djjb 22.07.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 witam, Jeśli chodzi o ogrzewanie my z mężem po przeanalizowaniu wszystkich możliwych rozwiązań(rozmowach ze znajomymi -gdzie mają różnie to rozwiązane) zostajemy właśnie na gazie + nawiem pod oknami z kominka (parter) http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=2618 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozamet1985 22.07.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam djjb, a nie myśleliście z mężem o pompie ciepła ? Na chwilę obecną ,nie ma lepszego systemu ogrzewania domu, ekologiczny i bardzo bezpieczny. Po za tym zostaje do wykorzystania pomieszczenie przeznaczone na kotłownię i nie trzeba budować komina. Dotąd ,wadą była cena ,lecz powoli można zaobserwować spadek cen . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djjb 24.07.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 dozamet 1985 pompę też rozpatrywaliśmy ........ale cena trochę wysoka -a kominy już stoją............... teraz z innej beczki mam pytanie do osób które jak ja mają witrynę w salonie czy ktoś robił okna pcv i tą witrynę ma z całości lub z dwóch części (łuk i dół okna) ale z jakimś nie wielkim łącznikiem.My napaliliśmy się z mężem na "oknoplast z Krakowa" platinium evolution w orzechu - ale podobno jedyna możliwość z witryną to łącznik 30 cm.........okna bajer ale ten łącznik wydaje mi się olbrzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coop 25.07.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 dozamet 1985 pompę też rozpatrywaliśmy ........ale cena trochę wysoka -a kominy już stoją............... teraz z innej beczki mam pytanie do osób które jak ja mają witrynę w salonie czy ktoś robił okna pcv i tą witrynę ma z całości lub z dwóch części (łuk i dół okna) ale z jakimś nie wielkim łącznikiem.My napaliliśmy się z mężem na "oknoplast z Krakowa" platinium evolution w orzechu - ale podobno jedyna możliwość z witryną to łącznik 30 cm.........okna bajer ale ten łącznik wydaje mi się olbrzymi Witam po dłuższej przerwie! My właśnie mamy okna z oknoplastu platinium orzech.Zamontowano nam jakieś dwa tygodnie temu i muszę przyznać,że okno jest naprawdę ładne i łącznik może jest duży ale nie zwraca na siebie strasznie uwagi przy takim olbrzymie mimo że okno i tak zmniejszyliśmy o jeden pustak.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
communique 26.07.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Coop!, a czy możnaby zobaczyć zdjęcie jak wygląda Wasze okno z tym łącznikiem? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djjb 26.07.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Coop! proszę wklej zdjęcie waszej witryny bardzo mi to pomoże podjąć decyzję ............z góry dziękuję pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coop 28.07.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 https://picasaweb.google.com/111938955682207409668/Witryna2?authuser=0&feat=directlink Witam! Oto zdjątka może coś pomogą przy wyborze okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djjb 28.07.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Dzięki bardzo za fotki Coop! -- macie piękne okno My w między czasie trafiliśmy jeszcze na profil Alphaline 90 z okien Veka kolor oczywiście orzech i tam łącznik będzie około 18 cm , teraz do końca lipca mają promocję "bezpieczne lato" i dokładają dodatkowy grzybek antywłamaniowy do każdego skrzydła+wewnętrzna szyba hartowana ESG4...........i w dwa dni musimy podjąć decyzję (cenowo oba profile wychodzą podobnie) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi-sioo 29.07.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Drodzy Rubinowicze! A my już od lipca mieszkamy w naszym domku! Podwieszane drewniane schody czekają tylko na poręcz, nad antresolą poręcz gotowa, kuchnia i salon ukończone. Zostało tylko kilka detali typu dekoracje okien, a we wrześniu warstwa ozdobna elewacji i dokończenie kostki brukowej. Teraz kilka dni oddechu i dokonamy aktualizacji dziennika budowy! Z zapowiadanych planów zrealizowalismy wszystkie - tzn. przy kuchni jest mikrołazienka z wc, zmieniliśmy kształt kuchni, przesuwając ściankę oddzielającą od salonu, obok schodów jest spiżarnia, jeden z pokoi nad garażem (ten obok pralni) stał sie łazienką, a łazienka na piętrze stała się przestronną garderobą Pomajstrowaliśmy troszkę, ale warto było, bo domek jest naprawdę funkcjonalny, co wreszcie możemy stwierdzić z autopsji! Pozdrawiamy serdecznie wszystkich fanów Rubinka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xena_666 30.07.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) super mi-sioo gratuluje i czekam z niecierpliwością na zdjęcia ;Dco to ogrzewania przerabiałam to długo i im człowiek wie więcej to wie mniej, tak jak ze wszystkim sa różne szkoły i podzielone opinie. my poztawiliśmy na gaz, w razie czego mamy zostawiony jeszcze kanał i możliwość podłaczenia pieca na wegiel.pomieszkamy zobaczymy, mam nadzieję że będzie dobrze.czekam z niecierpliwościa na zdjęcia Rubinków już w większym etapie realizacji niż nasz, bo fajnie pooglądac piękne wnętrza.pozdrawiam wszystkich gorąco:) https://picasaweb.google.com/111368778416531820253/Budowa Edytowane 30 Lipca 2011 przez xena_666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niducha 02.08.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 lukaszkw dzięki wielkie za odpowiedz, w wybrales monolit ze wzgledu na trwalosc, koszty czy moze jeszcze cos innego? A i czy moze sie ktos wypowiedziec w temacie szerokosci schodów na poddasze? W projekcie jest 90 cm a u wiekszosci osob budujacych rubina sprawiają wrazenie strasznie waskich. Czy ktos probowal cos z tym zrobic? pozdrawiam Witaj, jesteśmy w trakcie budowy, schody poszerzyłam do 100 cm, bo też wydawały mi się strasznie wąskie. Po poszerzeniu i tak nie są specjalnie szerokie, trudno mi wyobrazić sobie te 90 cm. Dokonałam jeszcze kilku zmian, np. kotłownie przeniosłam na tył garażu, w miejscu kotłowni zrobiłam dużą łazienkę, a pod schodami jest łącznik pomiędzy garażem a częścią mieszkalną. Zyskałam w ten sposób bardzo duży schowek. Polecam to rozwiązanie, wyszło bardzo praktycznie. Nie wiem tylko, czy nie powinniśmy przenieść drzwi do spiżarni na ścianę kuchenną, ale kuchnia będzie wtedy chyba nieustawna. Zobaczymy, Nad garażem nie robimy pralni, ale całą tę powierzchnię dzielimy w ten sposób, żeby powstała duża sypialnia z własną łazienką i garderobą. Z zainteresowaniem czytam opinie forumowiczów na temat tego olbrzymiego okna, a także na temat ogrzewania budynku. Nie wiem jeszcze co zdecydujemy w tym temacie. Wszystkie zdjęcia i opinie są baaardzo przydatne, życzę wszystkim wytrwalości i powodzenia. AS i jeszcze jedno, poszerzyliśmy o 25 cm ten "mini balkonik" z sypialni na górze, raz - że będzie można wyjść i spokojnie się obrócić, a dwa - nie będzie zacieków na elewacji na wykuszu. Znajomi mają balkonik równy z elewacją i są bardzo niezadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 03.08.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 NIDUCHA Widzę, że zmiany nad garażem zrobiłaś jak większość na forum. Super to wygląda i jest bardzo praktyczne. Co do wejścia do spiżarki od strony kuchni to ktoś takie zrobił i gdzież widziałem zdjęcia, ale zabij a nie pamiętam kto. Zacieki na balkoniku można usunąć wstawiając kawałek parapetu blaszanego z obróbki dachowej i po kłopocie, ja tak mam i jest ok, a wcześniej rzeczywiście cała ściana w zaciekach i ciągle brudne okna w wykuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
communique 03.08.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) witajcie, mam pytanie do osób które w niedalekiej przeszłości, niedawno orientowały się w sprawach okien? macie może jakieś firmy godne polecenia, wiecie o jakiś promocjach? editaha zapomniałem, czy mógłbym prosić kogoś o przesłanie zdjęcia daszku nad wejściem (widok z okna nad daszkiem)z góry dziękujęserdecznie pozdrawiam! Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez communique Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djjb 04.08.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Mi-sioo gratuluję -super że już mieszkasz w rubinku teraz tylko pozostaje Ci pokazać go od środka -czekamy U mnie dach już już prawie na wylocie -okna zamówione jednak profil z okno plastu tak jak u Coopa -tylko witrynę podzieliliśmy inaczej . pzdr:) http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=2618 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozamet1985 05.08.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam ! U mnie ,też serce rośnie jak patrzę na postępy w pracach. Mam już podłączenie do kanalizacji, do wodociągu i energii elektr. Całkowicie gotowy jest garaż i kotłownia w której w poniedziałek montowana będzie pompa ciepła . Pokoje na piętrze czekają już tylko na malowanie i podłogi. Także w poniedziałek mają montować balustradę.Na koniec przyszłego tygodnia firma zapowiedziała zakończenie prac przy ogrodzie zimowym. Jak wszystko ,będzie tak sprawnie wykonywane ,jak dotąd to powinienem się w październiku wprowadzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nike007 10.08.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam wszystkich budowniczych Mam do Was pytanie. Czy ktoś zakłada/już założył rolety zewnętrzne. Jestem na etapie podjęcia ostatecznej decyzji i waham się co zrobić. Napiszcie proszę jakie są wasze poglądy na ten temat. Czytałem już trochę po różnych forach i jak w każdym przypadku opinie podzielone - jedni chwalą a inni twierdzą, że nie warto. A jakie Wy macie zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 22.08.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 ja planuje założenie rolet na 2 oknach tzn. drzwi balkonowe i duże okno w salonie. w pozostałych nie planuje, jak beda zamontowane pokaze fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 23.08.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam wszystkich budowniczych Mam do Was pytanie. Czy ktoś zakłada/już założył rolety zewnętrzne. Jestem na etapie podjęcia ostatecznej decyzji i waham się co zrobić. Napiszcie proszę jakie są wasze poglądy na ten temat. Czytałem już trochę po różnych forach i jak w każdym przypadku opinie podzielone - jedni chwalą a inni twierdzą, że nie warto. A jakie Wy macie zdanie? Ja mam rolety typu INTEGRO, skrzynki schowane w styropianie. Jestem całkiem zadowolony z tego rozwiązania. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-big 04.09.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 (edytowane) My również planujemy montaż rolet z opcją schowania ich w styropianie - widzieliśmy takie rozwiązanie u znajomego - jest b.fajne. Jedyny mankament to grubość styropianu jaki trzeba będzie użyć do ocieplenia. Nawiązując do wcześniejszych wątków dot. zmian w projekcie to załączam fotki. Główne zmiany to: zmiana wykuszu z "angielskiego" na prostokątnyzamiana daszku nad wejściem na balkon - na górze łączymy dwa pokoje od frontu na jeden z dużymi drzwiami balkonowymi i garderobą nad garażem będzie sypialnia z dużą garderobą i łazienką - zmieniamy okna na drzwi balkonowelikwidujemy spiżarką przy kuchni - zyskujemy miejsce pod zabudowę w kuchni i powiększamy wiatrołap Więcej zdjęć w naszym albumie - jesteśmy ciekawi waszych opinii. http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=2771 Edytowane 4 Września 2011 przez z-big Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozamet1985 04.09.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Moje gratulacje z-big, za odwagę i pomysł ! Pierwszy taki Rubin , ciekawy jestem jak będzie wyglądał gotowy , nie zapominaj o fotkach !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts