d5620s 27.03.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Wpadłam sie przywitać hej Beti:) jak sie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 03.04.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Wpadłam sie przywitać hej Beti:) jak sie masz? Tak ogólnie to jakoś wiecznie śpiąca Ciekawe dlaczego I bardzo fajnie się mieszka w nowym domku Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek5555 03.04.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 WitamDopiero się dzisiaj dopisałam do forum muratora, a 13 kwietnia będzie rok jak zaczęliśmy budowę M 09. W tej chwili mamy stan zamknięty, zakładamu podłogówkę i w przyszłym tygodniu posadzki na gotowo. Pozdrawiam wszyskich, którzy już mieszkają "w dobrym guście" i tych, którzy dopiero zaczynają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 07.04.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam Dopiero się dzisiaj dopisałam do forum muratora, a 13 kwietnia będzie rok jak zaczęliśmy budowę M 09. W tej chwili mamy stan zamknięty, zakładamu podłogówkę i w przyszłym tygodniu posadzki na gotowo. Pozdrawiam wszyskich, którzy już mieszkają "w dobrym guście" i tych, którzy dopiero zaczynają witamy, witamy.. Ty troche odwrotnie jak ja...Ja tu jestem od roku ale dopiero zaczynam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek5555 07.04.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam Dopiero się dzisiaj dopisałam do forum muratora, a 13 kwietnia będzie rok jak zaczęliśmy budowę M 09. W tej chwili mamy stan zamknięty, zakładamu podłogówkę i w przyszłym tygodniu posadzki na gotowo. Pozdrawiam wszyskich, którzy już mieszkają "w dobrym guście" i tych, którzy dopiero zaczynają witamy, witamy.. Ty troche odwrotnie jak ja...Ja tu jestem od roku ale dopiero zaczynam Będzie mi miło trochę "poplotkować" na temat M 09. Jak się nauczę wstawiać zdjęcia to pokażę efekty naszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 11.04.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Coś nam gustownych wywiało :) powprowadzali sie i koniec dzielania sie radami :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 11.04.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Coś nam gustownych wywiało :) powprowadzali sie i koniec dzielania sie radami :):) ech, bo nas np wykonczeniówka wykancza.... nie mamy juz urlopów a roboty tam jeszcze tyyyyle:( małżonek robi dużo przy wsparciu rodziny ale to trwa... a na jakim Ty jestes etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 14.04.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam, u nas już po "wykopkach" - w środę najprawdopodobniej zalewamy fundamenty więc teraz dopiero się zacznie Małżonek udziela się na budowie, a ja będę starała się zdawać relacje na forum. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 14.04.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Ja jestem w małym zawieszeniu ... miałem zacząć od początku kwietnia..jednak pogoda u nas jest jaka jest, codziennie pada i nie mogę wejśc na działkę. No i prognozy są ze w tym tygodniu ma padac.. A szukam w tygodnia bez deszczu tak aby spokojnie zebrac ziemię, wykopać fundamenty i je zalac. Wykorzystując czas zacząłem sobie sam robic zbrojenie do ławy fundamentowej. Trochę sie obawiam że ze wzgledu na opóźnienie przez pogode wypadnę z grafika ekipy. Jednak mam jeszcze jedną w zapasie. Jak widzę logistyka na wstępnym etapie (i później pewnie tez) jest bardzo ważna :) Materiały praktycznie wszystkie (ze stropem włącznie) oczekują już na działce, ekipy czekają na sygnał. Generalnie w tym roku chce zakończyć z papą na dachu. Na kwiecien mam ekipę do fundamentów ..potem do sierpnia pracuje nad dopracowaniem terenu do fundamentów (musze sporo podnieść działke "do góry" ) - to w sumie chce zrobic we własnym zakresie. Mury i strop to ma być sierpien (taką mam umowę) . Przełom września i października to dach - wieźba, deskowania i papa....Troche sie obawiam ze jak coś nie pójdzie to moge sie nie wyrobic z dachem.. ale takie terminy miała ekipa montująca , a w sumie skoro materiały juz czekają to powinno się udac... Widze ze najgorzej zacząc. Jednak pocieszam sie ze urlop mam jeszcze cały + 2 dni zaległego. A zimą (w zalezności jaka ona będzie) na bieżaco bedę się starał robic proste rzeczy w środku i zgormadzić środki tak aby w podobnym okresie do tego ruszyć pełną parą za rok). Mam mimo wszystko małe opóźnienie wynikające z tego iż praca mimo wszystko absorbuje mnie bardzo mocno a papierkologia okazała sie bardziej skomplikowana niż wstępnie mi sie wydawało (na chwilę obecną chwilowo zrezygnowałem w projekcie z eko szamba gdyż zgormadzenie pozowleń w tej kwestii to 2-3 miesiace) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Karzyński 14.04.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Coś nam gustownych wywiało :) powprowadzali sie i koniec dzielania sie radami :):) Nie wywiało, nie wywiało. Przycichli, bo przycisnął ich ogrom pracy wykończeniowej i obciążenia portfela z tym związane. Ale zawsze są otwarci na wszelkie pytania lub sugestie ze strony nowych budowniczych M09. Pytajcie, a będzie Wam odpowiedziane... U nas wczoraj minęła 1 rocznica wbicia pierwszej łopaty pod budowę. Za ok. 2 miesiące planujemy się wprowadzić, więc cały wolny czas poświęcamy na wykończenia. Kładą się panele, montuje elementy łazienkowe. Już się nie możemy doczekać przeprowadzki. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 14.04.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 ja oczywiście żartowałem z tym wywianiem ..:) Tempo narzucone przez Was jest imponujace... rok - imponujący termin. Na skutek ograniczeń czasowych z góry zakładam min. 2 lata .. jest to tez zwiazane z etapami inwestycji :) (część z oszczędnosci w tym roku, część z kredytu w przyszłym :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek5555 17.04.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Coś nam gustownych wywiało :) powprowadzali sie i koniec dzielania sie radami :):) Nie wywiało, nie wywiało. Przycichli, bo przycisnął ich ogrom pracy wykończeniowej i obciążenia portfela z tym związane. Ale zawsze są otwarci na wszelkie pytania lub sugestie ze strony nowych budowniczych M09. Pytajcie, a będzie Wam odpowiedziane... U nas wczoraj minęła 1 rocznica wbicia pierwszej łopaty pod budowę. Za ok. 2 miesiące planujemy się wprowadzić, więc cały wolny czas poświęcamy na wykończenia. Kładą się panele, montuje elementy łazienkowe. Już się nie możemy doczekać przeprowadzki. Pozdrawiamy Zauważyłam, ze też zaczynaliście 13 kwietnia (piatek) 2007. Dla nas to bardzo pamiętny dzień - ja miałam urodziny, wkopana pierwsza łopata i zasadzony modrzew. W tej chwili zaczynamy wykończeniówkę. Mamy posadzki i tynki, podwieszamy sufity (nie mamy stropu) i wybieramy ceramikę. Zakładamy, że wprowadzimy się w tym roku. Życzymy wam szybkiej przeprowadzki i przyjemności mieszkania w nowym domku - może jakieś zdjęcia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 18.04.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Pierwsze doświadczenie z inwestycji: "nie planowac rozpoczęcia prac na marzec/kwiecien bo pogoda moze spłatac figla" wrrrrr..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek5555 18.04.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 daworGłowa do góry, my też w zeszłym roku przesuwaliśmy termin rozpoczęcia budowy, a i tak kilka razy samochody z materiałem ugrzęzły w błocie.Może być tylko lepiej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 19.04.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 dzis mozna powiedziec ze spędziłem chyba pierwszy dzien z budowa ...Zacząłem od budowy pomieszczenia gospodarczego na działce (oj solidne bedzie, nie wiem kto to potem rozbierze :) ).. I ujawnił sie kolejny problem, podczas kopania quasi funadamentów (de facto dziur) na głębokośc ok 50 cm - okazało sie ze na tym poziomie zaczeła mi sie pojawaic woda...wiec chyba na razie musze jeszcze poczekac z fundamentami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 22.04.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Pierwsze doświadczenie z inwestycji: "nie planowac rozpoczęcia prac na marzec/kwiecien bo pogoda moze spłatac figla" wrrrrr..... Zgadzam się nie wiem jak w innych rejonach kraju, ale w Lublinie ciągle pada ...i nie można na dobre rozkręcić się z budową..nawet nie można posiedzieć na działce bo ciągle coś leci z nieba Wszystkim budującym życzę super pogody ....aż do samej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 23.04.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 jeżeli dobrze pójdzie to do końca tygodnia skończę budynek gospodarczy na działce...W piątek mają zebrac mi ziemię z powierzchni zabudowy , i w piątek lub w osobote rano geodeta ma nanieśc projekt domu na działkę. W sobotę chce zając się przygotowaniem zbrojenia i zgrac wykopy fundamentów i beton na pierwsze trzy dni następnego tygodnia ...(jednak w tej kwestii wydaje sie ze skończy sie tylko na planach -za szybko by to poszło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 30.04.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Wpadłam dosłownie na chwilkę Wciaz nie mamy w domku netu Ale i tak mieszka sie super Wczoraj zaczeli robic nam płot Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicias 02.05.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Ale mnie tu dawno nie było za co z góry przepraszam. Wojtek jak tam u Ciebie roboty? Mam nadzieje ze wstawisz jakieś foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Karzyński 08.05.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Ale mnie tu dawno nie było za co z góry przepraszam. Wojtek jak tam u Ciebie roboty? Mam nadzieje ze wstawisz jakieś foto Mnie też tu dawno nie było. sorki... A front robót wygląda tak: 1. Glazurnicy skończyli pracę, tzn. na 95%, bo wrócą jeszcze położyć cokoliki w salonie, które fabryka z Włoch produkowała pół roku 2. Panele w sypialniach położone; nawet fajnie wyglądają. Kupiliśmy takie w systemie Quick-Step, żeby dłużej poleżały. A jak będzie to się okaże... 3. Zamontowaliśmy wannę u nas i drzwi kabinowe u córci. Nasza kabina czeka na montaż reklamowanego brodzika, który za nic nie dawał się wypoziomować i w którym woda, zamiast do odpływu uparcie dążyła do wypływu Do zrobienia zostały: 1. kuchnia 2. garderoba 3. podjazd 4. oblewanie 5. malowanie 6. meblowanie 7. trawnik itd. itd. Pomieszkiwaliśmy sobie w naszym domku przez cały majowy weekend i muszę Wam powiedzieć, że było ZAJEFAJNIE!!!!! Stwierdziliśmy z żoną, że tu jest nasze wyczekane miejsce na Ziemii i warto było ponieść ponad 2 lata niewygód związanych z przeprowadzkami i budową, żeby doczekać majowej jutrzenki w swoim domu. Zdjęcia będą - a jakże. Po niedzieli. Pozdrawiamy wszystkich „guściarzy”. _______________ Kasia, Zosia i Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts