sarniak 14.06.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Witam,Mam istotne pytanie w związane z fakturami za materiały budowlane - w celu zwrotu różnicy na VAT pomiędzy 7 a 22% należy mieć prawidłowo wystawione faktury VAT - wiem, że należy zwrócić uwagę na wpisanie symbolu PKWiU, ale czy konieczne jest aby nabywca (czyli ja) poza adresem miał wpisany NIP? I druga kwestia - jeżeli właścicielami działki i domu są małżonkowie, to czy faktury mogą być wystawiane wyłącznie na jednego z nich? Moje pytania są być może błache, ale jeszcze nie korzystaliśmy z możliwości zwrotu różnicy na VAT i zaczynamy teraz zbierać faktury, wolę wcześniej wiedzieć jak mają wyglądać niż później pluć sobie w brodę, że nie mogę z jakiegoś powodu skorzystać z odliczenia. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts