Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Mam pytanie do wszystkich.Jakie piece macie,ile kw. i czy jesteście zadowoleni z ogrzewania?Jestem na etapie wyboru pieca na ekogroszek, bądz innego rodzaju ogrzewania , jeśli możecie to napiszcie w paru słowach uwagi i podpowiedzcie co byście poprawili,dzieki.

jeżeli masz gaz to nie ma potrzeby przy takim budynku robić ekogroszek, ja mam cały dom na gazie - kocioł 19 kW + bufor 500 l i 100% podłogówka - opłaty za ogrzewanie nie przekraczają 2000 zł na rok, są w tym opłaty również za c.w.u. - mam też kolektory i kominek, kominkiem spalam 5m3 drzewa na rok

Pokaże Wam jeszcze projekt z innym kominkiem i zasłoniętym oknem .Ja osobiście wybrałam ten wcześniejszy -pierwszy projekt ,który prezentowałam z białym kominkiem i nie zasłoniętym oknem .Nie mam sąsiadów i cały hektar działki przed oknem,wiec będę miała widok na piękny ogród i choinkę ubraną w światełka na święta :)

sal03.jpg

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
Witam planuje budowe rubina w kuj- pom czy posiada ktos namiary do uzytkownika zetka32 ??? . Czy montował ktos w Rubinie pompe ciepła bo ja planuje :)

Kiedyś miałem do niej e-mail )kilka lat wstecz) ale napisz przez formu, wejdż w uzytkownika i tam PRIV to dostanie tez na e-mail prywatnego. Ja tak zrobiłem.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

WItajcie.

Zakupiliśmy projekt :) Teraz zastanawiamy się jakich przeróbek dokonać w projekcie, ale myślę, że to będzie drobna kosmetyka, nie duże przeróbki.

Mam pytanie to tych co już mieszkają w swoich Rubinach. Czy macie instalację inteligentnego domu? Czy zarządzacie zdalnie np. piecem na gaz, oświetleniem itp. Zastanawiamy się nad wprowadzeniem czegoś takiego do naszego Rubina i ciekawa jestem opinii oraz kosztów takiego systemu.

Pozdrawiam i mam nadzieje do usłyszenia:)