Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M09 W DOBRYM GUŚCIE

Recommended Posts

eh co u dawora?! przystopowało..:( ja do stanu jaki było widać na zdjeciach podciągnąłem za cash z konta.. Na poczatku roku miałem sie zadłużyć i.... dupa blada bo kredyty poszły do góry.. Ale to nie problem, problem że kondycja firmy jest taka sobie i składam kase na koncie , tak na wszelki wypadek i czekam jak sie rozwninie sytuacja. Nie chciałbym się zadłuzyc nie mając pracy. :( Zrobiłem tylko elektryke, rozgladam się za kimś kto założy mi ogrzewanie no i buduje garaż dwustanowiskowy, wolnostojący.

Kredyt pewnie wezme.. i może uda sie zrealizowac plan i wprowadzić sie w tym roku .. zobaczymy :roll:

To mamy podobną sytuację dawor.

My też wybudowaliśmy dom z oszczędności, na wykończenie zabraliśmy kredyt. Kasy nam trochę zostało, więc ciągle coś budujemy :p . Musimy mieć też trochę kasy odłożone, gdyż pracujemy z meżem w firmie z branży motoryzacyjnej i kryzys światowy bardzo odczuwamy. Ale najważniejsze, że mieszkamy na swoim i Tobie też tego życzę.

• Odpowiedzi 880
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beti dzięki za zdjęcia. Plac jest super, taki rozbudowany. Sami go robiliście? (tzn mąż robił ? :lol: ) Dzieci mają raj. My nadal nie mamy huśtawki, mąż jeszcze nie skończł, bo ciągle coś ważniejszego ma do zrobienia.

Mam jeszcze pytanko - byliśmy w zeszłym roku w Gdańsku, czy dobrze kojarzę, że przejeżdżaliśmy przez Kowale jadąc na Szadółki?

U nas zrobiło się po 2 tygodniach zielono przed domem - trawka wzeszła.

Tak mąż sam zrobił plac, koszt 500zł :D

I dobrze kojarzysz, Kowale są w okolicach Szadółek :D Następnym razem zapraszam do nas :D

Beti dzięki za zdjęcia. Plac jest super, taki rozbudowany. Sami go robiliście? (tzn mąż robił ? :lol: ) Dzieci mają raj. My nadal nie mamy huśtawki, mąż jeszcze nie skończł, bo ciągle coś ważniejszego ma do zrobienia.

Mam jeszcze pytanko - byliśmy w zeszłym roku w Gdańsku, czy dobrze kojarzę, że przejeżdżaliśmy przez Kowale jadąc na Szadółki?

U nas zrobiło się po 2 tygodniach zielono przed domem - trawka wzeszła.

Tak mąż sam zrobił plac, koszt 500zł :D

I dobrze kojarzysz, Kowale są w okolicach Szadółek :D Następnym razem zapraszam do nas :D

Beti

Ten następny raz to chyba za 2 tygodnie, możesz zacząć parzyć kawkę :lol:

• 4 weeks później...

Hej, witam wszystkich po długiej przerwie :D jesteśmy w trakcie przeprowadzki więc sami rozumiecie brak czasu na wpisy na forum ;)

przeprowadzka trochę się nam odciągnęła, niebawem wkleję kilka fotek z wnętrza domu i z zewnątrz.

Beti - super plac zabaw, muszę koniecznie zapodać temat mężowi :)

Olek5555 - zazdroszczę tak pięknie wyrównanego terenu pod trawniczek, my po przeprowadzce zabieramy się za roboty ogrodowe bo póki co to jeszcze dookoła domu ...plac budowy :oops: ....ale kostka już jest

Pozdrawiam ciepło :D

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...

co tam u budowniczych M09 ? :)) Ci co sie wprowadzili widze juz nie zagladają.

Powiem że rok 2009 przespałem.. perturbacje na rynku fiansowym i w mojej pracy odwiodły mnie od kredytu..jedyne co rzobiłem to elektyrk Co i ogrzewanie + posadzki.. czekam na gości o tynków (pogoda przeszkodziła) ..no i zacząłem garaz wolnostojacy..

teraz fianalizuje papierkologie i uderzam po kredyt.. do teraz pluje sobie w twarz ze zacząłem budowe z własnych śordków.. moze bym juz mieszkał a kredyt byłby tańszy :(

• 2 months później...

Ale tu cisza. Wiosna przyszła, rękawy podciągnąć i do pracy :lol:

My mieszkamy już prawie 1,5 roku, za kilka tygodni rodzinka nam się powiększy, pokój przygotowany. Stajnia skończona jesienią (jeszcze z zewnątrz nieotynkowana) - zamieszkała przez 6 koni. Teraz zabieramy się za dalsze zagospodarowanie działki. A co u innych?

Pozdrawiam wiosennie :p :p :p

• 4 weeks później...
Zastanawiamy się na kupnem projektu M09b , jedyny problem mamy z zagospodarowaniem salonu, zastanawiamy się czy nie jest za mały, oraz gdzie umieści duży telewizor ze sprzętem nagłośnieniowym.Wszystko wskazuje na to że musi to byc obok kominka.Proszę o Wasze propozycje rozwiązania tego problemu,ewentualnie dajcie jakieś zdjęcia zagospodarowany salon.

Witaj

Ja w swoim M09b zrezygnowałem z gabinetu (11) i w jego miejsce wstawiłem kuchnie, natomiast miejsce gdzie była kuchnia (10) włączyłem w salon, Myślę, że przy dobrze rozmieszczonej kuchni z lekkim odcięciem części kuchennej jakimś blatem czy czymś podobnym uzyska się duży salon np. w część starej kuchni można zrobić jadalnię. Wszystko zależy od inwencji twórczej i pomysłowości :)

Pozdrawiam

P.S Piszę ,że zrezygnowałem lecz ja dopiero jestem na etapie "0" w tym roku zacznę murami do góry :)

Mam pytanie do wszystkich budujących: jak wygląda poddasze,czy nie jest zbyt mało miejsca,zbyt nisko, czy podnosicie poddasze o jeden może dwa pustaki? Może ktoś ma zdjęcia poddasza,wszystkie na forum przedstawiają parter- będę wdzięczny.To jest jedyny dylemat jaki mam przed kupnem tego projektu.W moim projekcie wyrzucam ściankę miedzy kuchnią i gabinetem, oczywiście z gabinetu robię kuchnię a z kuchni jadalnie, w miejscu tej ścianki dam wyspę.Zwiększy mi się przez to salon, dam gdzie była jadalnia dam wypoczynek ( prawdopodobnie) Wyrzucam również ścianę w korytarzu tam gdzie jest szafa oraz drzwi do strefy nocnej (za ciasny jest ten korytarz).Proszę napiszcie jakie jest to poddasze w rzeczywistości jak w użytkowaniu?

mnie również interesuje temat ścianki kolankowej, jeśli ktoś ma zdjęcia to chętnie oglądne. Co do usunięcia ścianki w holu hmm...sam nie wiem raczej pójdziemy na te szafy itd. Dobrze mieć miejsce na ciuchy lub inne szpargały.Wiem że takie garderoby czy szafy są potrzebne i ja planuję właśnie zrobić to we wnękach.

Pozdrawiam