qqśka 08.04.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam, W przyszłym roku zaczynam budowę domu Rubin pod Warszawą. Chcielibyśmy jednak "na żywo" zobaczyć domek i podpytać bardziej doświadczonych Rubinowców, o rozwiązania w projekcie. Czy istnieje możliwość obejrzenia domu w "naszej" okolicy? Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc. Hej. My budujemy się w Gabinie koło Płocka. Jesli śniegi odpuszczą będziemy w połowie maja po wylewkach więc jak coś to zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 08.04.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Oj długo tu nie zaglądałam, a wszystko dlatego, że byłam zajęta wykańczaniem i przeprowadzką tak, już jesteśmy na swoim! wiele jeszcze przed nami, pokoje na górze właściwie puste, ale to już w międzyczasie. Poza tym brakuje załon, rolet, dekoracji...wtedy domek nabierze charakteru, zamieszcze kilka zdjęć stanu obecnego (właściwie to zdjęcia robione były ok miesiąca temu) także postaram się też póżniej je zaktualizowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelTSA 11.04.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 U nas na budowie doże postępy. Cieśle zakończyli dziś więźbę dachową (4dni). Teraz murarze atakują kominy i ściany szczytowe. Okna czekają na składzie. pozdrawiam budujących i już mieszkających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarnii 11.04.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ciepło się zrobiło i w dwa dni wszystkie posadzki zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramzes21 20.04.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) w moim Rubinie jestem na etapie łazienek - tak one powinny wglądać niedługo dół i góra https://picasaweb.google.com/114288349734078436882/Azienki?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOHQo6b0z7rQEg&feat=directlink Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez ramzes21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 29.04.2013 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 u nas jutro mają skończyć tynki - 3 tygodnie to trwało, a to dlatego że okazało się iż ściany są krzywe jak diabli - ofkors nie wszystkie ale jednak - w najgorszym stanie były skosy na poddaszu i miejscami jest 7 cm tynku totalna porażka :/ teraz hydraulik - miał przyjść już 2 tyg temu robić na górze łazienkę i pralnię ale coś mu nie po drodze i może przyjdzie jutro - tzn on twierdzi że przyjdzie a ja w to już nie wierzę po prostu :/ ekipa od wylewek czeka na telefon w takim tempie to ja nie wiem czy my się do września wyrobimy tzn czy nam wylewki wyschną pod parkiet bo resztą się tak nie zamartwiam Iwcia - zazdroszczę przeprowadzki ładnie wyszła kuchnia a w salonie ściana z kamieniem bardzo fajna - też o czymś takim myślę tylko boję się kurzu na kamieniu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cartel80 29.04.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 WitamCzy ktoś z forumowiczów buduje lub wybudował Rubina w okolicach Piły lub Stargardu Szczecińskiego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 29.04.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Mineralko,nie masz co sie martwic kurzem!wystarczy raz na tydzien przejechac pioropuszem i to tyle!sciana wyglada niesamowicie,wszyscy znajomi od razu zwracaja na nia uwage:)My teraz walczymy z ogrodkiem...ziemia,ktora zostala po kopaniu fundamentow wlasnie zostala rozpracowana,wyrownalismy nia teren.w tym roku na pewno zrobimy ogrodzenie,bo marzymy o piesku:)a poza tym wlasnie zamowilismy zaluzje drewniane do salonu i wykuszu,w kuuchni beda chyba rolety rzymskie,bo drewna juz jest tam sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coop 06.05.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Witam!Mam pytanie mineralko czy już wiesz może ile wyszły Ci tynki wewnętrzne ,oczywiście jakie też wybraliście?Pozdrawiam Wszystkich Rubinowiczów -nie załamujcie się ,będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 06.05.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 coop - oj wiem wiem bo dzisiaj właśnie płaciłam - ogólnie to wychodzi mniej więcej 1000 m/kw tynku i kosztowało mnie to 23 tyś a wybraliśmy tynk cementowo wapienny maszynowy superlekki http://www.dolina-nidy.com.pl/tynki-cementowo--tynki-cementowo-wapienne/242-tynk-cementowo-wapienny-maszynowy-lekki-wewntrzny.html - ale wygląda rewelacyjnie, ściany są super gładkie pięknie schną i efekt wyszedł extra - gipsu nie chcieliśmy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 08.05.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 My mamy tynki kwarcowe,takie nam polecilo wieele osob.szybko schna,mowia,ze sciana oddycha,ze nie tworzy sie grzyb.niestety,lub stety,nie sa idealnie gladziutkie jak np gips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelTSA 09.05.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Witam. Do tynków to u nas jeszcze daleko. Czekamy na blachę na dach. Podobno optymalizacja arkuszy trwa tak długo. Oby się to tylko opłaciło czekać.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelTSA 15.05.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Dach już ukończony. Mam tylko wrażenie że sam zrobiłbym go staranniej ale podobno tak teraz się robi (opinia fachowców) Rynny stalowe, już coś kapie na łączeniach po próbie deszczowej (z węza ogrodowego) Zobaczymy co będzie dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarnii 15.05.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 NIe wierz "fachowcom". Jak mi spierdzielili gąsiory na dachu to im sprowadziłem przedstawiciela producenta (brass), który wyśmiał tych "fachowców". Poprawiali już na własny koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelTSA 23.05.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Rynny poprawione. dach na deszczu sprawdzony, przecieków brak. Okna "zwykłe" wstawione, czekamy na witrynę, ma być drewniana. pozdrawiam Forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 23.05.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 no to czas na nas : tynki zrobione, hydraulika zrobiona, wylewki schną a dzisiaj podłączyli nam prąd - wybraliśmy taryfę G12w czyli tzw weekendowa - jeszcze woda na dniach a od 3 czerwca przychodzą fachowcy od wykończeniówki najpierw szlifowanie tynków i ścianki, sufity gipsowe, potem od razu płytki i parapety do końca czerwca - później panele nad garażem i na przełomie lipca sierpnia parkiety razem ze schodami i drzwiami - tylko o kuchni nawet narazie nie myślę i ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeKo 30.05.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Dawno mnie tu nie było...zresztą z tego co widzę to cisza na forum . A szkoda...bo mi właśnie to forum pomogło w zdecydowaniu się na ten projekt...a póżniej na pewne kalkulacje i inne rozwiązania... Fajnie wszystko się liczy na papierze.... szkoda że w rzeczywistośći wszystkie kalkulacje wychodzą inaczej . My już (dopiero) jesteśmy po fundamentach. Wybraliśmy pustaki szalunkowe a nie bloczki betonowe (jak w planie). Całkiem możliwe że nie będziemy mieć słupa który jest na środku salonu. Od poniedziałku ruszają mury...już sie nie mogę doczekać . Jeżeli chodzi o mury to zdecydowaliśmy się na porotherm dryfix. Pozdrawiam i mam nadzieje że pochwalicie się nowymi zdjęciami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 18.06.2013 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 hej Rubinowicze - jak postępy budowlano-wykończeniowe u was ? cisza więc obstawiam że prace idą pełną parą - u mnie ekipa od kilku dni czyści i gruntuje ściany i układa płytki - i dzisiaj jadę mam nadzieję kupić płytki do kuchni i skończę wreszcie krążyć w kółko po mieście za glazurą w lipcu czeka nas przerwa w pracach a w sierpniu elewacja i parkiety no i podbitka - na ten rok zostajemy niestety bez drzwi wewnętrznych bo nam się stolarz czasowo nie wyrobi i będą dopiero zimą - ale jakoś damy radę - jest nadzieja że po lakierowaniu od października przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelTSA 07.07.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Witam wszystkich Rubinowiczów. Postępy są ale małe. Zalałem schody frontowe (straszne ilości betonu na nie poszły) a aktualnie robię instalacje elektryczna.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelTSA 21.07.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Rubinowicze na wczasach czy na budowie?Mamy już duże okno w salonie. Słońce ,piasek, woda...tylko ta betoniarka nie pasuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts