naprawde ta roznica 4dB jest az tak slyszalna? Mowie o 39 vs 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 05.11.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Wow! Cena troche zabija:-( planowalam wydatek max 2500 na lodowke, na stronie whirpoola nie moge jej znalezc, a chcialam cos wiecej poczytac na jej temat. Naprawde ta roznica 4dB jest az tak slyszalna? Mowie o 39 vs 35 różnica między 35 a 39 dB jest słyszalna bo oznacza 4 razy głośniej inna sprawa że 39 dB to jak najbardziej akceptowalny poziom dla lodówki, niemniej 35 dB jest przy tym bezszelestne ART 925A++ - ca. 2600,- jest to nowość - ledwo co ogłoszona w nowym katalogu jakieś 3 miesiące temu - a strona Whirlpoola.. cóż... tu masz info o ART 925A++ http://www.zmyslowakuchnia.pl/#/produkty/liniacube/lodowka/ART_925_A/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 05.11.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Od kilku dni zastanawiam się nad zakupem lodówki Bosch model Bosch KIN86AF30 lub KIS86AF30 różnica to system No Frost. Lodówka będzie w aneksie kuchennym i zastanawiam się czy poziom hałasu 39 db ( z No Frost) jest słyszalny. Bez systemu 35 dB. Czy to duża różnica hałasu dla użytkownika? Ja kupiłem KIN86AF30. Mam porównanie do lodówki whirlpoola 45 dB i różnica w głośności jest jak między startującym odrzutowcem a rowerem Czyli jak dla mnie wreszcie panuje błoga cisza. Niemniej jednak w nocy lodówka jest słyszalna (ale bez dramatyzowania, w zabudowie naprawdę jest cicho). 35 dB to już naprawdę musi być bezgłośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czacz0r 05.11.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Fundusze się jednak zmniejszyły i poszukuję lodówki do 1400 zł do zabudowy. Zwykła prosta lodówka bez gadżetów, bo wiadomo że za tę cenę szału nie będzie. Grunt, żeby była cicha, w miarę pojemny zamrażalnik i bez większej tandety jeśli chodzi o plastiki. Oglądałem pare tańszych modeli w marketach i niektóre szuflady w zamrażarce to chyba się rozlatują po pierwszym użyciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 06.11.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Fundusze się jednak zmniejszyły i poszukuję lodówki do 1400 zł do zabudowy. Zwykła prosta lodówka bez gadżetów, bo wiadomo że za tę cenę szału nie będzie. Grunt, żeby była cicha, w miarę pojemny zamrażalnik i bez większej tandety jeśli chodzi o plastiki. Oglądałem pare tańszych modeli w marketach i niektóre szuflady w zamrażarce to chyba się rozlatują po pierwszym użyciu... Elux ENN12801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Riposato 07.11.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Witam serdecznie, Potrzebuję lodówkę do zabudowy. Szukam czegoś taniego, choć niech się nie rozpadnie zbyt szybko Początkowo zdecydowałem się na Amicę BK313.3AA, bo jest w klasie A++, ale odesłałem ją po 2 dniach użytkowania, była potwornie głośna i załączała się co 15 minut, nie wiem czy to wada pojedynczego egzemplarza, czy wszystkie tak mają, na kartce znamionowej miała 41dB. Zastanawiam się teraz nad zakupem: Whirlpool art 491/a+/2 Electrolux ENN 2800 BOW Ważne dla mnie kryteria to: cena, ma być cicha, no i pochodzić kilka lat; nie interesują mnie bajery. Proszę o poradę i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mijus 07.11.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 WitamA co sądzicie o lodówce do zabudowy ELECTROLUX ENN 3153AOW minusy, plusy jak nie to co w tej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czacz0r 10.11.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Elux ENN12801 Wiesz może jak wygląda sprawa z pojemnikiem na butelki w tej lodówce, bo gdzieś znalazłem, że w ogole nie ma takiej półki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 12.11.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Wiesz może jak wygląda sprawa z pojemnikiem na butelki w tej lodówce, bo gdzieś znalazłem, że w ogole nie ma takiej półki? bo nie ma jej w standardowym wyposażeniu, ale mam nadzieję że nie jest to krytyczny warunek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czacz0r 17.11.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 bo nie ma jej w standardowym wyposażeniu, ale mam nadzieję że nie jest to krytyczny warunek... Lodówka Electrolux ENN12801 zakupiona. Po rozpakowaniu wszystko ok, zamrażalnik dosyć spory jak na lodówkę do zabudowy, półki regulowane i dosyć nieźle wykonane. Więcej info za parę dni po uruchomieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts