aneea 03.07.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 witam, wlasny dom marzyl mi sie od zawsze, ale dopiero pare miesiecy temu nadarzyla sie realna mozliwosc wybudowania domu. Poniewaz jestesmy z mezem laikami w kwestii budowania, poza tym "napalencami" zdecydowalismy sie na dom "skladany". W gre wchodzi albo dom z bali, albo finski.Koszt postawienia takiego domu jest plus minus podobny (~ 75 kontra 90 tys. na niekorzysc bali), wiec ciezko jest mi sie zdecydowac na ktorys z nich.Bardzo prosze - jesli ktos z was jest w temacie, moze mi cos doradzic, bede niezmiernie wdzieczna. Podaje jeszcze linka do strony firmy w ktorej ewentualnie nabylibysmy domek finski:http://www.makron.pl/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 03.07.2003 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Co masz na myśli pisząc "domek fiński"?Byłbym tu bardzo ostrożny. Jest dużo niejasności na podanej przez Ciebie stronie. Piszą o drewnie impregnowanym, co może sugerować że stosują drewno nie suszone komorowo i strugane. Sprawdź to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.07.2003 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Zastanawiać się nad wyborem- patyczak czy dom z bala?Cóż za wybór - mieszkać w foliowym worku czy wśród prawdziwego drewna?Prosze przejechać się na wycieczkę np. do Puszczy Białowieskiej i wynająć pokój w domu z bala /w zimie i w lecie/ a wszelkie dylematy przestaną istnieć. Wiele z tych domów ma znacznie ponad sto lat i postoją następne sto bez rozmaitych impregnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.07.2003 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Dodam jeszcze - proszę nie martwić się o koszty ogrzewania w domu z bala, zapoznć się z nimi można na zimowej wycieczce a i koszt ewntualnej klimatyzacji też będzie niższy niż w patyczaku, o ile w ogóle będzie konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts