mineralka 16.03.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 LeKo - a cóż ta ekipa wam wliczyła w tą wycenę ? ja rozumiem że ceny w poszczególnych regionach się różnią ale ..... nas od fundamentów po drugą wylewkę kosztowała robocizna 35 tyśdach blachodachówka 40 tyś - 30 materiały 10 robociznaokna +bramy i drzwi 33 tyśto tak na szybko co pamiętamregion - podkarpacie a co do hydrauliki + ogrzewanie: z kaloryferami podłogówką pompą ciepła dla CO i piec na paliwo stałe to mamy wycenę 30 tyś (w trakcie realizacji i narazie się zgadza) myślę że jak się dobrze poszuka to można wszystko znaleźć równie solidnie a taniej (nasz hydraulik bierze np pieniądze za pracę ale materiały dostajemy w cenach hurtowych po wielu obniżkach np stelaż podtynkowy geberit z koszyczkiem na kostkę w sklepach to 800 zł my mamy za 530 - wiem że przy całokształcie te 270 zł to pestka ale dobrze kalkulując można wyjść na swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarnii 17.03.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Minerałko a co Ty masz za pompę ciepła ? U mnie sama pompa to koszt ok. 8 tys. euro + odwierty. Tyle, że obsługuje wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 17.03.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Yarnii - u nas pompa będzie tylko do wody użytkowej, taka powietrze woda bez odwiertów - na takie bajery niestety mnie nie stać choć nie ukrywam że to takie moje proekologiczne marzenie - a co do firmy konkretnie to zastrzel mnie ale mąż więcej w tym siedzi niż ja wiem tylko że z niemieckiej firmy wolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 17.03.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 dopiero teraz doczytałam że w poprzednim poście zamiast CWU wklepałam CO - myślę o jednym piszę co innego - wybaczcie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeKo 17.03.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 MIneralko jak możesz to podaj jakiegoś linka chętnie poczytam o tej pompie my myślimy o kolektorach do ogrzewania wody. Co nam wyliczyła ta ekipa za 50 tyś....wszystko (fundamenty, strop, mury, dach). Wcześniej prawie byliśmy zdecydowani na inną która powiedziała 80 tyś. Jednak tą tańszą mamy z polecenia więc mam nadzieje ze będzie oki. Ciężko wyliczyć ile będzie nam potrzebne na początek....mam nadzieje że 230tys wystarczy na zamknięcie domu. Po zamknięciu będziemy się martwić dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarnii 17.03.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Leko - 50.000 z dachem to bardzo dobra cena, nawet bym zapytał dlaczego tak tanio ? Sam dach liczy się mniej więcej 80-120 za m2, a wychodzi chyba 320 metrów. Oczywiście to nie przekreśla ekipy, tym bardziej, że z polecenia, ale lepiej przyglądaj się tym fachowcom. Zmieścić się w 230 tys z surowym zamkniętym będzie raczej ciężko, myślę nawet, że nie jest to możliwe. Mi na początku wyliczenia przy komputerze też obiecująco wychodziły, a później była..... rzeczywistość Mineralko - już rozumiem Edytowane 17 Marca 2013 przez Yarnii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarnii 17.03.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Mineralko przy okazji mam prośbę. Jeżeli się nie mylę to jesteś już po wyborze kuchni. My właśnie sprawdzaliśmy ceny i jeżeli to nie tajemnica, to jak wycenili Twoją ? A może jakieś fotki masz ? Edytowane 17 Marca 2013 przez Yarnii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 18.03.2013 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Yarnii - nie nie - do kuchni to ja mam jeszcze drogi milowe - narazie sama sobie projektuję kuchnię i kupuję sprzęty - dużo wcześniej o kuchni pisałam bo chciałam mieć prąd i wodę dobrze zrobioną, a w sumie i tak muszę jeszcze kilka rurek w kuchni sama dociągnąć pod oświetlenie ledowe LeKo - u nas stan surowy otwarty to było 200 tyś + 33 na zamknięcie więc systemem gospodarczym się da ale ile poszło na telefony i paliwo żeby znaleźć tańsze materiały - o odpowiednich ludziach nie wspominam bo był mega pośpiech i w tydzień od pierwszego telefonu murarze kopali fundamenty a propo doświetlania domu - macie jakieś pomysły fajne na podwieszane sufity z oświetleniem ? my chcemy dużo światła Led - głównie ze względu na oszczędności , ale jakoś nie mam pomysłu na sufit w salonie (swoją drogą na podłogę też nie mam - nie wiem jak ją fantazyjnie połączyć z płytkami w holu)łazienkę na dole doświetlamy też 60 cm pasem od góry do dołu z luksferami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqśka 22.03.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Witam. Mam prośbę czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile poszło wam wełny na ocieplenie poddasza i strychu? z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 23.03.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 słuchajcie - mamy okna - nareszcie i odrazu alarm - strzeżonego Pan Bóg strzeże no to nareszcie mogę powiedzieć że i u nas sezon otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djjb 23.03.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Witam wszystkich , Obiecałam gdzieś tam wcześniej ,że napiszę jaki wyszedł mi koszt ogrzewania zimowego.No więc zima jeszcze trwa choć w kalendarzu wiosna. A gotuję na gazie , ocieplam nim dom dół podłogówka ,góra kaloryfery, grzeję wodę- w domu mam 22-24 stopnie i za gaz wyszło.....2700 PLN -biorąc pod uwagę ,że to pierwsza zima mury nie wygrzane to nie wiem tak do końca czy to dużo czy tak sobie bo mało na pewno nie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqśka 23.03.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Witam. Ponawiam prośbę dotyczącą ilości wełny zużytej na ocieplenie poddasza i strychu. Sprawa jest dość pilna. Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarnii 23.03.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Jeżeli dobrze pamiętam to u mnie wełny wyszło ok. 180 m2 * 2. Dwudziestka między krokwie i dziesiątka w stelaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 23.03.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 ja nie pomogę u nas jest strop lany i ocieplany styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqśka 23.03.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Yarnii, mineralka dzieki za odzew:) u nas przez przedłużającą się zimę roboty wyhamowały:( mam nadzieję ze w polowie kwietnia zrobimy wylewki i sie zacznie kociolek z prawie wykonczeniowka...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 24.03.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witam wszystkich , Obiecałam gdzieś tam wcześniej ,że napiszę jaki wyszedł mi koszt ogrzewania zimowego.No więc zima jeszcze trwa choć w kalendarzu wiosna. A gotuję na gazie , ocieplam nim dom dół podłogówka ,góra kaloryfery, grzeję wodę- w domu mam 22-24 stopnie i za gaz wyszło.....2700 PLN -biorąc pod uwagę ,że to pierwsza zima mury nie wygrzane to nie wiem tak do końca czy to dużo czy tak sobie bo mało na pewno nie pozdrawiam A od kiedy grzejesz chodzi mi o miesiąc i którego Rubina z antresolą czy bez. Bo ten koszt nie jest duży a wręcz mały. Ja rozpaliłem piec (ekogroszek) ostateniej soboty października i chodzi non stop, nie liczę kilkugodzinnych przerw na czyszczenie. Temperatura w domu (góra i dół) podobna 22-23 stopnie. Do tej pory poszło mi 5 ton groszku. W naszej okolicy to koszt 4300zł. A dodatkowo palę już drugi sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djjb 25.03.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 A od kiedy grzejesz chodzi mi o miesiąc i którego Rubina z antresolą czy bez. Bo ten koszt nie jest duży a wręcz mały. Ja rozpaliłem piec (ekogroszek) ostateniej soboty października i chodzi non stop, nie liczę kilkugodzinnych przerw na czyszczenie. Temperatura w domu (góra i dół) podobna 22-23 stopnie. Do tej pory poszło mi 5 ton groszku. W naszej okolicy to koszt 4300zł. A dodatkowo palę już drugi sezon. Mam Rubina z antresolą i grzejemy od początku października ..... to dobrze że nie jest tak najgorzej z tym gazem u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 25.03.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 A od kiedy grzejesz chodzi mi o miesiąc i którego Rubina z antresolą czy bez. Bo ten koszt nie jest duży a wręcz mały. Ja rozpaliłem piec (ekogroszek) ostateniej soboty października i chodzi non stop, nie liczę kilkugodzinnych przerw na czyszczenie. Temperatura w domu (góra i dół) podobna 22-23 stopnie. Do tej pory poszło mi 5 ton groszku. W naszej okolicy to koszt 4300zł. A dodatkowo palę już drugi sezon. masakra 5 ton groszku to jest wynik nieciekawy, budynek masz docieplony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 26.03.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 masakra 5 ton groszku to jest wynik nieciekawy, budynek masz docieplony? Tak docieplony, zgodnie z projektem. Niestety mam działkę na "wygwizdowiu" niczym nie osłonięta i wiatr swoje robi. No ale cóż chciało się takiego molocha to teraz trzeba płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djjb 26.03.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Tak docieplony, zgodnie z projektem. Niestety mam działkę na "wygwizdowiu" niczym nie osłonięta i wiatr swoje robi. No ale cóż chciało się takiego molocha to teraz trzeba płacić. U mnie wiatr hula, że hoho nieraz to jak wychodzę z domu to ledwo drzwi utrzymuję bo chce je porwać .......ale razem z mężem postanowiliśmy dać grubiej wełny i styropianu i teraz to punktuje...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts