Magaa 28.05.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Olek! Jaki to kolor dachowki? i jaka planujesz elewacje?? I dolaczam do prosby o zdjecia srodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek5555 28.05.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Olek! Jaki to kolor dachowki? i jaka planujesz elewacje?? I dolaczam do prosby o zdjecia srodka Zdjęcia będą. To jest blachodachówka firmy RUKKI - kolor sprawdzę. Kolor elewacji - w odcieniach żółtego z brązowym wykończeniem, tak jak na wizualizacji projektu, a co z tego wyjdzie to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwabławatki 29.05.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Teraz mamy tak: http://images31.fotosik.pl/269/9edbe92f5d5ca499m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magaa 30.05.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Dwa bławatki, piękną macie elewacje! Często bywam we Wrocławiu, więc chętnie bym kiedyś wpadła na chwilę obejrzeć, jeśli się oczywiście zgodzicie pozdrawiam wszystkich i nadal czekam z niecierpliwoscia na zdjecia wnetrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 30.05.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 i juz skończone budowa trwala dokładnie 387 dni. Pozdrawiam wszystkich 09.http://images33.fotosik.pl/270/16ee7d8660f5b994med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 02.06.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Tak jak chyba jzu wspominałem, niedaleko mnie taki dom buduje kolega ..i wreszcie było mi dane obejrzec ten dom w realu. W sumie jest na etpaie stawiania ścian, co ma zrobione w ok 80%. I powiem że salon i kuchnia faktycznie nie są wybitnie duże.. Mam świadomość iz duże salony to projektu od 180 m2, wiec trzeba to jakość przeżyc. Ale teraz zastanowiłbym się nad Wariantem II . Mam jedno pytanko dla mieszkających - chodzi o kotłownie. W projekcie jest piec gazowy, ja planuje piec na groszek , który jest troche większy..I zastanawiam się czy zmieszczę go w tym miejscu gdzie jest piec gazowy..moze ktos ma kotłownie bez zmian i tez zmienił piec na węglowy.. Czy to rozwiązanie przejdzie ? Przede mna obecnie rozprowadzenie kanalizacji , wprowadzenie prądu itp .. zasypanie piaskiem , wyrównanie termienu. Mam na to troche czasu, bo murarzy mam na sierpień. Ale juz widzę ze te 2 miesiace które mi zostały to wcale nie jest przesadnie dużo czasu... bardzo dużo pracy jest na etapie poziomu zerowego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 10.06.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Cos gustowni nie dopisuja Mam tylko na dzieje ze to nie na skutek zawalenia sie dachu w naszym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magaa 23.06.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 hmm, wszyscy tak jakos zamilkli... Czy nikt nie jest zainteresowany nowa powiekszona wersja 09?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 25.06.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Witam, Potrzebuję bardzo pilnie pomocy - a mianowicie chodzi o wymiar okien a szczegółnie o ich wysokość. Proszę,napiszcie jakiej wielkości zrobiliście okna w M09.....My jesteśmy w trakcie murowania i jeszcze wszystko mozna zmienić.....ale te okna zgodnie z wymiarem z projektu wyszły ogromne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 25.06.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 i jeszcze jedno - czy ktoś zrobił okna o wysokości 170 cm (zgodnie z projektem) - proszę o pilną informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack_1 25.06.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Witam, Potrzebuję bardzo pilnie pomocy - a mianowicie chodzi o wymiar okien a szczegółnie o ich wysokość. Proszę,napiszcie jakiej wielkości zrobiliście okna w M09.....My jesteśmy w trakcie murowania i jeszcze wszystko mozna zmienić.....ale te okna zgodnie z wymiarem z projektu wyszły ogromne Według mnie okna o wysokości 170 cm są za wysokie i dlatego u nas zrobiliśmy okna na 150 cm i uważam, że jest ok. Jeszcze dodam tylko, że nie robiliśmy okien oddzielnych tylko dwukwaterowe. Jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 25.06.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Dzięki Jack na Ciebie zawsze można liczyć my też jednak zrobimy 150cm - jak dzisiaj zobaczyłam okna o wysokości 170 cm to trochę się przestraszyłam parapet prawie na podłodze wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 27.06.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Witam, Potrzebuję bardzo pilnie pomocy - a mianowicie chodzi o wymiar okien a szczegółnie o ich wysokość. Proszę,napiszcie jakiej wielkości zrobiliście okna w M09.....My jesteśmy w trakcie murowania i jeszcze wszystko mozna zmienić.....ale te okna zgodnie z wymiarem z projektu wyszły ogromne Ja zostałem przy 170 cm wysokości. Połączyłem tylko wszystkie okna, tz, w salonie jest jedno duże okno 3 komorowe, 4 sa dwukomorowe itp. Zrezygnowaliśmy z słupków pomiędzy oknami.. podbnie chyba jak Jack. No i w przypadku wyjścia na taras zmniejszymy okno z 3 komór na 2 czyli drzi + okno. A zostaje przy 170 cm bo mysle o oknach z zewnetrznymi rotetami ..a to zabiera ok 20 cm okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 27.06.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 hmm, wszyscy tak jakos zamilkli... Czy nikt nie jest zainteresowany nowa powiekszona wersja 09?? pozdrawiam nowych osób nie widac (poza Tobą) a pozostali juz wybudowali/budują , mają jakies tam zmiany ...ale trudno bym im zainteresowanym tym projektem... Choć mi się podoba bardzo jednak kwalifikuje go jak sporo droższy w wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 27.06.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 dzięki Dawor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 30.06.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam wszystkich w tym "gorącym" okresie budowlanym ! ja jestem załamana pogodą - jak już wydawało się że jest super, jutro mieliśmy zalać chudziak...to okazuje się że od wczoraj w Lublinie leje i nici z prac budowlanych...i tak przesuwa się termin rozpoczęcia na dobre murowania z tygodnia na tydzień....ech ... Życzę wszystkim dużo pogody.......przede wszystkim ducha, bo na tą za oknem trudno liczyć tej wiosny Tak sobie potem myslałem, mieliscie problem z pogodą , długo padało itp.. A juz ściany powstały/powstają ? Imponujace tempo .. Ja z fundamentów nie mogę wyjsc :) kończe ale to naprawde kawał roboty Gratuluje tempa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 30.06.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Trzymam kciuki za wszystkich zaczynających i będących w trakcie budowy. My już mieszkamy ale masa rzeczy została do wykończenia. Wrzucam robocze fotki łazienki tuż po montażu mebli i pomieszczenia gospodarczego (pralnio-suszarni) w kotłowni- to był strzał w 10...http://images33.fotosik.pl/304/d208176edf5614a2m.jpghttp://images32.fotosik.pl/303/019b6fc2a24dde7dm.jpghttp://images29.fotosik.pl/238/db65f2109c619b0cm.jpghttp://images33.fotosik.pl/304/4179ca38ac0a6a1dm.jpgpozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 30.06.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 zajefanie to wyglada...łazienkę masz tak jak ja planuje więc zdjecia jak najbardziej mi sie przydadzą do rozmieszczeń :) (to łazienka tam gdzie był mały kibielek i garderoba ?? , bez innych zmian ? ) Co do kotłowni to masz tam tylko parlnio-suszarnie ? Bo nie widac pieca , ja tam chce jeszcze chce zmiescic piec , i to nie taki jak w projekcie czyli na gaz tylko na eko-groszek... ale Twoje pomieszczenie wyglada na duze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 30.06.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Hej, łazienka rzeczywiście śliczna Dawor, u nas jutro albo w środę zalewamy strop i za trzy tygodnie zaczynamy dach więc nawet szybko idzie. Murowanie trwało 1,5 tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 30.06.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 tak, lazienka powstala z polaczenia i z tego co pamietam bez zmianw pom gospodarczym obok bialej skrzynki mamy jeszcze jakies 1,5 m- miesci się tam kominek z płaszczem,którego tylko front widac z salonu, piec, zasobnik na wodę, instalacja solarowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts