kbigus 14.04.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 ciekawa jestem jak będzie z ogrzewaniem przy tej naszej antresoli...macie jakieś doświadczenia z innych domów?..od przyjaciół?trochę się martwię o to, że jednak dużo ciepła ucieknie do góry...co myślicie?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 14.04.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 ja rozwiązałem ten problem w sposób następujący, zastropiłem antersolę (po prostu ją zlikwidowałem) podniosłem dach nad antersolą (jaskółkę), okno duże - podzieliłem na 2 mniejsze oddzielne dla poddasza przyokrąglone na górze i duże okno w salonie. ciepło nie ucieka i powstało fajne pomieszczenie na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
32zetka 19.04.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam wszystkich,Chciałam poinformować, że założyłam nowy album ze zdjęciami z budowy Rubina, bo z poprzednim były problemy z otwarciem. adres: http://picasaweb.google.com/32zetka/BudowaNowe fotki wkleję jutro.Budowa postępuje. Z zewnątrz już są tynki, a przed długim weekendem majowym mają przyjechać okna. W środku instalacje prawie też na ukończeniu, pozostało tylko ogrzewanie, które zaczynamy za tydzień. Majstrzy zrobili już ocieplenie dachu i zaczęli stawiać konstrukcję pod sufity.Wszystko zaczyna nabierać kształtu.Wszystkim budowniczym życzę powodzenia, dobrej pogody i fachowców do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori26 20.04.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam wszystkich rubinowiczów. Ja również niedługo, mam nadzieję, stanę się właścicielką tego pięknego domu. Byliśmy już praktycznie zdecydowani na http://www.z500.pl/projekt/z26.html gdyż podobają nam się domy parterowe. Na szczęście, jednak, nie zaprzestałam szukania i dzięki temu dotarłam do Rubina - domu moich marzeń. Dla mnie projekt jest idealny. Jedyne zmiany jakię chcę wprowadzić to te wizualne. Chcę zrobić szerokie drzwi wejściowe z naswietlami dlatego rezygnuję ze spiżarni na rzecz dużego wiatrołapu. Mini spiżarkę zrobię w jednym z pomieszczeń gospodarczych. Zastanawiam się jeszcze nad poszerzeniem okien frontowych, gdyż uwielbiam duże okna i dużo światła we wnętrzach ale to jeszcze nie jest przesądzone, gdyż razem z okiennicami może okazać się przesadzone. Reszta jest tak jak chcę. W sypialni z balkonem zrezygnuję z garderoby o ile się da, bo nawet nie wiem czy tą ścianę można usunąć (nie znam się kompletnie na tych kreskach w projektach) a dużą garderobę zrobię z jednego z pokoi nad garażem. Marzeniami już mieszkam w Rubinie a realnie to czekamy na przesłanie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 06.05.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam!Wlasnie jestem na etapie dokonywania zmian w projekcie, zlikwidowałem pustke, i podnioslem troszke jaskółkę na elewacji tylnej przez co powstał dodatkowy pokój i zlikwidowałem duże okno na tej elwacji, ponizej przedstawiam szkic jak to powinno wygladąć.http://img148.imageshack.us/img148/6731/rubinelewacjazamienna1sc8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_MICHAŁ2 09.05.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 witam! muszę przyznać, że nawet zgrabnie to wygląda z zewnątrz, nie psuje wyglądu domu/ każdy ma to, co lubi i co komu pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RKN 10.05.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witamy wszystkich Rubinowców Właśnie zakupiliśmy ten projekt (Rubin z MG) i wkrótce zamierzamy przystąpić do budowy, pozwolę sobie tu czasem pisywać. Jesteśmy na etapie począkowym załatwień - właściwie właśnie kupujemy działkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori26 13.05.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 U nas dzisiaj doprowadzili wodę do działki. W przyszłym tygodniu idę się dowiedzieć czy przygotowali już warunki zabudowy i jeśli tak to projekt idzie do adaptacji a potem już tylko czekać na pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 16.05.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witajcie!Z przykrością muszę oznajmić, że zmuszeni jesteśmy zaprzestać inwestycjęi związanej z budową. W związku z tym MAM DO SPRZEDANIA projekt Rubin, który niestety zdążyliśmy już kupić. Projekt nie został w ogóle użyty także jest w stanie takim jak z pracowni. Jest to wersja L czyli odbicie lustrzane. Jeśli ktoś byłby zainteresowany proszę o kontakt, cena do uzgodnieniatel 0792 44 60 10 Pozdrawiam i trzymajcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 30.05.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 My również, z przyczyn niezależnych od nas, nie możemy zrealizować budowy Rubina na naszej działce. Mamy do sprzedania dokumentację projektu Rubin *ODBICIE LUSTRZANE!!*zawierającą: 4 egzemplarze projektu architektoniczno-budowlanego (+ 1 egz. dodatkowy), oraz 1 egz. zestawienia materiałów. Wszystkie dokumenty są w stanie idealnym. Projekt kupiliśmy w lutym tego roku. Cena do uzgodnienia. Kontakt na priv, lub na gg 1983094. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gega 31.05.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Witam , pytanie może troche nietypowe dla budowniczych RUBINA, czy do stawiania więźby wasze ekipy używały dzwiga ? Wykonawca sugeruje ze do najcięższych krokwi (14x24x900 cm) potrzebny jest dźwig. Jak było u Was ? pozdr g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 31.05.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 bzdury co to za wykonawca? weź lepiej górali bo jak tak opowiada to ja bym się bał o tę więźbę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 03.06.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 u mnie też nie było dźwigu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_MICHAŁ2 09.06.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 haloooo!!czy ktoś ma nowe zdjątka z budowy?????jak postępy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 07.07.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ponownie się przypominam zainteresowanym!MAM DO SPRZEDANIA projekt Rubin. Projekt nie został w ogóle użyty także jest w stanie takim jak z pracowni czyli idealnym. Jest to wersja L czyli odbicie lustrzane.Jeśli ktoś byłby zainteresowany proszę o kontakt, cena do uzgodnieniatel 0792 44 60 10 PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 10.07.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 no pozwolenie na budowę już mam - jeszcze 14 dni na uprawomocnienie - kierownik budowy 7 dni i można niwelować działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 11.07.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 hej hej kopę lat postępy są cały czas na stronce umieściłem nowe fotki - elewacja już jest w środku zrobiłem elektrykę i hydraulikę niebawem tynki maszynowe i wylewki pozdrawiam RUBINOWICZÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 11.07.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 hey. dach jest super - ile kosztował mat+rob? czy możesz przedstawić koszty budowy od początku za mat i rob.? bardzo nas to interesuje. please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbigus 12.07.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 przepiękny dom....aż zazdroszczę....my dopiero zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
32zetka 12.07.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Witam wszystkich po dłuuuugiej nieobecności. Ale mam usprawiedliwienie - wykańczam szczegóły. Kontakty, wc-ty, umywalki, wanny, prysznice, płytki, lampy, kominek, kuchnia, drzwi, ufff.... lista bez końca.Ja też zamieściłam nowe fotki. Zapraszam do albumuhttp://picasaweb.google.pl/32zetka/BudowaJak zobaczycie wszystko już wygipsowane, wytynkowane, posadzki wylane. Teraz szlifujemy ściany i zaczynamy malować. Kotłownia wykończona na tip-top i pierwsza łazienka na ukończeniu. Ale aż stach się bać ile jeszcze czeka mnie. I trzymać się za portfel. Uwierzcie - żadne wstępne obliczenia się nie sprawdzają i trzeba spokojnie dodać 30%.Ale nie żałuję i już się nie mogę doczekać przeprowadzki. Jak wszystko dobrze pójdzie to we wrześniu będę na swoim!Powodzenia wszystkim budowniczym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts