chewee 08.06.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witam, Może któś z Was spotkał się i osoboście przetrenował problem sąsiada - o zbyt małej wyobraźni - któru urzadził sobie strzelnicę (wiatrówka) w rogu swojej działki w taki sposób że w przypadku nietrafienia w cel śrut może polecieć w stronę rogu mojej działki - mam małe dzieci które cały czas z małymi przerwami na przedszkole i sen przebywają przy sprzyjającej pogodzie w ogrodzie. Gdy pierwszy raz zauważyłe syna sąsiada jak strzelał poprosiłem o usytuowanie "celu" tak bym mógł spokojnie wypuścić dzieci na dwór - w tym dniu przestał strzelać. Wczoraj natomiast razem z tatą (wspomnianym sąsiadem) urządzili sobie strzelanie - na moją powtórną uwagę o niestosowności senior rodu stwierdził że "uważa" i skończył reagować na to co mówię. Dziś "napuściłem" swoją lepszą połowę na jego lepszą połowę - może TO coś da. Jeśli nie to co Wy mi poradzicie - zastrzegam że policję i obicie mordy sam wymyśliłem i zastosuję jako ostateczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Policja jest dobra nie tylko w ostateczności. Ale sąsiada to masz już na 90% "spalonego" jako dobrego sasiada oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.06.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Zrób w rogu swojej działki drewniany kulochwyt. Wystarczy. A potem pokaz sąsiadowi ile tego jest i co by się mogło stać. Też mam wiatrówkę, też lubię sobie postrzelać, ale nie wpadłam na pomysł, żeby celować w podwórko sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Zrób w rogu swojej działki drewniany kulochwyt. W tym przypadku to chyba kulomiot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chewee 08.06.2007 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Kulochwyt - pomysł dobry ale wymaga ode mnie zaangażowania czasowego i finansowego (obszar rażenia to ok. 20 m) - a jak na razie nie chcę "wspierać" hobby sąsiada...W kwestii kulomiotu - rozwiązania ofensywne zastosuje w ostateczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 A Twój małożonek jest juz po rozmowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chewee 08.06.2007 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 A Twój małożonek jest juz po rozmowie? małżonka jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 A tak Kobiety mają pierwszeństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.06.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 A Twój małożonek jest juz po rozmowie? małżonka jeszcze nie Poczekaj na efekt tejże rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 08.06.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 A nie masz swojego hobby? Kup sobie łuk a cel postaw przy płocie. Możesz nieopatrznie chybić i za chwilę iść do sąsiada poszukać zagubionej strzały. Z pewnością sąsiad się zastanowi. Tylko żeby strzała nie znalazła się w jego ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 09.06.2007 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Policja jest dobra nie tylko w ostateczności. Ale sąsiada to masz już na 90% "spalonego" jako dobrego sasiada oczywiście. Lepszy "spalony" sąsiad (debil) niż postrzelone własne dziecko. Może jakieś pismo do sąsiada z zastrzeżeniem, że jeżeli to się powtórzy powiadomisz organa, wkońcu dajesz mu szansę na podtrzymanie dobrych stosunków między sąsiedzkich. A może już czas na wyścig zbrojeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 11.06.2007 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 I jak tam po rozmowach. Chociaż osobiście sądze że bez skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chewee 11.06.2007 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 I jak tam po rozmowach. Chociaż osobiście sądze że bez skutku Witam, Rozmowa się nie odbyła - wyjechali na weekend - może dziś... Jeśli nie poskutkuje to sąsiad będzie musiał się postarać o zalegalizowania swojej strzelnicy (po uprzednim jej dostosowaniu do obowiązującycych przepisów) w przeciwnym przypadku bedzie z panami policjantami a być może i z wymiarem sprawiedliwości na "ty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 11.06.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Pewnie na strzelnice wyjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fałatek 11.06.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Pewnie na strzelnice wyjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 11.06.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Ludzie maja downa... strzelnica na dzialce... idioci naogladaja sie w oczojebie reklam i potem sami maja debilne hobby... takie zainteresowania to na strzelnicy tylko albo na totalnym zadupiu gdzie czlowiek nie postawil jeszcze swojej nogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chewee 18.06.2007 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam, Rozmowa się nie odbyła - sąsiad zaprzestał strzelania i ..... rozmawiania ze mną . Jeśli mogę wybierać to wolę to niż rozmowy i strzelanie. Najbardziej podobał mi się pomysł strzelania z łuku - może parę MOICH strzał na jego ziemi poszerzyłoby jego wyobraźnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 18.06.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 nabrał śrutu w usta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 29.08.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Policja jest dobra nie tylko w ostateczności. Ale sąsiada to masz już na 90% "spalonego" jako dobrego sasiada oczywiście.Sadze ze Na 99999%czyli 100% mieszkam obok takego H.... ktory otworzyl sklep z piwem i jablolami.... sciagnal cale menelstwo z okolicy .Policja niereaguje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 29.08.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 I jak tam po rozmowach. Chociaż osobiście sądze że bez skutku tez tak sadze!!! Zeswoim rozmawialem powiedzial ze niepojmoje oco michodzi,dopiero jak chcial zalozyc ogrodek piwny i wlnolem nmu petarda wychamowal( z ogrogkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts