michaskk 08.06.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witam wszystkich chciałbym sie zapytac jakie materiały budowlane wchodzą w skaład odliczyn tych 15 % a mianowicie chodzi mi o np:-kocioł na paliwo stłe -ekogroszek-materiały na wykonanie instalacji co i wod-kan (rurki złaczki itp)-kafelki-drzwi wewntętrzne-kominek-kalolyfery czy jest gdzies dostępna pełna lista materiałów które można odliczyc bardzo bym prosił o pomoc i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 08.06.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Tu powinienes znalezc to co ciebie interesuje. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=60493&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 08.06.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witam wszystkich chciałbym sie zapytac jakie materiały budowlane wchodzą w skaład odliczyn tych 15 % a mianowicie chodzi mi o np: -kocioł na paliwo stłe -ekogroszek -materiały na wykonanie instalacji co i wod-kan (rurki złaczki itp) -kafelki -drzwi wewntętrzne -kominek -kalolyfery czy jest gdzies dostępna pełna lista materiałów które można odliczyc bardzo bym prosił o pomoc i rady jest na stronie ministerswa finansów- http://www.mf.gov.pl Ja zaniosłam do biura rachunkowego i zapłaciłam całe 40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 10.06.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Zwrot Vat w budownictwie regulują przepisy: Ustawa z dnia 29.08.2005 r. o zwrocie osobom fizycznym niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym Obwieszczenie Ministra Transportu i Budownictwa z dnia 30.12.2005 r. w sprawie ogłoszenia wykazu materiałów budowlanych, które do dnia 30.04.2004 r. były opodatkowane stawką podatku od towarów i usług w wysokości 7%, a od dnia 1.05.2004 r. są opodatkowane podatkiem VAT1) Wzór wniosku (VZM-1) o zwrot niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym (i załączniki VZM-1/A, VZM-1/B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 11.06.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam wszystkich chciałbym sie zapytac jakie materiały budowlane wchodzą w skaład odliczyn tych 15 % a mianowicie chodzi mi o np: -kocioł na paliwo stłe -ekogroszek -materiały na wykonanie instalacji co i wod-kan (rurki złaczki itp) -kafelki -drzwi wewntętrzne -kominek -kalolyfery czy jest gdzies dostępna pełna lista materiałów które można odliczyc bardzo bym prosił o pomoc i rady Wszystkie wymienione przez Ciebie materiały są do odliczenia. Zbieraj faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 11.06.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 wszystkkie wymienione materiay wez z montazem ipo temacie w ten sposob odliczasz cale interesujace cie kwoty a kombinujac z fakturami na 22 % odliczysz tylko kwote wskazama przez mf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts