jerrry 15.03.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam po lekkiej przerwie, pozdrawiam wszystkich. Dozamet - to co zrobiłeś z na swojej działce i z Rubinem - robi wrażenie Mam kilka pytań do osób które nasz etap mają już za sobą: 1. Jaką izolacje dawaliście na chudziaka - tylko folia czy papa zgrzewana ? 2. Jak dobrze zaizolować ściany szczytowe w lukarnach - jet przestrzeń pomiędzy ścianą a membraną ? 3. Czym izolować poddasze - tradycyjnie wełną czy może pianką PUR - macie jakieś doświadczenia / opinie w tym temacie. 4. Kiedy robić podłogę (płyta osb ?) na jętkach - przed ocieplaniem poddasza czy po ? z góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam, Zbyszek nie kładź papy na chudziaka. Papy są przeznaczone do użytku zewnętrznego. Przeczytaj opis. Wydzielają się jakieś formaldechydy i ludzie potem chorują. tak samo nie można stosować lepików. Były przypadki że deweloper musiał rozbierac posadzki bo zrobił izolację na lepiku z papy. Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-big 15.03.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 15.03.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura. papa - atestowana - położona na podkładzie dopuszczonym do wewnątrz jest najlepszą i praktycznie jedyną nie zastąpioną czym innym izolacją. Folia nie jest izolacją, po klilku latach jej nie ma, widziałem dziesiątki wylewek z samą folią przez ktore przebija się woda lub wilgoć, z dobrze położoną papą termozgrzewalną się to nie zdarza, papa do środka jak najbardziej, z tym że z dopuszczeniem do stosowania wew, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelTSA 20.03.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 U nas na budowie trwa montaż stropu teriwa a jutro wylewamy beton. Plan jest optymistyczny, murarze chcą skończyć w maju. Na poddaszu zamiast gipsów będzie betonowa skorupa (pomysł kapi01) Pozdrawiam resztę budujących i mieszkańców Rubina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna197709 22.03.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Witam Wszystkich!Od niedawna jestem nową użytkowniczką forum muratora. Usilnie poszukuję osób, które budują ten domek (projekt "Rubin" z pracowni MG) w woj. mazowieckim, najlepiej w okolicy Radomia, i byłyby tak miłe, aby pokazać mi go "na żywo". Pozdrawiam Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-big 24.03.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Witam Wszystkich! Od niedawna jestem nową użytkowniczką forum muratora. Usilnie poszukuję osób, które budują ten domek (projekt "Rubin" z pracowni MG) w woj. mazowieckim, najlepiej w okolicy Radomia, i byłyby tak miłe, aby pokazać mi go "na żywo". Pozdrawiam Justyna Budujemy naszego Rubina w Lublinie - jeśli macie ochotę to zapraszamy. Z Radomia to rzut beretem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 29.03.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 dzień dobry - witam się ciepło w rubinowym wątku i jeśli pozwolicie dołączę do grona decyzja zapadła i dzisiaj byłam u architekta - dostał pieniążki na projekt i miał go odrazu zamówić Rubin 3 musimy wszystko robić w przyspieszonym tempie bo niestety ale mamy duże opóźnienia - we wrześniu ubiegłego roku dostaliśmy warunki zabudowy kopiliśmy projekt Pana Tadeusza ze studia atrium - i dostarczyliśmy architektowi (innemu niż teraz) do końca grudnia mnie zbywał że nie ma czasu aż wreszcie 2 stycznia się z nami spotkał i wziął zlecenie - chcieliśmy wprowadzić dużo zmian a on pracuje w urzędzie gminy więc powiedział że zajmie mu to 3 miesiące i na koniec marca papiery będą gotowe do złożenia w starostwie - nie protestowałam bo przy tak wielu zmianach facet w sumie to chciał bardzo nie wiele kasy za to 20 marca zadzwoniłam do niego żeby się dopytać jak mu idzie i kiedy możemy się pojawić po papiery a on mówi że jeszcze nie zaczął i że zacznie po Wielkiejnocy i na koniec kwietnia papiery będą gotowe - wmurowało mnie - po godzinie zadzwoniłam do niego znowu i powiedziałam że więcej nie dam się wodzić za nos i ze ma przygotować dokumenty i zaliczkę bo po nią jadę - mąż ciele malowane wkurzył się na mnie i dostałam niezły ochrzan kazał mi nawet bałwana przepraszać - niby za co - no ale bez słowa odebrałam zaliczkę i papiery i znalazłam innego architekta - a przy okazji postanowiliśmy zmienić trefny projekt i no właśnie wybraliśmy Rubina 3 - za 1-2 tygodnie papiery mają być gotowe do złożenia w starostwie - jedyną zmianą jaką wprowadzamy jest powiększenie garażu do dwustanowiskowego - więc powinno pójść szybko - mam nadzieję że tym razem wszystko się uda bo jak nie to stracę nadzieję na cokolwiek czy ktoś tutaj budował lub buduje Rubina 3 ??? bo z tego co widzę to wszyscy wybraliście jedynkę to jak przygarniecie mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelTSA 01.04.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Cisza na forum a mi jest potrzebna pomoc. Nie ukrywam że zamieszanie zrobiła dozamet1985 swoim Rubinem. konkretnie chodzi mi o balkon nad drzwiami wejściowymi. Porównuje zdjęcia innych rubinów, liczę ilość pustaków i nie mogę się zorientować czy dozamet1985 podniosła wysokość lukarni czy nie. Proszę o pomoc. Budujemy aktualnie parter. Berta 69 tez ma balkon w tym miejscu ale czy wysokość lukarni pozostała bez zmian? Mineralkę chętnie przyjmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 02.04.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 dzięki no ja ci za wiele nie pomogę bo na dzień dzisiejszy jestem na etapie radości że te wszystkie pomieszczenia w domu są takie duże - luuuuubię przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 02.04.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Cisza na forum a mi jest potrzebna pomoc. Nie ukrywam że zamieszanie zrobiła dozamet1985 swoim Rubinem. konkretnie chodzi mi o balkon nad drzwiami wejściowymi. Porównuje zdjęcia innych rubinów, liczę ilość pustaków i nie mogę się zorientować czy dozamet1985 podniosła wysokość lukarni czy nie. Proszę o pomoc. Budujemy aktualnie parter. Berta 69 tez ma balkon w tym miejscu ale czy wysokość lukarni pozostała bez zmian? Mineralkę chętnie przyjmę Już Ci mówię jak jest w rzeczywistości. Ja podniosłem ścianę kolankową do chyba 4 pustaków i teraz na górze mam 2,80cm wysokości i lukarna na pewno zmieści drzwi balkonowe (ja akurat ich nie mam ale by weszły) Jak będziesz chciał dokładne wymiary to daj znać na PRV albo i tu to wezmę miarkę i pomierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 03.04.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 lukasz - podnisłeś ściankę kolankową i dach ci się złączył z tym daszkiem nad wejściem czy musiałeś to jakoś specjalnie poprawiać ? a taras zmniejszałeś czy on jest taki mały ? tak przynajmniej wygląda na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 04.04.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Mineralko witamy w gronie szczęśilwych rubinkowiczów, my budujemy Rubina III, oczywiscie wprowadzilismy kilka małych zmian, ale to juz tylko delikatne zabiegi kosmetyczne:)A tak swoją drogą jakie wybraliście drzwi zewnętrzne? Stalowe czy drewniane? nowoczesne czy tradycyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 04.04.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 lukasz - podnisłeś ściankę kolankową i dach ci się złączył z tym daszkiem nad wejściem czy musiałeś to jakoś specjalnie poprawiać ? a taras zmniejszałeś czy on jest taki mały ? tak przynajmniej wygląda na zdjęciach powiem szczerze, że nawet na o nie zwracałem uwagi tak zrobili to fachowcy od dachu. Bo widziałem na innych zdjęciach, że raz się ten daszek łączy raz nie. Wyszło jak wyszło. Akurat tego etapu budowy nie moglem dopilnować i jest jak jest. Taras jest taki mały bez rewelacji a ja i tak mam powiększony poza dach w stronę okna w kuchni i schody (które dopiero zrobię) nie pod dachem. Ogólnie na tak duży dom to tarasik malutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 04.04.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 buuuuu - to szkoda - bo mi sie marzy spory taras - ale wszystko z czasem można zrobić Iwcia - mi do drzwi jeszcze daleko - ale jak znam siebie i męża to będą drewniane i tradycyjne - ja cały dom i ogród chce zrobić w stylu dworkowym jak najbardziej naturalistycznym poniekąd staroświeckim - więc wszelkie żelastwa będą usuwane lub mocno maskowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djjb 04.04.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam wszystkich, U nas się ruszyło- w końcu- doczekałam się tarasu i schodów przed domem ............jutro montują mi drzwi zewnętrzne drewniane W środku zamykamy poddasze i po świętach wpadają "szpachlarze" mam nadzieję że na jesieni będę już mogła zamieszkać http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=2618&attachmentid=109851 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 06.04.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 o rany jak mnie zazdrość zżera :/ aż nie ładnie tak przed świętami :/ a tak poza tym to Wesołych Świąt Rubinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 06.04.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 djjb - przeglądam zdjęcia waszego rubinka i strasznie jestem ciekawa tych drzwi bo wygląda na to że będą ogromne - pochwal się nam zdjęciami proszę jak tylko ci zamontująno i taras na twoich zdjęciach wygląda na duży - powiększałaś ? czy oryginał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelTSA 06.04.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 tez jestem ciekaw drzwi djjb. Ja zmieniłem otwór pod drzwi na 180cm. łatwiej zmniejszyć niż odwrotnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djjb 06.04.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam, A oto nasze drzwi -to tylko płyta taka ogromna.........mineralko taras powiększaliśmy http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=2618 Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez djjb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djjb 06.04.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Kochani Rubinkowicze WESOŁEGO ALLELUJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts