mineralka 10.09.2012 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 djjb - jeszcze bardzo bym prosiła o pochwalenie się podłogą w kuchni i salonie - co położyłaś i fotki - ta w kuchni fajnie wygląda i też bardzo dobrze dobrana do całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 10.09.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Mineralko przepraszam, że tak zwlekam z tymi zdjęciami, ale u nas prace cały czas trwają, bez sensu jest mycie tej podłogi, raz ją odkurzyłam a za kilka godzin było to samo:( dziś kończą nam ocieplać domek, więc styropian nie będzie już fruwał i zrobię kilka zdjęć. Mąż układa właśnie panele w jednym z pokoi, bardzo mi się podobają( też zrobię zdjęcie) poza tym układa płytki w kotłowni:)Mamy już kominek, prosty, nowoczesny, obłożony kamieniem star galaxy....moja mama, która jest zwolenniczką narożnych kominków w stylu retro z mnóstwem bibelotów wokół, uważa że wygląda jak krematorium:D Fakt, umiejscowienie kominka jest trochę nie bardzo, ze względu na uskok, automatycznie kominek wysuwa się trochę do przodu i tworzy duży odstęp ze ścianą na tv... a my i tak wybraliśmy płaski, panoramiczny wkład, co by było, gdyby był grubszy i klasyczny....teraz wiem, że gdybym mogła starałabym się wsunąć go trochę w kotłowni, ale takie rzeczy tylko na etapie budowy domu...ogólnie nie jest źle, ale co my przechodziliśmy z rodzicami, którzy jak już wspomniałam są fanami retro:) Mam nadzieję, że będzie ok, jak wysuniemy trochę ścianę na tv:)Djjb, masz piękną kuchnię!!! właśnie myślałam o czymś takim, jednak uznaliśmy, że blat jednak chcemy z kamienia. Kolorystyka jednak pozostanie ta sama. Zazdroszczę Ci, że masz już kuchnię za sobą, bo jej się chyba najbardziej obawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djjb 10.09.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Daszek jak wspomniałam jest jeszcze niedokończony bodajże z dwa posty wcześniej wklejałam fotkę jeśli to Ci nie wystarczy podaj prywatny adres to wyślę ..........podłoga w kuchni to seria May Way z Paradyża, a w salonie z ceramsticu popart white ............co do płyty na ścianie to fabryka co robiła kuchnię również wykonała płytę na ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 11.09.2012 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 djjb - masz rację już doszukałam się linku i patrzę na zdjęcie - i mamy zrobiony ten daszek tak samo - zobaczymy u kogo zrobią szybciej - strasznie mi się podoba klinkierowy parapet - wygląda jak rzęsy pod oczkami rubina powiem wam że ja się kocham w tym domku coraz bardziej - jest po prostu idealny - jeszcze rok i w nim zamieszkam - ojjjjj długi nas czeka rok iwcia - spokojnie, ja się tylko grzecznie przypominam - ja wypatrzyłam do salonu ładne płyteczki sprowadza je z hiszpani firma egen, ale te płytki to nowość na rynku i nie mogę sprawdzić nigdzie jak się "używają" a mendy nie chcą podać kolekcji - wysłali mi jedno zdjęcie i to chyba nawet nie ten odcień co chcę - a wypatrzyłam je u siebie w sklepie i zgodnie rodzinnie wybraliśmy kolor przypalany szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djjb 17.09.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Hura była przeprowadzka ...pierwszy weekend za nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 17.09.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 brawo - super - ależ ja wam zazdroszczę - ale wytrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 22.09.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 dodaję obiecane zdjęcia, jakość nie jest najlepsza.... Podłoga ( płytki drewnopodobne) w salonie, kuchni, jadalni, holu. Pierwsze zdjęcie robione z lampą błyskową kominek, z lewej strony na dole wnęka na głośnik, a powyżej na drewno, materiał: garanit star galaxy łazienka na dole, niedokończona, nad płytkami malowane będzie farbą w kolorze fioletu/ wrzosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 22.09.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 dalsza częśc: łazienka na górze, też niedokończona, brakuje lustra we wnęce, wanna nie do końca obudowana... No i panele w jednym z bliźniaczych pokoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 22.09.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 pięknie - choć łazienka na dole za ciemna jak dla mnie - powodzenia w szorowaniu zacieków za to łazienka na górze piękna - właściwie to wygląda jak pokój kąpielowy a nie łazienka no i duże brawo za przeforsowanie własnego pomysłu na kominek - wyszedł cudnie - też taki prosty i nowoczesny chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 22.09.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 to prawda, łazienka na dole bedzie pewnie ciężka w utrzymaniu, ale juz zapowiedziałam, ze to łazienka mojego mężczyzny i on ją będzie sprzątał efektu jeszcze nie ma, bo są dopiero same płytki, wszystko się rozjaśni, gdy dojdzie kolor na ścianach, podswietlane wnęki dodadzą klimatu, a kinkiety w stylu glamour dodadzą elegancji. poza tym chcemy zamontowac pewne urządzenie które zmiękcza wodę, podobno kabina prysznicowa nie pokrywa sie wtedy kamieniem, zlew jest łatwiejszy w utrzymaniu, ogólnie kamień nie osadza się we wszelkich miejscach, które mają kontakt z wodą. Taka woda ma poza tym wiele korzyści jeśli chodzi o skórę i włosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 05.10.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 stan surowy otwarty i dach dzisiaj ukończony a ja coraz bardziej zakochuję się w tym domku - taras jest fantastyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 09.10.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Mineralko gratuluję ukończenia stanu surowego, juz coraz bardziej widać jaki to piękny domek! U nas prace cały czas trwają. Robimy podbitkę, montujemy drzwi wewnętrzne...z którymi kłopotów było co nie miara! okazało się, że otwory na drzwii są za duże! wiadomo, zamawiając drzwii dokladnie wymierzasz szerokość, ale nie wysokosc, bo ona zawsze jest standardowa, tak więc nasze otwory wystawały ok 6 cm ponad oscieżnice! trzeba było doklejać płyty gipsowe...z tym, ż teraz jest o wiele większe prawdopodobieństwo, że będzie pękało:( Poza tym juz widze jak bede niedlugo tam mieszkala:) czekamy na schody, maja byc gotowe na dniach, no i kuchnia za dwa tygodnie:)A u Was chyba tez praca wre, nic nie piszecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 09.10.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Iwcia - oj ty mieszkać zaraz będziesz a zdjęciami się nie chwalisz a ja bym sobie tak chętnie już pomarzyła poplanowała a tak to inspiracji zero.... też myślę że wszyscy bardzo zapracowani i dlatego się nie odzywają - nie bądźcie tacy - przypomnijcie sobie wasz stan surowy jak bardzo chcieliście oglądać zdjęcia innych wykańczających a czy ktoś w ogóle jeszcze buduje tą wielką chałupkę ? bo mam wrażenie jakby w tym roku powstał tylko nasz dom od podstaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 10.10.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Nie wstawiam zdjęć, bo na razie nie ma czego:) Jutro zrobię kilka zdjęć wstawionych drzwii i podbitki. Ja tez nie mogłam sie doczekać nowych zdjęć innych forumowiczów, pamiętam, jak sprawdzałam każdy post w poszukiwaniu czegoś nowego...Także drodzy forumowicze wstawcie coś pls:) mi sie też przyda inspiracja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 13.10.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Wstawiam zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 13.10.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 13.10.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 u mnie balkonik nad ryzalitem - ukończony przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmenka 21.10.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Witam serdecznie, bardzo podoba nam się projekt domu Rubin, czy może ktoś z Was buduje w okolicach Pruszkowa, bylibyśmy bardzo wdzięczni za możliwość obejrzenia. Mój mail: [email protected] pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwciaRubinek 25.10.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Karmenko, my jesteśmy z okolic mińska maz. od Pruszkowa to jest kawałek, ale zapraszamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 25.10.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 ja dzisiaj zmordowana strasznie po łopatologicznych pracach na działce - budowa już na ten rok zamknięta - właściwie nie powinnam pisać budowa bo już wszystko wybudowane - może teraz wykańczanie ..... no tak czy siak okna zabite i drzwi także - elektrycy kończą już prace a my równamy ziemię na całej działce - zaczynamy szukać okien i drzwi... fajne to uczucie tak się solidnie zmęczyć na swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts