saszka321 28.04.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Najlepsza lodówka jaką miałam (i mam do tej pory) to Amica. 4 lata działa bez zarzutów i nie musiałam przepłacać za dobrą jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.04.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 aj tam, aj tam... poprosze o sprawdzenie cen lodówki i piekarnika Liebherr IKB 3550 Siemens HB36GB560 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sim144 28.04.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Doktorat napisany ;) Na placu boju zostały dwa modele: ELECTROLUX ENN2853AOW i WHIRPOOLl ART 866/A+ Doradźcie, którą wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 28.04.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 f5, a dlaczego akurat ta chłodziarka.Pytam, bo mam AEG SKZ71800F0 , ktorą kupilam wstrzymując w sklepie zamowienie na droogiego Siemensa. AEG kosztuje prawie połowe tego co ten Liebherr, a różni je głównie zużycie energii. http://www.euro.com.pl/porownanie.bhtml?p1=965731838&p2=3585698164 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 02.05.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Witam, bayzone od Ciebie kupiłem już lodówkę dzięki Twojej pomocy. Teraz moi rodzice chcieliby kupić chlodziarko zamrażarkę wolnostojacą w przedziale cenowym od 1000-1500 zł w kolorze srebrnym. Jest coś godnego polecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 02.05.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 f5, a dlaczego akurat ta chłodziarka. Pytam, bo mam AEG SKZ71800F0 , ktorą kupilam wstrzymując w sklepie zamowienie na droogiego Siemensa. AEG kosztuje prawie połowe tego co ten Liebherr, a różni je głównie zużycie energii. http://www.euro.com.pl/porownanie.bhtml?p1=965731838&p2=3585698164 Jaką pojemnośc ma Twoja chłodziarka? pisze ze Pojemność użytkowa chłodziarki 216 litrów a lienberr 308 litrów jest to mozliwe ze ten liebherr jest o 100 litrów pojemniejszy / chyba niemozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 02.05.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 f5, niemożliwe. to chyba kwestia zapisów. Aeg to dzieli na 2 strefy. Pojemność netto strefy chłodzenia: 78 lPojemność netto chłodziarki: 216 l Czyli 294l Info ze strony producenta:http://www.aeg.pl/Products/Ch%C5%82odnictwo/Ch%C5%82odnictwo_do_zabudowy/Ch%C5%82odziarki/SKZ71800F0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 03.05.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) Electrolux EN3401AOXSamsung RB29FWRNDSASamsung RB29FERNDSSElectrolux EN3600AOX Co wybrać ? Chyba, że coś innego polecacie ? Edytowane 3 Maja 2014 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 09.05.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 A ja bardziej spoglądałbym w stronę bosch , o lodówkach z tamtej firmy słyszałam nieciekawe opinie .Przeglądając strony trafiłam na ciekawe promocje lodówek zerknij tutaj http://www.electro.pl/Lodowka_BOSCH_KGN_36XL30-722183.html być może zmienisz zdanie i zakupisz lodówkę z tej firmy ale wybór pozostawiam Tobie . poziom hałasu Poziom hałasu [dB]: 42 dosc spory moj samsung ma 40 i moim zdaniem jest za głosny w tej chwili szukam lodówki 35 dB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrowkaa 11.05.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 (edytowane) Hej Wszystkim Proszę doradźcie mi coś. Zastanawiam się z mężem nad lodówką do kuchni w aneksie (blisko wejścia do sypialni) . Kuchnia biała w połysku ,a lodówka niestety wolnostojąca i szara :/ Wybór wolnostojącej dlatego iż wszystkie w zabudowie mają małe pojemności. Chciałam kupić białą ,ale większość wygląda niestety dość tandetnie , plastikowo. Nie nastawiam się na szarości ,ale niestety tylko taka mi zostaje. Wybraliśmy taki model SAMSUNG RL58GRGIH , możecie mi coś o niej powiedzieć ? Nigdzie nie moge znaleźć ile dB wydaje. miałam poprzednio podobny model ,ale trochę tańszy i uboższy to hałasowała trochę ,ale do wytrzymania. Dodatkowo zastanawiamy się jeszcze nad koreańczykiem samsunga , model z bialym szkłem na froncie ,ale ona juz jest dośc wysoka więc pewnie zostaniemy przy tej RL58GRGIH. Czy ktoś ja może ma i jest mi w stanie coś o niej powiedzieć ? Ma jakieś wady ? Głównie chodzi mi o to czy warto ją kupować , czy jest może coś innego godnego polecenia (preferowałabym samsunga). Zależy mi na tym aby miała no frost.Wiem ,że z tą funkcją lodówki są głośniejsze ,ale z niej nie zrezygnuje będę wdzięczna za pomoc. Edytowane 11 Maja 2014 przez mrowkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 16.05.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Hej Wszystkim Proszę doradźcie mi coś. (...) będę wdzięczna za pomoc. Biała Koreanka jest przede wszystkim sporo droższa, bo jeśli chodzi o wysokość to w porównaniu do RL58 jest to tylko kilka cm różnicy. Biała poza tym jest piękna i bardzo ciekawie ułożona wewnątrz. Jesli cena nie gra aż takiej roli - rozważ ją jeszcze raz. Swoją drogą RL58GRGIH to też dobry model i może własnie dobrze że będzie "odcięciem" od bieli w kuchni - wykończenie "IH" w Samsungach mnie osobiście podoba się najbardziej w ich ofercie "stalowoszarych". Jeśli chodzi o głośność - obie będą balansowały na poziomie 40-42dB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 16.05.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 poprosze o sprawdzenie cen lodówki i piekarnika Liebherr IKB 3550 Siemens HB36GB560 Osobiście poprę sheenaz i też poleciłbym przyjrzeć się Electroluxowi lub ładniej wykończonemu Electroluxowi czyli AEG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 16.05.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Hej Wszystkim Proszę doradźcie mi coś. Zastanawiam się z mężem nad lodówką do kuchni w aneksie (blisko wejścia do sypialni) . Kuchnia biała w połysku ,a lodówka niestety wolnostojąca i szara :/ Wybór wolnostojącej dlatego iż wszystkie w zabudowie mają małe pojemności. Chciałam kupić białą ,ale większość wygląda niestety dość tandetnie , plastikowo. Nie nastawiam się na szarości ,ale niestety tylko taka mi zostaje. Wybraliśmy taki model SAMSUNG RL58GRGIH , możecie mi coś o niej powiedzieć ? Nigdzie nie moge znaleźć ile dB wydaje. miałam poprzednio podobny model ,ale trochę tańszy i uboższy to hałasowała trochę ,ale do wytrzymania. Dodatkowo zastanawiamy się jeszcze nad koreańczykiem samsunga , model z bialym szkłem na froncie ,ale ona juz jest dośc wysoka więc pewnie zostaniemy przy tej RL58GRGIH. Czy ktoś ja może ma i jest mi w stanie coś o niej powiedzieć ? Ma jakieś wady ? Głównie chodzi mi o to czy warto ją kupować , czy jest może coś innego godnego polecenia (preferowałabym samsunga). Zależy mi na tym aby miała no frost.Wiem ,że z tą funkcją lodówki są głośniejsze ,ale z niej nie zrezygnuje będę wdzięczna za pomoc. kuchnię też mam w bieli z połyskiem a lodówkę w kolorze stalowym. Lodówkę kupiłem tuż przed remontem, więc szkoda by mi było wymieniać teraz specjalnie pod kolor, też mam kuchnię z aneksem ale jakoś się wnętrze nie gryzie, postawiliśmy na dodatki w podobnych kolorach i fajnie się to uzupełnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi33 21.05.2014 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 witam, do konca tygodnia musze kupic lodowke do zabudowymoj wybor pada na Gorenje, bowiem kupuje tam plyte gazowa, piekarnik, okap , zmywarke, zatem lodowke rowniez, i moze uda sie uzyskac jakis lepszy rabat za calosc, zatem Gorenje dwa typy (oba modele wg producenta 40 dB)RCI4181AWVRKI4181AW ale zastanawia mnie rowniez Electrolux ENN2801BOW - bo jedyn 36 dB Prosze o wskazowke.......slyszalem ze Gorenje to dosc dobra "półka" z takim sprzetem AGD.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orenE 23.05.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Witaj zibi33, Obie lodówki to doskonałe urządzenia, które sprawdzą się w domowych warunkach. Klasa energetyczna A+ zapewnia niskie zużycie energii, a duża pojemność sprawia, że nie trzeba martwić się o wolne miejsce. Z pewnością już sprawdziłeś, że w przypadku RCI zamrażalnik jest nieco większy niż przy RKI, ale za to przy tej drugiej, pojemność chłodziarki jest większa. Jeśli będziesz miał dodatkowe pytania - chętnie na nie odpowiemy! Pozdrawiamy,Zespół Gorenje Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sfinks311 01.06.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Czy ktoś może mi łopatologicznie wytłumaczyć czy technologia SZÓSTY ZMYSŁ ( konkretnie model ART 925 Whirlpool ) ma podobne działanie do np.komory ZERO w innych markach ??Jeśli sobie ustawię temperaturę na np. 2 stopnie to w całej lodówce tak będzie ?? Edytowane 1 Czerwca 2014 przez sfinks311 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 02.06.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Czy ktoś może mi łopatologicznie wytłumaczyć czy technologia SZÓSTY ZMYSŁ ( konkretnie model ART 925 Whirlpool ) ma podobne działanie do np.komory ZERO w innych markach ?? Jeśli sobie ustawię temperaturę na np. 2 stopnie to w całej lodówce tak będzie ?? Po pierwsze: Komora zero to co innego a utrzymywanie równej temperatury w chłodziarce to co innego - nie myl pojęć. Po drugie: ART 925A++ nie ma komory zero a 6-ty zmysł w tym modelu ma za zadanie kontrolowanie i wyrównywanie temperatury w chłodziarce plus kontrola i wyrównywanie temperatury po otwarciu drzwi. Po trzecie: model ART 925A++ jest już wycofany z oferty Whirlpoola więc może być problem z jego zakupem - jeśli ktoś nie ma go fizycznie na magazynie to z Whirlpool Polska już go nie zamówi. Na chwilę obecną zastępuje go nowy model ART 9811A++SF - jest on z grubsza podobny (wymiary, głośność, energooszczędność) ale dodatkowo został wyposażony w technologię StopFrost będącą ciekawą alternatywą dla typowego i denerwującego NoFrosta. Polega na tym, że w zamrażarce jest demontowalny metalowy element "kumulujący" lód i szron - który w momencie rozmrażania wyjmujemy, usuwamy lód i montujemy ponownie - nie opróżniając zawartości zamrażarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sfinks311 02.06.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ok..dzięki za odpowiedź ;) jednak to mi nic nie daje niestety Szukam lodówki do zabudowy pow.180 cm z komorą ZERO ...znasz taką ?? Wszystkie znalezione przeze mnie są po 177 cm a chciałbym mieć jak największa ( zrezygnowałem z SBS ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 02.06.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Po trzecie: model ART 925A++ jest już wycofany z oferty Whirlpoola więc może być problem z jego zakupem - jeśli ktoś nie ma go fizycznie na magazynie to z Whirlpool Polska już go nie zamówi. Na chwilę obecną zastępuje go nowy model ART 9811A++SF - jest on z grubsza podobny (wymiary, głośność, energooszczędność) ale dodatkowo został wyposażony w technologię StopFrost będącą ciekawą alternatywą dla typowego i denerwującego NoFrosta. Polega na tym, że w zamrażarce jest demontowalny metalowy element "kumulujący" lód i szron - który w momencie rozmrażania wyjmujemy, usuwamy lód i montujemy ponownie - nie opróżniając zawartości zamrażarki. dokładnie zamowiłem tydzien temu 925 i sprzedawca mowi ze sie sprzedały cokolwiek to nieoznacza. 9811 w jakiej masz cenie i czy faktycznie potwierdzasz ze jest wieksza niz standard 177cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 02.06.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 witam, Pan od Kuchni trochę nas przyciska, żebyśmy wybrali lodówkę ( co by mógł nam wyliczyć dokładnie cenę kuchni) pytanie główne?- ma być w zabudowie czy wolnostojącą? czy lodówka ( zamrażarka) do zabudowy faktycznie jest dużo mniejsza? Wiem, że mowa jest tu o - 5cm na szerokości i głębokości, ale czy faktycznie przekłada się to aż tak na pojemność? Bardzo proszę o jakieś informacje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts