Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M09 W DOBRYM GUŚCIE

Recommended Posts

Beti-Twoja kuchnia prezentuje się bardzo fajnie i funkcjonalnie:) na pewno będzie piękna. My też nie robimy "wypasu"-chodzi o wnętrze ładne i funkcjonalne...

Podoba nam sie twój projekt ale nie wiem czy ten stół wejdzie-powiększałaś kuchnię, czy jak?:) bo próbujemy to umiejscowic w naszej i nijak nie wychodzi... z której strony masz wejscie do spiżarni? my zamurowaliśmy:)

Spiżarni nie mamy. Mamy garaz 70 m, tam będą przetwory itp :) i tym sposobem powiększyliśmy kuchnię, gdyż za ścianą kuchni mamy łazienkę, w której też troche została ściana przesunięta aby zwiększyć kuchnię.

Stół będzie stał akurat na ścianie oddzielającej kuchnie od salonu. Kawałek za stołem zaczyna sie okno wykuszowe.

• Odpowiedzi 880
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Betty jeszcze jedno-lodówka zabudowana czy nie? jeśli wolnostojąca to jaki macie pomysł na jej ustawienie między meblami w sensowny sposób? wolelibyśmy lodówkę wolnostojącą ale u nas nie ma scianki więc ta lodówka stałaby w salonie a to chyba trochę "nie halo"

Nie znoszę lodówek zabudowanych, wiec będziemy mieli wolnostojącą w kolorze inox. I raczej niczym jej nie obudujemy, bo wydaje mi sie, ze wtedy byłaby jakaś taka niedokończona :roll:

Betti - fajny pomysł na kuchnię. My też nie chcemy „wypasionej” - po prostu ma być miła dla oka i funkcjonalna. Pewnie, że bardzo podoba mi się, to co pokazał wicias, ale to niestety kosztuje, tyle, co niezły samochód.

A poza tym (już na marginesie) - szlag by mnie trafił, jakby teściowa tak się obchodziła z tą kuchnią, jak obchodzi się w tej chwili. :evil: Wylew i apopleksja murowana.

Co do lodówki, to planujemy taką dwudrzwiową i stanie ona we wnęce po spiżarce. Spiżarkę zlikwidowaliśmy. Mamy duży garaż, więc jak będą regały, to i znajdzie się miejsce na różne przetwory itp.

My też nie planujemy zabudowy lodówki.

A w wykuszu - będzie stała moja wymarzona półokrągła kanapa z której będzie rozciągał się widok na piękny kominek. :wink:

Kasia, Wojtek i Zosia

Witam. Dzisiaj byłem po ta kuchnia i hmm okazało sie ze jej cena odbiega od rzeczywistości :cry: wymiary dostali mają przedstawić mi propozycje meblowe i cenowe. Wpadłem na chwile do Ikei i co ciekawego zauważyłem ze tamtejsze kuchnie mają taki sam system domykania szuflad ja ta firma rust - u nich ten system domykania szuflad kosztuje ok 2,000 zł a w Ikei szuflada wydawałoby się identyczna tez z tym systemem domykania 69,99 :o Dało mi to dużo do myślenia więc narazie nic innego nie robie jak myślę i kombinuje

A co do tych lodówek ja planuje zabudować. Wojtek z tego co widzę kupujesz tą z 2 furtkami - nie masz wrażenia ze jest jakaś mała? Ale mają bardzo fajna rzecz jak "urządzenie" do robienia kostek a one jak wiadomo zawsze sie przydają no i nie trzeba zalewać tych woreczków itd :wink:

8) Wojtek jak tam wycieczka po salonach z kuchniami ?

W związku z przygotowaniami do wyjazdu naszej córci na obóz ograniczyliśmy się jedynie do wycieczki do fabryki mebli Chobot pod Warszawą. Oczywiście dane odnośnie godzin funkcjonowania w weekendy nie zgadzały się z tym, co napisano na stronie internetowej, ale dzięki uprzejmości ochroniarzy udało nam się wejść do pawilonu ekspozycyjnego.

Fabryka specjalizuje się w wykonastwei mebli kuchennych na miejscu (w tygodniu można nawet zwiedzać halę fabryczną i być obecnym przy wykonaniu swoich (zamowionych oczywiście wcześniej) mebelków.

Ekspozycja dosyć skromna - jakieś 6-7 modeli kuchni, ale i tak się wszystko robi na zamówienie, więc pełna dowolność co do wyboru.

Na co dzień jest ok. 8 projektantów, którzy na miejscu zrobią projekt i podadzą cenę.

Wygląda to bardzo obiecująco (cenowo!), ponieważ wszystko odbywa się na miejscu, więc nie ma pośredników.

dla przypomnienia strona www: http://www.chobot.pl/

Ale poszukiwania będą trwać dalej...

pozdrawiam

Kasia, Wojtek i Zosia

Widze że juz temat kuchni się pojawił ... Cieszę się , w przyszłym roku kiedy mam nadzieje bedę na podobnym etapie zrobie sobie wycieczkę po Polsce, odwiedzę Was obejrze no i będę mał łatwiej ...

Jeżeli chodzi o kuchnie to powiem Wam że trochę się zgapiłem.. ostatnio pod młotek szly meble kuchenne , bardzo wypasione ... fakt iż lepiej wypada zrobione pod indywidaulne zamówienie..jednak były tych kompetów ok 30 więc moze bym coś wybrał.. Tyle ze wtedy to (6 -8 miesiecy temu) nie miałem nawet wybranego projektu..powiem tylko iż meble ( bez urządzeń) wyceniane na 15-20 tys szły po ok 1-1,5 tys :):):)

Z racji swojego zawodu mam pewien kontakt z takimi firmami jak Bodzio, Gawin, Black Red White itp.. I pierwsze kroki skieruje pewnie do nich.. Dodatkowo uważam iż jest szereg małych firm które potrafią zrobic naprawdę dobre meble (fakt iż sprzęt trzeba załatwic samemu - ale to w moim przypadku najmniejszy problem) za stosunkowo małe pieniądze.. Wiec wydaje się iż zbadam oba rynki ...

(kuzyn ma warsztat Komandora i tez robi sprytne kuchnie)

Ja obecnie wybieram sie do architekta adaptujacego , z projektem.. Chcę omówić zmiany ..

Jedna spędza mi sen z powiek.. Otóż ja będę stawiał mur trzywarstwowy, i tu ktoś poradził mi abym zrezygnował z fundamentów takich jak w projekcie i zrobił tradycyjne wylewane ..i tylko nad poziomem ziemi pociagnął emkami. jest to o tyle istotne że ze wzgledu na szerokośc muru ( 19 cm + 5-6 cm + 12 cm) emki muszą byc odpowiednio ułożone ..

Może on będzie potrafił mi doradzic fachowo , porównać koszty (bo to akurat ważne) .. No i nie wiem czy taka zmiana jest możliwa ( myslałem o fundamentach wylewanych - 40 cm)

Co do lodówki, to planujemy taką dwudrzwiową i stanie ona we wnęce po spiżarce. . :wink:

Kasia, Wojtek i Zosia

Trzeba wziać pod uwage rozmiar drzwi..znałem jednego co wstawił ja sobie na etpaie budowy... Dokończył budowę , powstawiał drzwi, lodóweczka sie zepsuła i pojawił sie problem :):):)

Trzeba wziać pod uwage rozmiar drzwi..znałem jednego co wstawił ja sobie na etpaie budowy... Dokończył budowę , powstawiał drzwi, lodóweczka sie zepsuła i pojawił sie problem :):):)

Co racja, to racja. My, na szczęście, nie będziemy mieli takiego problemu, bo mamy oszklony taras, więc będzie można wnieść nawet fortepian :D

Co racja, to racja. My, na szczęście, nie będziemy mieli takiego problemu, bo mamy oszklony taras, więc będzie można wnieść nawet fortepian :D