olek5555 02.07.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 eh co u dawora?! przystopowało.. ja do stanu jaki było widać na zdjeciach podciągnąłem za cash z konta.. Na poczatku roku miałem sie zadłużyć i.... dupa blada bo kredyty poszły do góry.. Ale to nie problem, problem że kondycja firmy jest taka sobie i składam kase na koncie , tak na wszelki wypadek i czekam jak sie rozwninie sytuacja. Nie chciałbym się zadłuzyc nie mając pracy. Zrobiłem tylko elektryke, rozgladam się za kimś kto założy mi ogrzewanie no i buduje garaż dwustanowiskowy, wolnostojący. Kredyt pewnie wezme.. i może uda sie zrealizowac plan i wprowadzić sie w tym roku .. zobaczymy To mamy podobną sytuację dawor. My też wybudowaliśmy dom z oszczędności, na wykończenie zabraliśmy kredyt. Kasy nam trochę zostało, więc ciągle coś budujemy . Musimy mieć też trochę kasy odłożone, gdyż pracujemy z meżem w firmie z branży motoryzacyjnej i kryzys światowy bardzo odczuwamy. Ale najważniejsze, że mieszkamy na swoim i Tobie też tego życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 03.07.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Beti dzięki za zdjęcia. Plac jest super, taki rozbudowany. Sami go robiliście? (tzn mąż robił ? ) Dzieci mają raj. My nadal nie mamy huśtawki, mąż jeszcze nie skończł, bo ciągle coś ważniejszego ma do zrobienia. Mam jeszcze pytanko - byliśmy w zeszłym roku w Gdańsku, czy dobrze kojarzę, że przejeżdżaliśmy przez Kowale jadąc na Szadółki? U nas zrobiło się po 2 tygodniach zielono przed domem - trawka wzeszła. Tak mąż sam zrobił plac, koszt 500zł I dobrze kojarzysz, Kowale są w okolicach Szadółek Następnym razem zapraszam do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek5555 03.07.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Beti dzięki za zdjęcia. Plac jest super, taki rozbudowany. Sami go robiliście? (tzn mąż robił ? ) Dzieci mają raj. My nadal nie mamy huśtawki, mąż jeszcze nie skończł, bo ciągle coś ważniejszego ma do zrobienia. Mam jeszcze pytanko - byliśmy w zeszłym roku w Gdańsku, czy dobrze kojarzę, że przejeżdżaliśmy przez Kowale jadąc na Szadółki? U nas zrobiło się po 2 tygodniach zielono przed domem - trawka wzeszła. Tak mąż sam zrobił plac, koszt 500zł I dobrze kojarzysz, Kowale są w okolicach Szadółek Następnym razem zapraszam do nas Beti Ten następny raz to chyba za 2 tygodnie, możesz zacząć parzyć kawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek5555 03.07.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 A co do placu - to duże uznanie dla męża. Swoją drogą to mamy szczęście, że takie "złote rączki" nam się trafiły. pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 29.07.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Hej, witam wszystkich po długiej przerwie jesteśmy w trakcie przeprowadzki więc sami rozumiecie brak czasu na wpisy na forum przeprowadzka trochę się nam odciągnęła, niebawem wkleję kilka fotek z wnętrza domu i z zewnątrz. Beti - super plac zabaw, muszę koniecznie zapodać temat mężowi Olek5555 - zazdroszczę tak pięknie wyrównanego terenu pod trawniczek, my po przeprowadzce zabieramy się za roboty ogrodowe bo póki co to jeszcze dookoła domu ...plac budowy ....ale kostka już jest Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.10.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 UP:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe123 03.11.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Wątek nie umiera. Przepraszam miałam wstawić zdjęcia, moja wina, biję się w pierś .Mam nadzieję żę wybaczycie. Ciągły brak czasu praca, po pracy ja w domu z małym, mąż ma budowie. Obecnie kryjemy nasz domek blachodachówką. Zastanawiamy się nad oknami, ocieplamy fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe123 03.11.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Kozien a u Ciebie co się dzieje. Chodzi o budowę oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 03.11.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 u mnie budowę dopiero zakończyłem na etapie fundamentów i czekam do wiosny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiale100 19.11.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam wszystkich!Właśnie kupiliśmy projekt M09b lustro. Obecnie jest w "adaptacji". W tym roku chcemy zrobić tyle, na ile pozwoli pogoda. Proszę o jakieś info osoby budujące wg tego projektu.Pozdrawiamkasiale100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 19.11.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 witamco chcielibyście wiedzieć na temat tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiale100 19.11.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 witam co chcielibyście wiedzieć na temat tego projektu? Witam, super szybka odpowiedź.... Czytałam, że masz już fundamenty, jaki to koszt? Jaki masz kosztorys, co zrobiłeś, żeby odchudzić finansowo budowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 14.01.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 co tam u budowniczych M09 ? ) Ci co sie wprowadzili widze juz nie zagladają. Powiem że rok 2009 przespałem.. perturbacje na rynku fiansowym i w mojej pracy odwiodły mnie od kredytu..jedyne co rzobiłem to elektyrk Co i ogrzewanie + posadzki.. czekam na gości o tynków (pogoda przeszkodziła) ..no i zacząłem garaz wolnostojacy.. teraz fianalizuje papierkologie i uderzam po kredyt.. do teraz pluje sobie w twarz ze zacząłem budowe z własnych śordków.. moze bym juz mieszkał a kredyt byłby tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek5555 23.03.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Ale tu cisza. Wiosna przyszła, rękawy podciągnąć i do pracy My mieszkamy już prawie 1,5 roku, za kilka tygodni rodzinka nam się powiększy, pokój przygotowany. Stajnia skończona jesienią (jeszcze z zewnątrz nieotynkowana) - zamieszkała przez 6 koni. Teraz zabieramy się za dalsze zagospodarowanie działki. A co u innych? Pozdrawiam wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelika0808 23.03.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 hejmy mieszkamy juz prawie rok, troche nie skonczone ale na swoimpozdro all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 15.04.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Zbliża się sezon , to może ktoś zacznie coś nowego wpisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek i Basia 17.04.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Zastanawiamy się na kupnem projektu M09b , jedyny problem mamy z zagospodarowaniem salonu, zastanawiamy się czy nie jest za mały, oraz gdzie umieści duży telewizor ze sprzętem nagłośnieniowym.Wszystko wskazuje na to że musi to byc obok kominka.Proszę o Wasze propozycje rozwiązania tego problemu,ewentualnie dajcie jakieś zdjęcia zagospodarowany salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 19.04.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Witaj Ja w swoim M09b zrezygnowałem z gabinetu (11) i w jego miejsce wstawiłem kuchnie, natomiast miejsce gdzie była kuchnia (10) włączyłem w salon, Myślę, że przy dobrze rozmieszczonej kuchni z lekkim odcięciem części kuchennej jakimś blatem czy czymś podobnym uzyska się duży salon np. w część starej kuchni można zrobić jadalnię. Wszystko zależy od inwencji twórczej i pomysłowości Pozdrawiam P.S Piszę ,że zrezygnowałem lecz ja dopiero jestem na etapie "0" w tym roku zacznę murami do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek i Basia 20.04.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Mam pytanie do wszystkich budujących: jak wygląda poddasze,czy nie jest zbyt mało miejsca,zbyt nisko, czy podnosicie poddasze o jeden może dwa pustaki? Może ktoś ma zdjęcia poddasza,wszystkie na forum przedstawiają parter- będę wdzięczny.To jest jedyny dylemat jaki mam przed kupnem tego projektu.W moim projekcie wyrzucam ściankę miedzy kuchnią i gabinetem, oczywiście z gabinetu robię kuchnię a z kuchni jadalnie, w miejscu tej ścianki dam wyspę.Zwiększy mi się przez to salon, dam gdzie była jadalnia dam wypoczynek ( prawdopodobnie) Wyrzucam również ścianę w korytarzu tam gdzie jest szafa oraz drzwi do strefy nocnej (za ciasny jest ten korytarz).Proszę napiszcie jakie jest to poddasze w rzeczywistości jak w użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 23.04.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 mnie również interesuje temat ścianki kolankowej, jeśli ktoś ma zdjęcia to chętnie oglądne. Co do usunięcia ścianki w holu hmm...sam nie wiem raczej pójdziemy na te szafy itd. Dobrze mieć miejsce na ciuchy lub inne szpargały.Wiem że takie garderoby czy szafy są potrzebne i ja planuję właśnie zrobić to we wnękach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts