Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z sąsiadem - wiatrówka

chewee

Recommended Posts

Witam,

Może któś z Was spotkał się i osoboście przetrenował problem sąsiada - o zbyt małej wyobraźni - któru urzadził sobie strzelnicę (wiatrówka) w rogu swojej działki w taki sposób że w przypadku nietrafienia w cel śrut może polecieć w stronę rogu mojej działki - mam małe dzieci które cały czas z małymi przerwami na przedszkole i sen ;-) przebywają przy sprzyjającej pogodzie w ogrodzie. Gdy pierwszy raz zauważyłe syna sąsiada jak strzelał poprosiłem o usytuowanie "celu" tak bym mógł spokojnie wypuścić dzieci na dwór - w tym dniu przestał strzelać. Wczoraj natomiast razem z tatą (wspomnianym sąsiadem) urządzili sobie strzelanie - na moją powtórną uwagę o niestosowności senior rodu stwierdził że "uważa" i skończył reagować na to co mówię. Dziś "napuściłem" swoją lepszą połowę na jego lepszą połowę - może TO coś da. Jeśli nie to co Wy mi poradzicie - zastrzegam że policję i obicie mordy sam wymyśliłem i zastosuję jako ostateczność ;-)

Policja jest dobra nie tylko w ostateczności. Ale sąsiada to masz już na 90% "spalonego" jako dobrego sasiada oczywiście.

Lepszy "spalony" sąsiad (debil) 8) niż postrzelone własne dziecko. :evil:

Może jakieś pismo do sąsiada z zastrzeżeniem, że jeżeli to się powtórzy powiadomisz organa, wkońcu dajesz mu szansę na podtrzymanie dobrych stosunków między sąsiedzkich.

A może już czas na wyścig zbrojeń? :wink:

I jak tam po rozmowach. Chociaż osobiście sądze że bez skutku ;-)

Witam,

Rozmowa się nie odbyła - wyjechali na weekend - może dziś...

Jeśli nie poskutkuje to sąsiad będzie musiał się postarać o zalegalizowania swojej strzelnicy (po uprzednim jej dostosowaniu do obowiązującycych przepisów) w przeciwnym przypadku bedzie z panami policjantami a być może i z wymiarem sprawiedliwości na "ty" ;)

Witam,

Rozmowa się nie odbyła - sąsiad zaprzestał strzelania i ..... rozmawiania ze mną ;-). Jeśli mogę wybierać to wolę to niż rozmowy i strzelanie. Najbardziej podobał mi się pomysł strzelania z łuku - może parę MOICH strzał na jego ziemi poszerzyłoby jego wyobraźnię...

• 2 months później...