Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M09 W DOBRYM GUŚCIE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 880
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no super tempo... brawo..

U mnie tez sie ruszyło , lada chwila będzie wylewany strop..

Widze rencik ze zostawiliście okna praktycznie bez zmian (nie ma chyba tylko filarków w oknie w salonie.. )..U mnie szanowna małżona zastanawia się nad oknem w kuchni , jest ono dość spore i jej wątpliwości budzi fakt iż szafki kuchenne moga nachodzic na okno...

Swoją drogą, rencik, podnosiliscie dach do gory?, bo wydaje mi się iż jest on podmurowany o 1-2 cegły.. Dobrze widzę ..(u mnie jest w projekcie jedna cegła podmórówki bo po zmianie kąta dachu na 25st był problem z dachem nad wykuszem..

Dwa suporki w górę i kąt dachu nieco poniesiony :)

teraz już wiem, że zrobiłabym jedno okno w kuchni na środku - teraz już nie ma sensu zmieniać tego i zamurować jednego bo wyjdzie tak "nieproporcjonalnie" - ale jedno zdecydowanie w kuchni byłoby ok - kuchnia nie jest duża i rzeczywiście te okna zabierają sporo miejsca

w środku mamy zmienione podobnie jak Jack

W tym tempie to w tym roku sie jeszcze wprowadzicie, :)

A swoją drogą jaki kolor elewacji wybraliście ?

jestem troche z tyłu ale moge co nieco porównywac.. U mnie słupki od razu jechali z klinkieru i chyba zalewali w środku .. ale teraz będę przez dalszą część budowy musiał na nie uwazac ...

Widze ze większość z "użytkowników" domu w dobrym guście pozostaje przy blachodachówce.. Ja byłem ostatnio w hurtowni i pokazano mi tam dachówkę w kolorze "kasztan" i zakochałem sie w nie...

jeżeli to nie tajemnica to ile wychodzi koszt materiału - blachodachówki na taki dach? Bo ta dachówka ceramiczna w kolorze kasztan (niestety droższa od ceglastej czy czarnej) to koszt ok 24 tys (wszystko opórcz rynien)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
bardzo ładnie to wyglada rencik, ja zaczynam deskowac dach , potem papa i koniec na ten rok. Fundusze się wyczerpały a nie ma obecnie koniunktury na kredyt, oj nie ma.. Mam nadzieje iż ok lutego będę mądrzejszy w tym temacie (czyli będa jakies w miarę pewne przewidywania co do rynku fiansowego)

• 2 weeks później...