dori26 22.05.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 kapi01 widzę, że u Ciebie też się dzieje. Okienka już wstawione, super wyglądają no i teraz już widzę, że okno w pokoju/antresoli powinnam zrobić większe. Rewelacyjnie to wygląda u Ciebie, i to położenie z górki dodaje swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozamet1985 23.05.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 dori gratuluję, masz piękny dom !! A jak tam wewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori26 24.05.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 A w środku zaczynamy od jutra. Tzn. już jest elektryka, alarm i odkurzacz centralny. Jutro zaczynamy tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nike007 28.05.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 W galerii pojawiły się obiecane zdjęcia. Generalnie jestem bardzo zadowolona z koloru tynku, który wyszedł. Na żywo wygląda ładniej niż na zdjęciach, to taka jasna terakota, wydaje mi się, że ładnie będzie się komponował z klinkierowymi parapetami (cegłę widać na zdjęciach) i taką samą podmurówką tylko z płytek. Jedyny element, który mi się nie podoba to kolor słupów. Chciałam kontrast ale z białym przesadziłam. W tym tygodniu zostaną przemalowane na ciepły beż, Będzie kontrast ale nie aż taki. dori26 - piękny domek Ci wyszedł Napisz proszę jakiej firmy i jaki model wybrałaś bramę garażową. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori26 28.05.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Brama to Normstahl g60 bez przetłoczeń kolor orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 04.06.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 balkonik właśnie powstał - inne elementy się robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nike007 06.06.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 No i zaczęło się Wreszcie pogoda trochę się poprawiła i w tym tygodniu zabieramy się za fundamenty - oby tylko się nie popsuła. Zastanawiamy się z żoną czy nie zastąpić daszka nad wejściem na balkon - taki jak jest w Benedykcie II lub V. Co o tym sądzicie? Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 06.06.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 jeżeli masz ładny widok na stronie forontowej i ten balkonik jest tam potrzebny to napewno warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori26 07.06.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Kapi01 super wyszedł ten twój balkon i w ogóle widok z tego pokoju będziesz miał piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djjb 07.06.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam wszystkich, Właśnie zakupiliśmy z mężem działkę i po wielu wielu projektach chyba zdecydujemy się na budowę Rubina. Zanim jednak do tego dojdzie mam pytanie czy buduje ktoś Rubina (lub już wybudował) w Szczecinie lub jego okolicy bardzo bardzo bym chciała zobaczyć go na żywo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APM 11.06.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 u nas od poniedziałku trwa budowanie ścian, a oto efekty na dziś - całkiem miło widzieć już zarysy ścian aha i powtórzę się bardzo prosiłbym osoby które mają już DUŻE okno wstawione aby wstawili swoje zdjęcia albo podesłali je na amilopm(AT)gmail.com gdyby nie chcieli się za bardoz ujawniać trzeba rzucić okiem jak to wygląda i podejmować decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori26 14.06.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Mam pytanie, czy ktoś z Was zakłada lub ma w planach rozprowadzenie klimatyzacji w Rubinie? Tak się zastanawiam czy nie warto byłoby pomyśleć o tym już teraz tylko nie mam pojęcia ile to może kosztować. Nie mówię o kosztach urządzeń tylko samego rozprowadzenia. Najnowsze postępy w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 14.06.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 ja planuje zrobić klimę w 3 pomieszczeniach na górze i 2 na dolę. mam zamiar zrobić to na mulitsplicie tzn. jedna jednostka zewnętrzna i pięć wewnętrznych. koszty samych przewodów to ok. 2000, prąd już mam zrobiony pod tym katem, na oddzielnych obwodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nike007 17.06.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Napiszcie proszę jakie kominy/systemy kominowe stosowaliście w swoich rubinkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 17.06.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 ja tylko schiedel (2 kominy spalinowe - 20 cm - rondo plus, 1 komin powietrzno spalinowy AVANT 12 cm, i wentylacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nike007 22.06.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 kapi01 kiedyś pisałeś, że mógłbyś "podzielić się" projektem stropu. Aktualnie jestem na tym etapie i jeśli mógłbyś mi go w jakiś sposób udostępnić byłbym wdzięczny. Czy dało by się to przesłać w wersji elektronicznej? Jeśli nie to kiedy mógłbym podjechać. P.S. Wysyłałem do Ciebie 2 razy na PW ale coś chyba nie działa wysyłanie prywatnych wiadomości w tej wersji forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 29.06.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 hey. podaj maila to wyślę Ci strop w pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nike007 02.07.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Wysłałem na PW - mam nadzieję, że dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xena_666 08.07.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam wszystkich ;)również zdecydowaliśmy się na projekt Rubin,. Jestem w trakcie budowy.I chciałabym zasięgnąć parę informacji:-ile kosztowały was okna, a wszczególności te jedno duże w salonie?- jakie ogrzewanie wybraliście i jaki piec?Jak dojdę jak utworzyć swój dziennik budowy to powrzucam zdj;)pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozamet1985 12.07.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam !!! Nareszcie , udało się , mam już wszystkie papiery i dziś ,zabraliśmy się za zdjęcie humusu. Tyle miesięcy czekałem na tę chwilę !!! Zaczynamy budowę Rubinka, który jest całkowicie moim pomysłem. Zobaczymy , pewnie opinie będą jak zawsze ,różne. Prawdopodobnie, stan surowy zamknięty będzie gotowy 01 12 2010. W Rubinku , zastosuję rekuperację, gruntowy wymiennik ciepła i pompę ciepła . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts