a-k-a 08.06.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 nie wiem w jakim dziale miałam umieścić ten post i piszę tu ..... . w naszej okolicy jaskółki natorycznie budują gniazda nad oknami przy murze domów. dotychczas nasz dom był oszczędzany ale dopadło i nas . sąsiedzi przyklejają reklamówki szeleszczące i fruwające i jest to skuteeczne , ale ..... jak to wyglada ! jesli macie inne skuteczne sposoby to podzielcie się nimi na forum . pozd. ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.06.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Polubić i poczekać do jesieni. One na zimę odlatują ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.06.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Mam jedno gniazdo jaskółek, dwa wróblelków, jedno sójki i pewnie jeszcze kilka innych ptaszków w pobliskich krzakach. Mniej komarów i much. Niech żyja jaskółki. Czemu ich nie lubisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.06.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Ano obór starych coraz mniej, a ptaszki wykazują zdolność adaptacji.Sympatyczne są, choć faktycznie s..ją niemożebnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 08.06.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Kochajmy nasze jaskółki , bo nas komary zeżrą Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 09.06.2007 00:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 kocham jaskółki ...... ale dlaczego mamy mieć zafajdaną elewację, parapet i wszystko dokoła! a komarów nie zauważyłam ,żeby było mniej. odwiedzający nas goście zawsze zapamiętują (oprócz innych wrazeń) przeraźliwie tnące komary (Wisła). pozd. nie zmuszajcie mnie do jeszcze większej miłości jaskółek! ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 10.06.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Kochajmy nasze jaskółki , bo nas komary zeżrą Pozdr. i dopóki niedobrzy Włosi nie zeżrą naszych jaskółek Dodatkowa korzyść - nauczyć się od Chińczyków i - po wylęgu zeżreć im (jaskółkom) gniazda Takie danko na niedzielny obiadek z teściami - zupa z gniazd jaskółczych http://www.gotowanie.info/?q=zupa_z_jaskolczych_gniazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 11.06.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Zawsze mozna te gniazda odrywac od scian... tylko ze najpierw sie napracuja a potem... trzeba nie miec sumienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 11.06.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Jesli juz mowa o sumieniu.... Co roku ten sam koszmar, w kamienicy obok jakis #$%^&%^&( czlowiekiem go nazwac nie moge,) robi pulapki na jaskolki , zostaja ona zlapane za noge na petle sznura i takie uwieziona podlatuja kilkanascie cm, docelowo to sluzy chyba ich wycienczeniu na smierc Regularnie do takiej uwiezionej jaskolki wzywam straz pozarna, rece opadaja... zebym wiedziala, ktory to podalabym na policje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 11.06.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Zwykle wnyki... policja nazywa to mala szkodliwoscia spoleczna ... lepiej zebrac ekipe i wparowac i zrobic z nim wiadomo co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 11.06.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Zwykle wnyki... policja nazywa to mala szkodliwoscia spoleczna ... lepiej zebrac ekipe i wparowac i zrobic z nim wiadomo co... Bez ekipy bym poszla "nawrzucac", tylko nie wiem komu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 11.06.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Zwykle wnyki... policja nazywa to mala szkodliwoscia spoleczna ... lepiej zebrac ekipe i wparowac i zrobic z nim wiadomo co... Bez ekipy bym poszla "nawrzucac", tylko nie wiem komu... Trzeba obserwowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 12.06.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Zwykle wnyki... policja nazywa to mala szkodliwoscia spoleczna ... lepiej zebrac ekipe i wparowac i zrobic z nim wiadomo co... Bez ekipy bym poszla "nawrzucac", tylko nie wiem komu... Trzeba obserwowac... Chyba kamere zamontuje haha, bo duzo pracuje, a kiedy mam urlop zwykle wyjezdzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.06.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 kocham jaskółki ...... ale dlaczego mamy mieć zafajdaną elewację, parapet i wszystko dokoła! a komarów nie zauważyłam ,żeby było mniej. odwiedzający nas goście zawsze zapamiętują (oprócz innych wrazeń) przeraźliwie tnące komary (Wisła). pozd. nie zmuszajcie mnie do jeszcze większej miłości jaskółek! ana Z dawnych dobrych lat pamiętam, że w stajniach i oborach gniazda powstawały też nie zawsze w odpowiednich miejscach. Wtedy taki gospodarz wykonywał półeczkę z drewna w miejscu, gdzie gniazdo by tolerował, a to co jaskółki zaczynały gdzie indziej, to niszczył. Ptaszyska szybko kapowały, że gniazdo będzie tolerowane wyłącznie to na półeczce i tam go robily. Więc ustalała się równowaga. proponuję skorzystać z tej metody i ułatwić im zrobienie gniazda w miejscu, gdzie poczynią najmniej szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.06.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 nie wiem w jakim dziale miałam umieścić ten post i piszę tu ..... . w naszej okolicy jaskółki natorycznie budują gniazda nad oknami przy murze domów. dotychczas nasz dom był oszczędzany ale dopadło i nas . sąsiedzi przyklejają reklamówki szeleszczące i fruwające i jest to skuteeczne , ale ..... jak to wyglada ! jesli macie inne skuteczne sposoby to podzielcie się nimi na forum . pozd. ana Dobrze niektorzy mówią ,że trzeba je polubic bo sa dobre w tym co robia itd.Jesli tak bardzo chcesz nie mieć tego gniazda,zrób na pleksie rysunek czarnej np.wrony w locie i umieść w tym miejscu tak aby kwadratowa pleksa miała mozliwosc obracania.Doskonały srodek także na drzewka owocowe przed szpakami.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 12.06.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 niktspecjalny Dobry pomysł, to tak jakby tupnąć nogą i działa. Nikomu krzywdy się nie robi ,a wynik jest Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 13.06.2007 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 dzięki za rady ! zastosuję! pozd. ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.06.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 też mam jaskółki..... zbudowały sobie gniazdo dokładnie nad skrzynką gazową .....no pięknie ona treraz nie wygląda ale podobno tam gdzie jaskółki budują gniazdo szczęśliwi ludzie mieszkają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts