Monika B 23.01.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Z tym serwisem macie rację. Najbliższy mam chyba w ... Krakowie. Z Lublina to trochę daleko Idziemy do Elektroluksa i Bosha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 23.01.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Mufka - jaki Ty masz model tego Elektroluxa? Znalazam 2 modele które mają 38 dB i jednego Wirpoola o takim samym poziomie głośności. Cichszych nie widziałam. Mam teraz Amicę i to jest porażka jak się włączy to chodzi jak traktor, jak ją kupowałam nie zwracałam na to uwagi, miała być duża i niedroga i te założenia spełniała, a nauczka dla mnie na przyszłość że poziom głośności to istotna sprawa jeśli tylko nie mam jakiejś spiżarki czy innego pomieszczenia gdzie można zamknąć lodówkę. A najgorsze jest to, że nie wiem ile ma decybeli i nadal nie mam poziomu odniesienia. Oj w pracy jestem to ci nie powiem jaki to dokladnie elektrolux ma 38 dB i Spacecostam (czyli taka lekko wypukla) klasa energetyczna a+ no i oczywiscie system domykania drzwi 38 dB naprawde jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.01.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Z tym serwisem macie rację. Najbliższy mam chyba w ... Krakowie. Z Lublina to trochę daleko Idziemy do Elektroluksa i Bosha A ja mieszkam w Rybniku i najbliższy mam w ... Rybniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 23.01.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Opisze swój przypadek. Moja lodówka to Electrolux ERD 2340. Dlatego, że musiała być niska (wysokość 140 mm) nie ma bajerów i elekronicznej regulacji temperatury. Jest "kapilara" w ściance + termostat + pokrętło pozycje 0-6 (zazwyczaj ustawiam na poz. 3 do 6). Na poz. 3 wg Electroluxa miało być poniżej +5 st.C (a jest 8-12 oC), na poz. "6" temp. 6-10 oC, ale zamrażalnik "głupieje" (od-10 do-32 oC). Pomimo problemu nie oceniam źle Electroluxa, jest cicha, estetycznie wykończona, ale myślę, że kupiłem "felerny" egzemplarz. Reklamację uznano (no nie bez oporów) Dlatego radzę: jesli model podstawowy to kupować lodowki z opisanymi przez producenta temperaturami. Z tego co dowiedzialem się nie ma normy na "prawidłowe" temperatury w lodowkach; lub z elektroniczną kontrolą temperatur wewnątrz. Teraz myślę o nowym sprzęcie. Po lekturze postów biorę pod uwagę: Electrolux, Liebherr, Bosch (choć jest zbyt wysoki), LG no frost. http://www.topmarket.pl/lodowki/ELECTROLUX_ERD_2350.php http://www.topmarket.pl/lodowki/LIEBHERR_CT_24210.php http://www.topmarket.pl/lodowki/LIEBHERR_CU_22210.php http://www.topmarket.pl/lodowki/BOSCH_KGV_26_V_00.php http://www.topmarket.pl/lodowki/LG_GR-262SQ.php Lodówki typu "no frost" trochę się obawiam, bo jak ją wymyć za tym panelem z otworami wentylacyjnymi (tam może rozwinąć się prawdziwa "bomba biologiczna"). Czy za tym panelem też naprzemian rosieje i szronieje tylko tego nie widzimy ? Jeśli tak to w kroplach wody mogą "pracować" mikroogranizmy. Ze względu na wysokość do 150 cm jestem chyba skazany na "podstawowe" modele bez precyzyjnej kontroli "chłodu". Zależy mi, żeby w chłodziarce było ok. +2/+6 st.C. Jesli ma ktoś prostą lodowkę do 150 cm i niskie temp. prosze o podanie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 23.01.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 W no-frostach jest sucho, lata chyba tylko powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fobi 23.01.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 radzę przemyśleć 3 razy zakup "egzotycznej" koreańskiej lodówki, Popieram. Ostrożnie również z egzotycznymi samochodami typu: Daewoo, Kia, Toyota, Mazda, telewizorami Samsunga, LG itd hmm.. żarty tak ? DU,Lg - unikać, reszta jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.01.2007 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Tak fobi. To żarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 24.01.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 http://preview.mmikolaj2.photosite.com/~photos/tn/8010437_1024.ts1169651585000.jpg Czteroletnia gwarancja się skończyła i zaczęła rdzewieć . (a miała być nierdzewna)Firma Ariston nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 16.02.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Zgodnie z obietnica melduję, że zakup dokonany - Samsung RL 44 ECIS. Na poczatek jest super! Mrozi, nie hałasuje, pojemny, wygodny - wow! Zaczęłam od LG, ale wybranego modelu nie mieli nawet w fabryce a serwis dopiero gdzieś pod Krakowem Z informacji jakie zebrałam to w tej chwili LG koncentruje się na hipermarketach no i to ostatecznie zadecydowało o zmianie koncepcji. Samsung jest też bardzo porządnie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 16.02.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Monika - a jaki poziom głośności jest tej lodówki? I jakiego modelu LG nie mieli w fabryce? Ja właśnie chcę LG GR-469BLQA - widziała na żywo i mi się podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 16.02.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 LG gr 459 QLQA Nie widzę tu głośności Samsunga http://www.topmarket.pl/lodowki/SAMSUNG_RL_44_ECIS.php http://www.maximedia.pl/?c=lodowki&p=samsung_rl_44ecis Sama sie akurat tym paramenterm nie kierowałam. Może zadaj pytanie do serwisu. Odpowiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Czy ktos ma doswiadczenie z lodowkami Bosch'a? Jesli tak, prosze o opnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3241mirek 08.06.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witam. Powoli koniec "męczarni" z wykończaniem domu. W związku z tym chciałbym kupić lodówkę do domu ( zapowiadają gorące lato i trzeba mieć gdzie chłodzic piwo i nie tylko). Jaka waszym zdanie jest najlepsza? Którą kupilibyście lub kupiliście. Oczywiście w rozsądnej cenie. BoschAmicaElekroluxIndesitArdoWhirpoolPolar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 08.06.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Ja polecam LIEBHERR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 08.06.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 LIEBHERR ?? to chyba lodówka z wy.ższej półki a nie w rozsądnej cenie - tylko jaka jest ta rozsądna cena dla pytającego?? podaj kwotę jaką chcesz przeznaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Ale często rozsądek mówi - kup najlepszą na jaką Cie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 08.06.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 LIEBHERR ?? to chyba lodówka z wy.ższej półki a nie w rozsądnej cenie - tylko jaka jest ta rozsądna cena dla pytającego?? podaj kwotę jaką chcesz przeznaczyć Ja tam nie wiem, ale jak kupowaliśmy 6 lat temu, to była promocja i była w cenie całkiem przyzwoitej. I żeby nie było - do domku pojedzie z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3241mirek 08.06.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Taka rozsądna cena to do 1800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 08.06.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Moim skromnym zdaniem można zaufać Bosch i Electrolux. Pracowałem 5 lat jako sprzedawca AGD i z tymi firmami było najmniej kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Najmniej kłopotu ze sprzedażą czy serwisem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts