lukaszkw 23.04.2015 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Witam serdecznie, Właśnie zakupiliśmy projekt Rubin - odbicie lustrzane i projekt przekazaliśmy do adaptacji. Czy ktoś z obecnie czytających forum buduje/przygotowuje się do budowy w mazowieckim? A jeśli tak to czy z pustką nad salonem? Pozdrawiam Artur Ta pustka to się nazywa "antresola" i już jeden taki RUBIN w pow. Otwockim stoi........ u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur-Rubin 24.04.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Cześć Łukasz, Powiedz mi gdzie się z nim schowałeś, że Cię jeszcze nie widziałem ;- ) Chętnie zobaczę (przynajmniej z zewnątrz coby się nie narzucać) Twojego Rubina, więc jeśli to możliwe to będę wdzięczny za namiar na priv. A w ostateczności pozostaje Twoja galleria picassaweb jesli moze byc udostepniona. Pzdr Artur Ta pustka to się nazywa "antresola" i już jeden taki RUBIN w pow. Otwockim stoi........ u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 30.04.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Nie mam pojęcia czemu nie możecie oglądać galerii. Próbowałem sam z różnych komputerów, co by nie rozpoznawał IP i za każdym razem działa. Może to z Waszym sprzętem coś nie jest ok, brak jakiejś wtyczki zaktualizowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 06.08.2015 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 I znów forum umarło. Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pankufur 26.11.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Witam serdecznie! Dzisiaj zakupiłem projekt domu Rubin3. Czy jest tu ktoś kto buduje, lub wybudował ten dom w okolicach Krakowa. Bardzo mi zależy, żeby go zobaczyć i pogadać na co zwrócić uwagę. Telefon do mnie 531-359-639 lub na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtom 26.12.2015 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Witam wszystkich forumowiczów, wspólnie z żoną wybraliśmy projekt Rubin na nasz domek jednak czy ktoś z tu obecnych jest z Warszawy lub okolic i był by tak miły i pokazał w rzeczywistości swój domek? Przewertowałem wszystkie zdjęcia z forum ale jednak real to real. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeKo 30.12.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Witam. Jestesmy bardzo zadowoleni ze wybraliśmy pianke. Nawet na strychu, powiedzmy jest w miare ciepło. Zreszta na izolacje domu nie oszczędzaliśmy co teraz procentuje. Fakt jak na razie nie było zimy i w sumie piec chodził na minimum mocy byle podłoga nie była całkiem zimna (płytki na całym dole). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcins32 12.01.2016 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 witam jaką tą piankę daliście ? ile za metr 2 , i ile metrów dachu wam wyliczyli. no i jaka grubość piany? ciekawy jestem bo naszego rubina też byśmy ubrali w taką pierzynę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineralka 13.01.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 A ja napiszę coś z innej beczki - wielu znajomych którzy obecnie są w trakcie budowy lub planują budowę (oczywiście innych domów) pyta mnie co bym po tych 2 latach mieszkania zmieniła teraz w domu. Mowa oczywiście o rzeczach których się zmienić teraz nie da, a jest to możliwe tylko na etapie budowy. Otóż jedyne co bym zmieniła na dzień dzisiejszy to przeniosłabym kotłownie zza ściany za salonem (i tutaj bym zrobiła pralnie i wieszaki na ubrania bo tylko tędy wchodzimy do domu) do pomieszczenia gospodarczego za garażem. U nas wynika to z tego że palimy drzewem, ciągle trzeba chodzić dokładać do pieca , na dym nie narzekam bo od czegoś mamy te drzwi - chociaż bardzo często wlotem z klimatyzacji (z pompy ciepła) ten smrodek jednak dostaje się do salonu, narzekam jednak na nieporządek który teraz tam panuje, kurz, ciemne ściany, pył z pieca. Jakby nie patrzeć jednak wnosi się on z butami do salonu. Nigdy w życiu za to nie oddałabym garażu połączonego z domem. Uwielbiam to rozwiązanie. Bywało że chora narzucałam kurtkę na siebie i w kapciach i piżamach zawoziłam dzieciaki do szkoły, a potem hyc do łóżka suchą stopą Nigdy , przenigdy przez te dwa lata zapachy spalin nie dotarły do domu - więc bez obaw nie będzie śmierdziało Jeszcze jedna sprawa nasuwa mi się na myśl w tej chwili - brakuje mi gniazdka elektrycznego przy kolumnie w salonie - pluję sobie w brodę że go nie zrobiłam - no ale nie mogłam tego przewidzieć. U nas z racji mojego hobby przy kolumnie ciągle stoi lampa podłogowa a pod kanapą ciągnie się przedłużacz - fuj fuj fuj.... A tak to polecam Rubinka, ja go bardzo lubię - ten taras.. .... ogromny salon (i choć jeszcze nie ma kominka jest najcieplejszym pomieszczeniem w domu) w którym mój syn ADHDowiec może się wybiegać w przerwie w nauce, w którym mam miejsce na rodzinną biblioteczkę i mężowski barek a do tego wejdzie ogroooomny stół. Niezliczone metry kwadratowe ścian na których mogę wieszać swoje obrazy. Mnogość pomieszczeń , że jest dzisiaj miejsce na prywatną mini siłownię, czy też "pokój zabaw" jak to nazywają dzieci (mają tam swój TV i PS3) a w planie też stół dopingponga. pralnia za którą przy każdym praniu dziękuję że mam Kuchnia duża i przytulna (choć bywają noce że brakuje mi w niej drzwi) duuuuża i pełna spiżarnia przy kuchni (to akurat moje rozwiązanie ) Ahhh co tu dużo gadać - to takie moje małe podsumowanie po 2 latach na swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcins32 16.01.2016 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 No ta kotłownia to i może powinna być w innym miejscu ale ja nie zmieniałem, będzie super .....ale to jeszcze sporo pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 02.02.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Ja też potwierdzę, że kotłownia połączona z salonem to niewypał przy ogrzewaniu węglem, drzewem czy cokolwiek co kopci. Gaz może być ale nie żywy ogień. Często trzeba czyścić żeby nie nosiło się do środka. Co do gniazdka przy kolumnie to ja przewidziałem jego brak i mam zamontowany w podłodze + wyprowadzenie na głośniki od kina domowego. Super sprawa nic się nie ciągnie i nie widać kabli. Reszta chyba do przeżycia. Choć wywalił bym ten wykusz z niby balkonem bo szkoda na niego kasy i pracy. Życzę miłego budowania dla nowych szczęśliwych posiadaczy Rubina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_rola 25.02.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Dom Rubin .Wewnątrz jest pralnia , suszarnia i duża garderoba (ale nie w sypialni ), spiżarnia . Zewnątrz jest zrobione według projektu nic nie kombinowane . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msernik 05.03.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Witam wszystkich.Jestem prawie zdecydowany na projekt Rubin, chcemy z żoną w tym roku zaczac budowe. Jesteśmy z Wrocławia, czy ktoś z dolnośląskiego bądź opolskiego budował Rubina z antreosla. Bo chcielibysmy w miarę możliwości obejrzeć domek przed zakupem projektu. Pozdrawiam wszystkich budujących i tych już mieszkających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_rola 06.03.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 A oto jedna z wizualizacji kuchni Rubina co o niej myślicie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 09.03.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 (edytowane) Wygląda ładnie ale chyba trochę z tą wyspą przesadziłaś. W kuchni nie ma aż tyle miejsca na takie wynalazki chyba, że zrobisz jakieś minimalne wymiary. My planowaliśmy wsypę z kuchnia i trochę lipa, żeby spokojnie to obejść dookoła. Więc pomysł umarł. Edytowane 14 Marca 2016 przez lukaszkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_rola 21.03.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 a oto moja kuchnia i jak Wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur-Rubin 26.03.2016 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Witam wszystkich po długiej nieobecności... "Trochę" zeszło nam się z uzyskaniem pozwolenia na budowę ale w końcu! mamy projekt odebrany więc można zabierać się za przygotowanie do budowy Start przewidujemy w okolicach przełom maja/czerwiec. Przy okazji pozdrowienia dla lukaszkw - zobaczenie na żywo już stojącego Rubina pomogło nam bardzo i kilka rzeczy po tym zaadaptowaliśmy w projekcie. Zobaczymy jaki będzie rezultat. Ktoś jeszcze właśnie startuje z Rubinem? A propos kuchni to mojej małżonce też się marzy wyspa....ale przy naszym układzie z drzwiami odchylanymi na salon wg mnie to tam jest za mało miejsca i trzeba byłoby sie ganiać do okoła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_rola 26.08.2016 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Chciałabym Wam pokazać projekt pomieszczeń w moim Rubinie. Mi podoba się bardzo może kogoś zainspiruje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_rola 26.08.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 A to dalsza część wiatrołap i schody Jak Wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_rola 26.11.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 co za cisza ???? wszyscy są bardzo zajęci :budują i wykańczają Pokażcie wnętrza Waszych Rubinów jestem na etapie projektowania góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts