Krzysztofik 31.08.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 ludzie kupujcie znane marki i sprawdzone. po co wyszukiwać coraz to nowych producentów. przecież ceny są porównywalne więc lepiej nie eksperymentować.Bzdura...znane to nie znaczy sprawdzone Teraz mam Indesit...super od 2 lat. Np. boscha kupie wiertake, ale nigdy zmywarke. Mercedesa kupie samochód, a nie zlewozmywak. Kumasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonbob 02.09.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 a czy lodówki firmy elektrolux mają wtopiony parownik? gdzie można sprawdzić to w necie? np. na stronie maximedia są lodówki gorenje,i przy każdym modelu pisze że jest wtopiony parownik ale jak już przeglądam lodówki elektrolux to nie ma żadnej informacji o parowniku, czy mam rozumieć że nie jest on wtopiony? jest podany tylko czynnik chłodzący r600, a gdzies wyczytałem że wszystkie lodówki z tym płynem mają wszystko wtopione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 02.09.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Tutaj nie do końca się zgodzę. Jeszcze kilka lat temu ludzie tak myśleli. Dwa agregaty to coś! Jedno się myje i/lub rozmraża, drugie w tym czasie działa itd. Mam indesit z 1 agregatem. Podczas mycia lodówki ustawiam pokrętło temperatury na minimum - wtedy agregat chłodzi tylko zamrażarkę. Z lodówki jestem zadowolony, ma już półtora roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyletant_PL 03.09.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Podziele sie moimi doswiadczeniem z Amica; Pol roku po zakonczeniu gwarancji na wewnatrznej tylnej scianie i czesciowo na bokach (segment lodowki) pojawily sie pekniecia, przez co na tylnej siance lodowki mam okolo 3cm lodu, lodowka pracuje praktycznie bez przerwy, slabo chlodzi, bo cala moc idzie w zamrazanie rosnacej warstwy lodu..Gdy zglosilem porblem do Amici, ze to wada fabryczna i kiepski maretial, (bo w sklepie po jakims czasie przyznano, ze zdarzaly sie takie usterki), otrzymalem odpowiedz, ze przesylka to koszt 100zl + naprawa okolo 450.Juz nigdy nie kupie powaznego sprzetu tej firmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 03.09.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Mam lodówkę indesit od dwóch lat i jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 03.09.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 A jaką polecacie lodówkę (bez zamrażalnika ) wolnostojącą o wysokości ok. 180 cm ? Żona chce mieć właśnie taką. Ja też chcę taką, zdecydowaliśmy się na Liebherr IKB 3650 Niech cię nie zmyli napis na stronie sklepu - lodówko zamrażarka. to jest lodówka z szufladami BioFresh http://www.mixmedia.pl/?zobacz=4582 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 04.09.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Zastanawiamy się nad wyborem jednej z tych trzech :http://www.euro.com.pl/lodowki/liebherr-k-42600-premium.bhtml http://www.euro.com.pl/lodowki/siemens-ks-38kv64.bhtml http://www.euro.com.pl/lodowki/liebherr-kes-42600-premium.bhtml Nie znam firmy Liebherr i nie wiem czy to dobre lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 04.09.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 ludzie kupujcie znane marki i sprawdzone. po co wyszukiwać coraz to nowych producentów. przecież ceny są porównywalne więc lepiej nie eksperymentować.Bzdura...znane to nie znaczy sprawdzone Teraz mam Indesit...super od 2 lat. Np. boscha kupie wiertake, ale nigdy zmywarke. Mercedesa kupie samochód, a nie zlewozmywak. Kumasz??? ty bzdury piszesz. są firmy znane i sprawdzone. są też znane i niesprawdzone np. amica. a już to, że nie kupisz nigdy zmywarki boscha to chyba nikt nie zrozumie. a co do mercedowskiego zlewozmywaka to się nie wypowiadam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 04.09.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 dareks - ja wiem tyle, że to firma produkująca sprzęt chłodniczy od wielu lat, główne dla gastronomii i duże profesjonalne chłodnie a IKB 3650 bardzo nam pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max2 04.09.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Jak chcesz wydac wiecej kasy na dobry sprzet to tylko Liebherr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonbob 04.09.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 a czy lodówki firmy elektrolux mają wtopiony parownik? gdzie można sprawdzić to w necie? np. na stronie maximedia są lodówki gorenje,i przy każdym modelu pisze że jest wtopiony parownik ale jak już przeglądam lodówki elektrolux to nie ma żadnej informacji o parowniku, czy mam rozumieć że nie jest on wtopiony? jest podany tylko czynnik chłodzący r600, a gdzies wyczytałem że wszystkie lodówki z tym płynem mają wszystko wtopione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hannah1 01.11.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 A co sądzicie o sprzęcie firmy TEKA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Art 01.11.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 skoro juz ktos podciagnal temat to melduje ze moja lodowka Ariston o ktorej wczesniej pisalem zepsula sie po raz trzeci - tym razem to termostat - kosz naprawy ok 400pln i podobno pan naprawiacz powiedzial zeby jej trzeci raz nie reanimowac. w ciagu niespelna 4 lat zepsulo sie prawie wszystko co moglo sie zepsuc. Lodowki Ariston to nieporozumenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujezyn 16.11.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Ale na Aristona/Indesita można wykupić gwarancję do 5-tego roku.A tak apropos, to Beko na wybrane modele sprzętu daje 5 lat gwarancji za darmo.Czy tego typu akcje "gorszych" firm nie świadczą pośrednio, że podnoszą jakość i nie boją się tego zagwarantować?No bo czemu markowe (i drogie) firmy ograniczają się do 2 letniej gwarancji? PS: Ten Ariston to był może BCB 333 (chyba jedyna lodówka do zabudowy wyższa niż standardowe 177cm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Art 16.11.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 To była MBA coś tam około 190 cm. Już się z nią rozstałem - zamieniłem na samsunga. Zobaczymy jak ta popracuje.Aristona już więcej nie kupię chociaż stylistycznie mają chyba najładniejszy sprzęt AGD.Co do gwarancji - nie uśmiecha mi się wyrzucać dodatkowo kilka stówek żeby móc sobie ten sprzęt w przyszłości naprawiać. Wolałbym, żeby się po prostu nie psuł. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 16.11.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 6 lat temu kupiłem 3 sprzęty Indesitu: kuchenkę, pralkę, lodówkę. Kuchenka po 3 naprawach w ciągu miesiąca odjechała do producentaW pralce dotychczas wymieniłem 3 lub 4 paski klinowe, grzałkę i cos tam jeszcze...Lodówka trafia do naprawy za każdym razem, jak się ją rozmraża. Popsuło się generalnie wszystko co może i to czasami kilka razy...Polecam Indesit!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujezyn 16.11.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Wszystkie wpisy potwierdzają, że nie ma pewniaków! Właściwie już byłem zdecydowany na indukcję Electroluxa (EHD 60020 P), bo tania i markowa gdy dotarłem do paru postów, że ta płyta wydaje strasznie nieprzyjemne dzwięki i "pyka" co serwis uważa za normalne. A jak ktoś inny polecił indukcję Teki, to z kolei znalazłem wpis, że działa imulsowo: "Wady: grzeje bardzo szybko - łatwo można cos przypalić lub wygotować np. mleko , pracuje impulsowo!!! tzn regulacja poziomu polega na tym że załącza sie i wyłącza z częstotliwościa zależna od nastawionego poziomu mocy, a moc jest zawsze stała czyli max. Efekt gotowanie jajek w małej ilosci wody - gotuje i kipi, nie gotuje, gotuje i kipi, nie gotuje i tak cały czas..... Można sie przyzwyczaić ale jest to uciążliwe" No i bądź tu mądry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neck 07.05.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Mam do wyboru 3 lodówki: 1. Elektrolux ERB 29301X - okolo 1200-13002. Liebherr CuPesf 27210 - okolo 1500-16003. Samsung RL26DCAS - 1200 Jeżeli ma ktoś te lodówki proszę o opinie i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
christof333 08.05.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Liebrerr-zdecydowanie-najlepsze jakosciowo,trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 08.05.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 potwierdzam,mercedes wśród pozostałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts