mineralka 07.01.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 My pomału otwieramy sezon - pora decydować sie na okna no i ciągle poszukuję fajnych drzwi - prąd będziemy mieć podłączony lada chwila i instalacje w domu też zaraz zaczynamy robić - do lata nie daleko a plany mamy najpóźniej sierpniowe - więc spieszyć się trzeba zimę muszę jeszcze w miarę szybko przepędzić bo krzaczki na oknach już rosną i chcą do gruntu a grunt jeszcze zamarznięty :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarnii 07.01.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Minerałko ja właśnie dzisiaj montowałem okna firmy Adams, a zrobiłem analizę wielu firm.Zrobiłem co prawda lekki kompromis i trochę obawiałem się o jakość okien.Obawiałem się bez potrzeby.Cena za wszystkie do Rubina wyszła 32.000 zł. razem z elektrycznymi żaluzjami.Sprawdź:http://www.adams.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 07.01.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 o matko to niezłe ceny - my narazie za 20 okien mamy 17 ooo w Vidoku ale rozglądamy się dalej jutro mam właśnie wycieczkę po mieście to do przedstawiciela adams też zaglądnę - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 13.01.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 kochani - ile wam wyszło m. kw. tynków wewnętrznych - chcemy sobie przekalkulować koszty ale z domu to trudno policzyć - napiszcie ile wam wyszło i ile zapłaciliście - ktoś z was robił tynki cementowo-wapienne z worka ? my chcemy takie i tynkarz wycenił na 22 zł cały tydzień jeździłam i wyceniałam okna, drzwi i bramy - najbardziej skłaniamy się do optimal black z vetrexu zwłaszcza że cena za 3 szyby bardzo atrakcyjna a firma sprzedająca te okna w Rzeszowie bardzo idzie nam na rękę i obniża ceny ... dostaniemy baner na rok itd - jutro mam mieć ostateczną wycenę i będziemy podejmować decyzje... Iwcia - wiem upierdliwa już jestem pokaż kuchnię proszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 13.01.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 u mnie z sufitami również na poddaszu, i trochę powiększonym garażu 1100 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcins32 13.01.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 no też jestem ciekawy tej kuchni Iwci..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 14.01.2013 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 kapi - dzięki za odpowiedź - 1100 ???? szok - mi wyszło z moich obliczeń 800 - ehhh :/ czyli jednak muszę się nastawić na większe koszta :/ Iwcia - dawaj kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 20.01.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Przepraszam,ze to tyle trwalo.zamieszczam zdjecia.w kuchni brakuje jeszcze szafki wiszacej,bedzie biala na wysoki polysk,taki typowy jamnik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 20.01.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 20.01.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 20.01.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcins32 23.01.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 no gratuluje ukończenia ładnie jaki to kolor blatów w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 24.01.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Iwcia tyle czekałam na tą Twoją kuchnię że ją przegapiłam fajna jest - elegancka choć jak dla mnie trochę za ciemna, ale blat bardzo fajny bardzo mi się podoba kominek - choć u nas chyba będzie jednak koza, i ta ściana na telewizor jest po prostu suuuper schody też wam ładnie wyszły słuchajcie kochani czy ktoś z was w jakiś fantazyjny sposób łączył w salonie drewno z płytkami w holu ???? szukam inspiracji Iwcia kiedy się wprowadzacie ? czy może już to za wami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 24.01.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Dziekuje:) blat jest z kamienia star galaxy,robi ogromne wrazenie w rzeczywistosci,gdy drobinki odbijaja swiatlo.Niestety mamy aparat w naprawie i robilismy zdjecia telefonem, dlatego Mineralko kuuchnia wyglada na dzo ciemniejsza niz w rzeczywistosci,tak naprawde to nie jst ani jasna,ani ciemna,taka posreednia.Fronty sa fornirowane w kolorze oliwka cordoba,wiec moze w intrnecie gdzies jest dobrej jakosci zdjecie w tym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 24.01.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 A co do schodow,to tez slabe zdjecie,nie widac barierki z pretami,przy ktorych tak bardzo sie upieralam i nie zaluje:) sciana z kamienia tez mi sie podoba jak wyszla,a wiekszosc osob z rodziny byla sceptycznie nastawiona,babcia nawet sie zapytala:a te kamienie na scianie to niedokonczone sa,tak? Ja mowie:nie dlaczego?,a ona na to,ze takie nierowne,ze chyba beda jeszcze szlifowane i fugowane! Mineralko,mamy zamiar sie wprowadzic jednak w lutym,tak wszystko sie przeciaga.juz prawie miesiac czekamy na szafke wiszaca do kuchni!na zwykly podwojny jamnik!wczoraj dzwoni do mnie. Ten facet,ja ucieszona,ze pewnie beda ja jz zakladac..a on,ze zgubil wymiary!!!nie mam juz do nich sily! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 24.01.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Iwcia - znalazłam taki front o tej nazwie - to to ? jeśli tak to fajny kolor i faktycznie inny niż na fotce - ogólnie to kuchnia wyszła Ci bardzo fajnie podoba mi się a mogę zadać niedyskretne pytanie ile kosztowała ? bez AGD http://www.wiech-fronty.pl/sites/default/files/foto/fornir_63_om63_oliwka_cordoba.jpg Edytowane 24 Stycznia 2013 przez mineralka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 24.01.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Mineralko, tak to jest bardzo podobne, chociaz bardziej przypomina zwykła płytę mdf, ktora wykonczona została nasza kuchnia, np srodek szafek i wszystkie miejsca, ktore nie sa widoczne, ale ogolnie tak to wyglada:P Kuchnia, czyli same szafki, bez kamienia( kamien zamawialismy gdzie indziej) zabudowa wszystkich elementow agd, oczywiscie we wszystkich szufladach zawiasy bluma( swietna sprawa) kosztowaly nas 11 tys. dostalismy jeszcze cos takiego: http://www.blum.com/pl/pl/01/30/60/16/index.php szuflada na odpadki za pomoca dotkniecia np kolanem sama wyjerzdza:) jest to pomocne, gdy np mamy zajete rece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 27.01.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Iwcia - kosmiczna cena jak dla mnie - choć spotkałam się z wycenami dla naszej kuchni od 6 do 25 tyś więc jest taka wypośrodkowana - ja zastanawiam się nad Ikea - u kilku znajomych są właśnie takie kuchnie u jednych już jakieś 6 lat i sprawują się świetnie ale do tego to ja mam jeszcze jakieś pół roku kończy się styczeń - kończą się promocje i najlepszy czas na zamawianie okien / choć jest to poniekąd wątpliwe bo tak się jakoś złożyło że miałam wycenę okien OknoPlast w październiku po targach budowlanych i teraz w styczniu w super promocji i jak się okazało atrakcyjniejsza cena była po targach niż teraz - no ale czekać na kolejne targi do marca już nie możemy więc trzeba się trzymać tego co jest - nasz wybór padł na Vetrex V70 Optimal Black http://www.vetrex.com.pl/oferta/okna-premium/v70-optimal-black.html całą stolarkę kupujemy u jednego sprzedawcy (easy door) czyli okna x20, drzwi x 2 i bramy garażowe x2 dostaniemy banerek na ogrodzenie za 1 rok i cena powinna się zamknąć w 37 tyś - wycena tych okien wypada stosunkowo wysoko w porównaniu z innymi ale myślę że okna są tego warte kolor będzie antracyt na zewnątrz a biały od wewnątrz / montaż planowo w połowie marca i wtedy od razu ruszamy z tynkami, instalacjami i wylewkami prąd mamy już zrobiony i w sumie to prawie podłączony trzeba tylko umowę podpisać, pozostałe instalacje już przygotowane do położenia rur , więc jak wszystko wyschnie to wchodzi jedna ekipa do płytek, paneli i malowania , na lipiec mamy zamówione ocieplenie i od razu z jednego rusztowania podbitka więc nabierze wszystko kolorów a puki co na dworze śnieg i -18 (brrrrr) a w styropianie pod dachem zamieszkały ptaszki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 28.01.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Nam też wyceniali różnie...na poczatku ta sama firma wycenila nam kuchnie na 6 z kawalkiem, ale dodajac rozne bajery musimy sie liczyc ze wzrostem ceny...wiadomo, Pan od mebli w ogole nam proponowal, zebysmy zamiast forniru wybrali jednak zwykla plyte, ze teraz robia identyczne jak drewno...a jednak...fornir jest dwa razy drozszy ( czasami wiecej), ale moim zdaniem nie ma porownania...no i wiadomo, ze blat kamienny juz jest na lata, nigdzie nie poodłazi, nie spuchnie, rysy tez nie widac, natomiast jego wadą jest to, że jest zimny, no ale cos za cos.a co do okien, to my juz musimy swoje reklamowac:( w pokoju nas salonem nie mozemy do konca przekrecic klamki...cos sie widocznie wyregulowalo, trzeba im to zglosic:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 28.01.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Iwcia a skąd macie okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts