mi-sioo 06.03.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Ja wyrysowałem sobie coś takiego: http://www.sobanscy.pl/budowa/kuchnia.jpg. co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori26 06.03.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 No ja niestety takiej ładnej wizualizacji nie potrafię zrobić ale jeśli chodzi o rozplanowanie to wyszło mi coś takiego. http://i659.photobucket.com/albums/uu318/allegrodori26/fabello/kuchnia1.jpg na ściance działowe od jadalni udało się nawet zmieścić wiszące szafki. Zamiast stołu blat/bufet, który rano może służyć jako stolik a kiedy trzeba można wykorzystać jako blat do prac kuchennych. Mi-sioo ogólnie fajnie ale jak dla mnie są dwa małe ale: 1 za mało blatu przynajmniej dla mnie. Ja w kuchni potrzebuję przestrzeni, żeby spokojnie zmieścić się z wszelkimi miskami deskami itp. 2. też myślałam żeby ustawić zlew i kuchnię w podobnej konfiguracji ale stwierdziłam, że jednak przy kuchni muszę mieć wolne miejsce. Kroję i wrzucam do garnka bez potrzeby biegania z tym nad zlewem. Oczywiście to zależy od tego ile ktoś gotuje i czy w ogóle to lubi, no i od tego jak potrafi się zorganizować. Ja wiem ile miejsca mam teraz a ile by mi odpowiadało i próbuję to dostosować w nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi-sioo 06.03.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 też ciekawie to rozrysowałaś, chyba lustrzane odbicie mojego? ale - czy u Ciebie płyta kuchenna jest od strony jadalni? jak wtedy zamontujesz okap i przewód kominowy? - wg mnie bufet koliduje z szafką - za każdym razem przy otwieraniu szafki będziesz musiała przesuwać stołek - u mnie blatów jeszcze trochę będzie - zauważ, że na lewo nie umieściłem jeszcze mebli. Odejmując szafki narożne, będę miał około 200 cm blatu pod samym oknem. Do tego blat na prawo od kuchenki - ponad 70cm. - zlew przy kuchence - teraz tak mam w domu i powiem Ci, że to bardzo dobre rozwiązanie - płukanie warzyw, mięsa, ale przede wszystkim odcedzanie np. klusek, ziemniaków - przejście kuchenka - zlew to jakieś 50cm. Przy biegających dzieciakach nie wyobrażam sobie przenoszenia wrzątku przez kuchnię. a wizualizacja - sciągnąłem program PRO100 w wersji demo i on tak ładnie rysuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 06.03.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Moja koncepcja jest taka: - zlikwidowałem spiżarkę i kuchnia trochę się powiększyła takm że zmieszczę na tej ścianie lodówkę i blat roboczy wraz ze szafkami - ścianę od salonu troszkę przesunąłem tak, że mieszczę tam mały stolik "śniadaniowy" przy małym okienku - pod dużym oknem umieszczam zmywarkę oraz obok zlew - całość objeżdżam blatem. To narazie na płasko na 3D jeszcze nie miałem czasu i jeszcze nie ten etap Poniżej link do zdjęcia z moim rozwiązaniem http://picasaweb.google.pl/lh/photo/cs1Lm2QZoysBaRZPubk1Ew?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi-sioo 09.03.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 No i po weekendzie mam już prawie finalną wizję kuchni... To jest oczywiście wizja moja i żony. Ciekawe co na to powiedzą specjaliści - producent mebli i nasza architekt wnętrz... http://www.sobanscy.pl/budowa/kuchnia6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori26 13.03.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Wiosna coraz bliżej to i prace ruszyły. Dokończyliśmy zadaszenie tarasu i wstawiliśmy okna na poddaszu. Pod koniec marca okna a po świętach robota rusza pełną parą. Aktualne zdjęcia w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkas 19.03.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam wszystkich Mam pytanko czy ktoś z was ocieplał elewacje Rubina wełną mineralną - chodzi mi o różnicę kosztów pomiędzy styropianem i jaki tynk zastosował Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori26 21.04.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 No i jak Rubinki wasze budowy? U nas ruszyło z kopyta. Wczoraj wstawili okna (ekipa na medal - przyjechali o 7.00 skończyli o 18 i to z elementami kucia, bo musieli nanosić poprawki po murarzach). Zainstalowali też już alarm. na ten tydzień jeszcze planujemy zacząć elektrykę. A w następnym brama garażowa, hydraulika i chyba ocieplanie budynku. Jak ja lubię jak się coś dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 21.04.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 no ładnie z okienkami już to wygląda - to PCV czy drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori26 21.04.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 W końcu PCV Jezierskiego. Wyglądają bardzo ładnie a kolor jest piękny. Na tych zdjęciach nasłonecznionych wyszedł trochę rudy ale w rzeczywistości ma naprawdę fajny odcień jasnego brązu no i świetnie pasuje do naszej dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozamet1985 23.04.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 A ja ,patrzę i przebieram nogami. Mam kupiony materiał na cały dom, (bez okien i więźby) ,podpisane umowy z wykonawcami i nic, ciągle czekam na papiery. Miało być szybko , a wyszło jak zawsze, mam nadzieję ,że i ja kiedyś zaprezentuję Wam zdjęcia z budowy mojego Rubina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori26 23.04.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 dozamet1985 czekamy z niecierpliwością na zdjęcia z początków prac. U nas też trwało to baaaaardzo długo więc życzę cierpliwości do urzędników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozamet1985 24.04.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Wielkie dzięki,za wsparcie !!!! Na razie, fotografuję tylko materiały budowlane,które docierają ,na przyszły plac budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APM 25.04.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam po przerwie! w tym tygodniu chyba ruszam ponownie, część materiału już zwieziona i za chwilę z górki na pazurki, bardzo prosiłbym osoby które mają już DUŻE okno wstawione aby wstawili swoje zdjęcia albo podesłali je na apm.pub(AT)gmail.com gdyby nie chcieli się za bardoz ujawniać trzeba rzucić okiem jak to wygląda i podejmować decyzje. dzieki Edytowane 14 Listopada 2010 przez APM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 08.05.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 CZYŻBY nikt nic nie buduje? nie dzieje się nic ostatnio na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coop 09.05.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 (edytowane) Witam Wszystkich!Jestem nowym użytkownikiem forum, i szczęśliwym posiadaczem projektu Rubin!Narazie są wylane fundamenty, pogoda też jest strasznie zmienna i nie pozwala dalejkontyunować robót, ale myśle że większośc na forum miała podobne problemy.Każdego dnia wypatruję słońca.-Ale!!! W końcu grunt to fundament.Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w kontynuacji swoich marzeń. Edytowane 15 Maja 2010 przez Coop! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori26 09.05.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Kapi01 na forum nic się nie dzieje, bo pewnie dzieje się na budowach. U mnie wielkie zmiany. Zrobiona hydraulika, elektryka, alarm, odkurzacz centralny, drzwi antywłamaniowe od ogrodu oraz drzwi techniczne do garażu. Poza tym domek już ocieplony a w tym tygodniu jeśli pogoda pozwoli położymy tynki. Na ten tydzień przewiduję jeszcze montaż bramy garażowej. Część postępów jest już w galerii ale t zdjęcia z zeszłego tygodnia. Aktualniejsze wstawię jak będzie się czym pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozamet1985 09.05.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Nooooo suuupeeeeeer !!!!!!! Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori26 21.05.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 W galerii pojawiły się obiecane zdjęcia. Generalnie jestem bardzo zadowolona z koloru tynku, który wyszedł. Na żywo wygląda ładniej niż na zdjęciach, to taka jasna terakota, wydaje mi się, że ładnie będzie się komponował z klinkierowymi parapetami (cegłę widać na zdjęciach) i taką samą podmurówką tylko z płytek. Jedyny element, który mi się nie podoba to kolor słupów. Chciałam kontrast ale z białym przesadziłam. W tym tygodniu zostaną przemalowane na ciepły beż, Będzie kontrast ale nie aż taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 22.05.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 no ładnie ruszyłaś do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts