Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kosztorys pracowni nijak się ma do rzeczywistości. Ale wydaje mi się, że to zależy też od regionu w jakim się buduje i od tego czy budujesz systemem gospodarczym, czy zatrudniasz firmę.

My z mężem budujemy się w kujawsko-pomorskim systemem gospodarczym. Zatrudniamy dwóch majstrów i sami też pomagamy. Obliczyliśmy przy tym co już wydaliśmy i co jeszcze trzeba zrobić, że zmieścimy się w 400 tys.

Mam pytanko, czy to już na gotowo? Jakiej klasy materiały?

Pozdrowionka :lol:

Rubin ma swoje zalety. Szukałem dość długo zanim go znalazłem. Powinniście zobaczyć jeszcze ten projekt http://www.stylowydom.com.pl/projekty/zfg2/zfg2.html#f.

Moim zdaniem też jest super. Gdyby nie moj miejscowy plan zagospordarowania i wymóg 80%powierzchni biologicznie czynnej na działce to pewnie budował bym ten dom. Jest bardziej rozłożysty na dole ale w użytkowaniu pewnie byłby wygodniejszy.

Witam Gizela

Tak, to już na gotowo. Z tym, że my dużo sami robimy. Nie wiem z jakiego regionu pochodzisz, bo ja z kujawsko-pomorskiego, a jak wiadomo w różnych regionach ceny różnie się kształtują.

Jeżeli chodzi o materiały to my budujemy ściany z Phorotermu 44 (ściana jednowarstwowa) a na dach mamy dachówki ceramiczne też z Winebergera. Okna plastikowe w kolorze brązowym z fakturą drewna.

Pozdrawiam

• 1 month później...
Czy mozna prosić jakies zdjecia ??? Jestem juz prawie zdecydowany na ten projekt. [email protected]

Dziekuje i pozdrawiam

G.

Witam

Musiałbyś przesłać swoją prośbę na priva do 32zetki. Ona już buduje i ma zdjęcia. A tak, to nawet nie jest pewne, czy ona dostanie na pocztę info o nowej wiadomości na tym forum. Jeżeli długo się tu nie pojawiała - powiadomienie ustaje. Pisząc do niej na priv, masz pewność, że pojawi się info u niej na skrzynce mailowej.

• 2 weeks później...

WITAM SERDECZNIE I PROSZE O POMOC!!ZGUBIŁAM STRONKĘ Z KAFELKAMI, KTÓRE MI SIE BARDZO PODOBAJĄ :( . JEŻELI KTOS Z WAS SIE NATKNIE NA TAKIE, TO PROSZE O LINK!!PŁYTKI WYGLĄDAJĄ NASTEPUJĄCO: PODŁOGOWE SA ZIELONE A NASCIENNE MAJĄ MOTYW TRAWY Z POLNYMI MAKAMI. ( SA TO PŁYTKI ŁAZIENKOWE)

DZIEKUJE I POZDRAWIAM

Po pierwsze - nie unoś się tak bardzo, bo sytuacja tego nie wymaga. Po drugie - na tyle rzadko występujesz na forum Muratora, że pewnie nie mieli okazji zwrócić Tobie na to uwagi. Ja Cię widzę któryś już raz na tym wątku. Z chęcią poczytam, co masz do powiedzenia, dlatego zwracam Ci uwagę na to , że źle się czyta Twoje wypowiedzi. I podaruj sobie złośliwości, bo na mnie to nie działa.

Witam

Zdjęcia mam na stronie

http://picasaweb.google.pl/hodowca/Budowa

my już kończymy układać dachówkę i ocieplać styropianem – 15cm i poroterm 25

na wiosnę elewacja zewnętrzna i wykończeniówka

drzwi i okna już są

Bełdy są z ilością stali, powieżchnią ścian zewnętrznych, błednie są wyrysowane okna połaciowe i takie tam dodatkowe inne sprawy…

pozdrawiam