Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M09 W DOBRYM GUŚCIE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 880
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oj nie mam czasu na budowe jechac a małzonek w takie drobiazgi jak fotografowanie naszego domku nie chce sie bawić :evil:

no na te fotki to czekamy i czekamy ;) Ludzie co tam u was na budowach słychać??? Beti jak tak u ciebie dawaj jakies foto , Wojtek tez przestał się udzielać :cry:

Witek, to Ty jakoś nic nie wklejasz :wink: Może czas na fotki z wykończeniówki?

Wojtek tez przestał się udzielać :cry:

Spoko, spoko :wink:

Po prostu coś się wreszcie zaczęło znowu dziać i nie chciałem zapeszać.

Po pierwsze gmina utwardziła nasz odcinek drogi do posesji (w końcu to droga gminna, więc ich obowiązek - ale co się napisałem różnych pism do gminy, to moje). Długość ok. 70 m wysypali trudną do określenia masą, przypominającą pokruszony drobno beton i dokładnie to ubili. Każdy deszcz utwardza to, więc do wiosny pewnie będzie twarde jak asfalt.

Po drugie - wstawiliśmy wreszcie szambo. 10000 l - samo wykopanie dołu przez koparkę zajęło 2 godziny, a jeszcze latem myśleliśmy z bratem, że sami wykopiemy. Chyba byśmy kopali z miesiąc :lol:

Bardzo porządna ekipa spod Radomia i co najważniejsze - nie droga.

http://images29.fotosik.pl/124/1c565a34d147c2b3m.jpg http://images29.fotosik.pl/124/55c2090d5d5fc8d4m.jpg http://images28.fotosik.pl/124/151b9ff62323e82cm.jpg

Po trzecie - wstawili nam bramę ogrodzeniową i mam nadzieję, że do Świąt wstawią przęsła ogrodzeniowe.

Po czwarte - nie wiem, czy nie najważniejsze - doprowadzono do domu gaz i wodociąg. Z gazem nie było tak prosto, bo trzeba było robić przecisk pod drogą powiatową, ale po półrocznym załatwianiu pozwoleń, zgód itp. biurokracji udało się. Jeszcze tylko odbiór i będziemy mogli się gazować. :wink:

Prawdopodobnie w tym tygodniu wejdzie wreszcie hydraulik i zacznie robić ogrzewanie, bo do wiosny z każdym dniem coraz bliżej, więc trzeba wygrzewać chałupkę.

Zaczynamy też robić powoli zakupy glazur i terakot oraz białego montażu.

Pozdrawiamy wszystkich cieplutko.

--------------------

Kasia, Wojtek i Zosia

• 2 weeks później...
Witam wszystkich Forumowiczów i wielbicieli projektu M09. Jestem tutaj nowa i zaczynamy przygodę z budową od wiosny 2008. Czy jest tutaj ktoś, kto buduje taki domek na lubelszczyźnie?

Pozdrawiam,

Renata

hej, witaj..bardzo sie ciesze ze dołaczył ktos kto ma podobne plany jak ja..:):)

Miło będzie wymieniac sie postępami i doswiadczeniami (pod czujnym okiem szcześliwców którzy juz kończa projekt)..

Ja mam juz zgromadzone materiały i równiez na wisone ruszam...tyle ze do lubelszczyzny daleko...wielkopolska :)

Witam wszystkich Forumowiczów i wielbicieli projektu M09. Jestem tutaj nowa i zaczynamy przygodę z budową od wiosny 2008. Czy jest tutaj ktoś, kto buduje taki domek na lubelszczyźnie?

Pozdrawiam,

Renata

a moze powiesz coś więcej o technologii jaką chcesz zastosowac (jakie fundamenty, jaki rodzaj ściany, co na dach itp), no i czy wprowadzasz jakies zmiany czy nie...

Ja powiem iż po początkowo długiej liscie planowanych zmian skończyło sie iż dom będzie praktycznie taki sam jak w projekcie... zastanawiam się tylko ewnetualnie nad dachówka.. Ważna jest jednak w tej kwestii dla mnie odpowiedż na pytanie jakiego zakresu zmian to wymaga i ile to bedzie mnie kosztowało :)

Pozdrawiam,

Renata

Witaj w Naszym gronie. :wink:

W zeszłym roku na Lubelszczyźnie budował M09a pan Zdzisław Jakimiak (ma taki sam nick na forum, więc łatwo znajdziesz). Opisywał go i zamieszczał sporo zdjęć.

Myślę więc, że możecie być niedalekimi sąsiadami, więc skontaktuj się z nim.

A jakby co, to zawsze zapraszam pod Warszawę, do naszego domku.

Robimy wykończeniówkę, więc ostatnia okazja podpatrzenia, jaki jest rozkład pomieszczeń. :wink:

A dla wszystkich Forumowiczów - Do Siego Roku 2008. Niech się mury pną do góry... :wink: