Amor 13.07.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 U nas otwór drzwiowy wynosi 120x234 przez co dopłata za niestandardowy wymiar wyniosła 30 % do i tak dużej kwoty podstawowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 13.07.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ja też mam wysokość otworu 230, a wynika to z prostego faktu że górna krawędź drzwi jest równa z górną krawędzią okien. Dla mnie to wygląda ekstra i tak zostawie, tylko szkoda że będę musiał dopłacić za niestandardowe drzwi. Z drugiej strony skoro sporo ludzi ma zaprojektowane takie otwory to projektanci są wporządku tylko producenci są leniwi i idą na łatwiznę i walą jeden wymiart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 13.07.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Również mam taki otwór drzwi wejsciowych i jest ok. Jest to wymiar tzw. unijny. Każdy stolarz chwali sobie ten wymiar gdyż robią do ciężkich drzwi szerszą i mocniejsza ościeżnice, oraz do 230cm super pasuje górny świetlik. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 13.07.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 no właśnie z tym górnym świetlikiem to są trochę problemy bo niestety często standardowo drzwi mają 2,06 + świetlik 0,3 to razem jest 2,36 i tu czasem jest zonk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.07.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Z drugiej strony skoro sporo ludzi ma zaprojektowane takie otwory to projektanci są wporządku tylko producenci są leniwi i idą na łatwiznę i walą jeden wymiart Bo mogą potem zażądać dopłaty ekstra do 'niestandardowego' wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_72 13.07.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 do laspalmas A może to projektanci są leniwi i nie śledzą tego co standard i dostępne na rynku, przecież narysować łatwo papier wszystko przyjmie kasa wzieta i do przodu ,a potem niech się inni martwią.Z tego co wiem takie stzndardowe drzwi o wymiarach 1000x2100 nie pojawiły się wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.07.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 do laspalmas A może to projektanci są leniwi i nie śledzą tego co standard i dostępne na rynku Projektanci maja za zadanie, między innymi zadbać o harmonijny wygląd elewacji, który i tak później wielu inwestorów niszczy wprowadzając autopoprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 16.07.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 problem w tym że niektóre domy wygladają ekstra jeżeli górna krawędź drzwi i okien sąna tym samym poziomie, a inaczej się tego nie da jak drzwi o wymiarze 2,30. /no chyba że obniżymy pomieszczenia i okna/ rozumiem że nie wszystkim to się podoba, a innym jest to bez różnicy, ale skoro część ludzi wybiera taki wariant to fajnie było by gdyby nie było to za jakąś ekstra dopłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.07.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 No fajnie by było, tylko nie do projektantów pretensje tylko do producentów drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 16.07.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 JoShi No fajnie by było, tylko nie do projektantów pretensje tylko do producentów drzwi. Ja wcale nie mam pretensji do projektantów, a wręcz popieram ich zwłaszcza za to że starają się stworzyć piękne domy. A wykonawcy no cóż, szkoda że nie mają w ofercie, ale dobry stolarz też sobie poradzi z takimi drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leming 16.07.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 A ten standardowy wymiar otworu to właściwie ile ma? Do standardowych drzwi szerokości 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 16.07.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Jak chcesz kupić drzwi to standard jest 210X100. Znalazłem gościa, który robio drzwi zewnętrzne podobno dobrej jakości. Jak patrzę to jednak u mnie bardziej ładnie by wygladały 230 na 100 chodzi o to zrównanie z oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 16.07.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 to może coś podłożyc...jakiś schodek może...próg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leming 16.07.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Pytałem o otwór nie o drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 16.07.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 ja mam 145x240 to dopiero porażka.problem dopiero dostrzegłem jak zacząłem rozglądać sie za drzwiami. ceny zwalały mnie z nóg od 5500zł za sosnowe. Znalazłem stolarza który zrobi mi za 4000 to teraz czekam na nie. Ci projektanci są poprostu p.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 16.07.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Pytałem o otwór nie o drzwi. Jak zatykasz otwór od góry np. bloczkami , to mozesz i od dołu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.07.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Pytałem o otwór nie o drzwi. Jak zatykasz otwór od góry np. bloczkami , to mozesz i od dołu... Jakoś nie wyobrażam sobie 30 cm progu... Wybacz, ale to idiotyczny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts