SAVAGE7 29.08.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 siemens, bosch, gorenje... te firmy można polecić. omijać amicę i całą resztę. mówimy oczywiście o kwocie ok. 2 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 29.08.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 A co sądzicie o firmie ARDO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 29.08.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 ludzie kupujcie znane marki i sprawdzone. po co wyszukiwać coraz to nowych producentów. przecież ceny są porównywalne więc lepiej nie eksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 29.08.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 A jaką polecacie lodówkę (bez zamrażalnika ) wolnostojącą o wysokości ok. 180 cm ?Żona chce mieć właśnie taką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 29.08.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam! Siemens po 7 latach padł, koszt naprawy 700zł. Miele jest ekstra i produkuje pralki i zmywarki, natomiast pozostały asortyment jest robiony przez Gorenje(kuchenki),Liebherr(lodówki).Taką wersję słyszałem, nie sprawdzałem.Mam Polara od lat pięciu, na razie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 29.08.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Odradzam BEKO! Kupilam, bo mnie skusił wygląd i klasa A+, wszystko byłoby fajnie, ale przy chłodzeniu coś się w niej tłucze, trzaska, stuka - strasznie wkurzające, za każdym razem jak sie uruchamia mam ochotę kląć W serwisie powiedzieli, że jeśli chłodzi (a chłodzi dobrze), to mam sie nie czepiać, w końcu ona ma chłodzić a nie być cicha i że to absolutnie normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 29.08.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 a co sądzicie o tej lodówce, mam zamiar ją kupić. http://www.maximedia.pl/?c=lodowki&p=siemens_kg_39_nx70 Mam taką od miesiąca. I podpisuje się obiema rękami pod tym (choć to o innej marce): Mam taką dwumetrową lodówkę i cały czas głośno chodzi i słychać że sie cos tam przelewa i bulgocze. I pod tym: przy chłodzeniu coś się w niej tłucze, trzaska, stuka Czasem wyje jakby brała udział w wyścigu F1 (nawet jak nie chłodzi i ją się od prądu odłączy) - co lepsze, w instrukcji napisali, że to normalne i jest objawem przemieszczania się cieczy chłodzącej A jak czasem w nocy strzeli, to mam wrażenie, że ktoś się na moje szyby P2 przymierza... ps. chłodzi póki co dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 29.08.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Kupiłem Aristona 190 na 70 z dolnym zamrażalnikiem za 2200 w sklepie internetowym. Modelu nie pamietam a papiery mam na budowie. Chodzi od 2 miesiecy i przyjemnie sobie mruczy. Cichutka funkcjonalna i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakowiaczek 29.08.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Moja opinia: ARDO - szajs WHIRPOOL - Fajnie dopuki chodzi, serwis dramat SIEMENS - drożyzna POLAR - głośna jak pralka Frania INDESIT - chodzi pół roku bez zarzutu, ale to za krótko żeby coś powiedzieć MIŃSK - rewelacja, mnie przeżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonbob 29.08.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 siemens i bosch to wiem że najlepsze ,przynajmniej tak wyczytałem w necie.ale jak z ich servisami. czy np jak padnie mi lodówka siemens , to czy przyjadą od razu? nie ma z nimi problemu?druga rzecz::w necie jest pełno lodówek np firmy siemens i elektrolux ale gdy idzie się do sklepu to tych modeli nie ma. to jak mam kupić swój model.przez neta to strach, bo przeleje kase na firme a mi przywiozą np uszkodzoną fabryznie , i co wtedy zrobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 29.08.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Ariston - NIGDY! Ładny design oczywiście. 3 lata i do wywalenia - rozszczelnienie. To samo u szwagra - też Ariston. Naprawa się nie opłaca, bo lodówki są jak jednorazówki. Nie przwidziano, że może z układu uciekać gaz i ktoś będzie chciał to naprawić. Jak chcesz naprawić to "prujesz" lodówke i to bez gwarancji powodzenia (brak czesci oryginalnych). B.Art Twoje dośwdczenia potwierdzają, ze to nie przypadek[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonbob 29.08.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 a czy gorenje to dobra marka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 30.08.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Od trzech lat mam electrolux i działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 30.08.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Mamy też lodówkę Electroluxa i nie polecam jej specjalnie. Jej głównym mankamentem jest praktycznie brak możliwości ponownego otwarcia po wcześniejszym zamknięciu. Jaki model? Siostra ma electroluxa z dwoma agregatami i można otwierać co sekundę jak sie chce, natomiast ja mam model ERB 3445X i jest taki efekt jak opsiujesz, ale jak czytałaś instrukcję to wiesz z czego to wynika, po prostu lodówka jest tak szczelna, że następuję w środku podciśnienie, które dociska drzwiczki do lodówki i dopiero po chwili można otworzyć (u mnie po ok. 30 sekundach). Jest to dobre, bo nie otwiera się niepotrzebnie lodówki co chwilę, a człowiek przemyśli co ma wyjąc i wyciąga wszytsko na raz, co sprzyja miejszemu zużyciu energii. Poza tym liczyłem zużycie energii tej lodówki licznikiem energii i na miesiąc płacę za nią 8zł, poprzednia Donbas prod. ZSRR miała 27 lat i chodziła dalej jak ją oddawałem, ale zużywała prądu za 25zł/m-c. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonbob 30.08.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 kolega wbrat napisał że ten model siemensa głośno chodzi, http://www.maximedia.pl/?c=lodowki&p=siemens_kg_39_nx70 kurde to chyba jej nie kupie. a co sądzicie o tym boschu:http://www.maximedia.pl/?c=lodowki&p=bosch_kgn_36x40 ma ktoś taką lodóweczke? czy jest dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 31.08.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 kolega wbrat napisał że ten model siemensa głośno chodzi, http://www.maximedia.pl/?c=lodowki&p=siemens_kg_39_nx70 kurde to chyba jej nie kupie. a co sądzicie o tym boschu: http://www.maximedia.pl/?c=lodowki&p=bosch_kgn_36x40 ma ktoś taką lodóweczke? czy jest dobra? Nie znam tego Boscha, ale tak na oko, to Siemensy i Bosche wyglądają identycznie - różnią się tylko szczegółami typu uchwyt, logo (zresztą porównaj nazwy modeli - są te same tylko z poprzestawianymi literkami ). Więc podejrzewam, że jak problem jest w Siemensie, to dokładnie ten sam może być w analogicznym modelu Boscha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonbob 31.08.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czy jak w lodówce jest w topiony parownik , to czy to jest dobre rozwiązanie czy złe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 31.08.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 A co sądzicie o firmie ARDO? Gorsza wersja indesita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 31.08.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czy jak w lodówce jest w topiony parownik , to czy to jest dobre rozwiązanie czy złe? Jak się rozszczelni to lodówka do wyrzucenia, poczytaj o bojach klientów z lodówkami firmy Liebherr po gwarancji, nikt tego nie chciał naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonbob 31.08.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 a czy lodówki firmy elektrolux mają wtopiony parownik?gdzie można sprawdzić to w necie?np. na stronie maximedia są lodówki gorenje,i przy każdym modelu pisze że jest wtopiony parownik ale jak już przeglądam lodówki elektrolux to nie ma żadnej informacji o parowniku, czy mam rozumieć że nie jest on wtopiony?jest podany tylko czynnik chłodzący r600, a gdzies wyczytałem że wszystkie lodówki z tym płynem mają wszystko wtopione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts