Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W galerii pojawiły się obiecane zdjęcia. Generalnie jestem bardzo zadowolona z koloru tynku, który wyszedł. Na żywo wygląda ładniej niż na zdjęciach, to taka jasna terakota, wydaje mi się, że ładnie będzie się komponował z klinkierowymi parapetami (cegłę widać na zdjęciach) i taką samą podmurówką tylko z płytek. Jedyny element, który mi się nie podoba to kolor słupów. Chciałam kontrast ale z białym przesadziłam. W tym tygodniu zostaną przemalowane na ciepły beż, Będzie kontrast ale nie aż taki.

dori26 - piękny domek Ci wyszedł :) Napisz proszę jakiej firmy i jaki model wybrałaś bramę garażową. Bardzo mi się podoba.

Witam wszystkich,

Właśnie zakupiliśmy z mężem działkę i po wielu wielu projektach chyba zdecydujemy się na budowę Rubina.

Zanim jednak do tego dojdzie mam pytanie czy buduje ktoś Rubina (lub już wybudował) w Szczecinie lub jego okolicy ;) bardzo bardzo bym chciała zobaczyć go na żywo

pozdrawiam :)

u nas od poniedziałku trwa budowanie ścian, a oto efekty na dziś - całkiem miło widzieć już zarysy ścian :)

aha i powtórzę się

bardzo prosiłbym osoby które mają już DUŻE okno wstawione aby wstawili swoje zdjęcia albo podesłali je na amilopm(AT)gmail.com gdyby nie chcieli się za bardoz ujawniać

trzeba rzucić okiem jak to wygląda i podejmować decyzje.

2010_06_11_1 (Custom).jpg

2010_06_11_3 (Custom).jpg

2010_06_11_7 (Custom).jpg

Mam pytanie, czy ktoś z Was zakłada lub ma w planach rozprowadzenie klimatyzacji w Rubinie? Tak się zastanawiam czy nie warto byłoby pomyśleć o tym już teraz tylko nie mam pojęcia ile to może kosztować. Nie mówię o kosztach urządzeń tylko samego rozprowadzenia.

Najnowsze postępy w galerii.

kapi01 kiedyś pisałeś, że mógłbyś "podzielić się" projektem stropu. Aktualnie jestem na tym etapie i jeśli mógłbyś mi go w jakiś sposób udostępnić byłbym wdzięczny. Czy dało by się to przesłać w wersji elektronicznej? Jeśli nie to kiedy mógłbym podjechać.

P.S. Wysyłałem do Ciebie 2 razy na PW ale coś chyba nie działa wysyłanie prywatnych wiadomości w tej wersji forum.

Witam wszystkich ;)również zdecydowaliśmy się na projekt Rubin,. Jestem w trakcie budowy.I chciałabym zasięgnąć parę informacji:

-ile kosztowały was okna, a wszczególności te jedno duże w salonie?

- jakie ogrzewanie wybraliście i jaki piec?

Jak dojdę jak utworzyć swój dziennik budowy to powrzucam zdj;)

pozdrawiam wszystkich

Witam !!! Nareszcie , udało się , mam już wszystkie papiery i dziś ,zabraliśmy się za zdjęcie humusu. Tyle miesięcy czekałem na tę chwilę !!! Zaczynamy budowę Rubinka, który jest całkowicie moim pomysłem. Zobaczymy , pewnie opinie będą jak zawsze ,różne. Prawdopodobnie, stan surowy zamknięty będzie gotowy 01 12 2010. W Rubinku , zastosuję rekuperację, gruntowy wymiennik ciepła i pompę ciepła . Pozdrawiam