dawor 02.07.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 no tak, ale piec pewnie gazowy ... dużo mniejszy .. ja chce w tym miejscu w którym jest piec gazowy ustawić piec na eko-groszek . A wiec sporo większy, troche sie obawiam iż wejście będzie ciasne ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 02.07.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 musisz pomierzyć-zawsze ten piec możesz dac kawałek dalej-zwłaszcza, że my poszerzaliśmy kuchnię kosztem pg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.07.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Cześć wszystkim:) Rzadko tu teraz zaglądam do, nie mamy w domu netu. Mieszka się wspaniale Jednak teraz wybrałabym projekt z trochę wiekszym salonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.07.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 kilka fotek http://images33.fotosik.pl/308/666358fe0375d982m.jpg'[/img] [/img] [/img] [/img] http://images33.fotosik.pl/308/666358fe0375d982m.jpg' alt='666358fe0375d982m.jpg'> Łazienkę i kuchnię chyba już pokazywałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.07.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 coś mi się za dużo kliknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 07.07.2008 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 U nas póki co tak... jak sie mieszka, to wcale nie jest łatwiej wykończeniówka nadal nas wykańcza. Sporo zostało do zrobienia. Nie mamy jeszcze skończonej sypialni, u naszego dziecka też krajobraz księżycowy i aktualnie maluch okupuje salon. Jestem tym wszystkim już zmęczona-w efekcie nie mam jakiejkolwiek koncepcji na szmaty w oknach:)))) Meble w salonie póki co zostają ale pomyślimy o czymś bardziej zgranym z kuchnią. Pozdrowionka http://images34.fotosik.pl/312/6b470a7ae23baa21m.jpg http://images31.fotosik.pl/312/2e500e389751d02dm.jpg http://images30.fotosik.pl/243/7d7795f5eb88b8f9m.jpg http://images25.fotosik.pl/242/0ee2248122a7e0c5m.jpg http://images32.fotosik.pl/312/736ed5026b2793abm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 10.07.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Ciebie wykańcza wykończeniówka ..ja od dzis dochodze do siebie po poziomie "zero". Wczoraj wylany został podbeton, woda doprowadzona, prąd tez (tymczasowy) , kanalizacja zrobiona... Teraz czekam na murarzy (moze zjawią się ciut wczesniej niż w sierpniu).. muszę tylko dokupić nadproża ..i mogą działac... w przyszłym tygodniu chce sie rozejrzec za wieźbą, chyba już takich upałów nie bedzie zeby drewno sie pokrzywiło wiec chce kupic. Wykonawce juz mam... i to będzie koniec na ten rok... U mnie roboty w poziomie zero szły dość wolno ale dlatego ze w sumie poza pracą murarską robiłem praktycznie wszystko sam... poczynając od zrobienia zbrojenia ławy poprzez kopanie fundamentów , malowanie, do wypełniania piachem (jakoś po tej pracy nie ciagnie mnie nad morze ;) ). Z jednej strony troche cashu w ten sposób zaoszczędziłem a z drugiej strony było to dla mnie fajne oderwanie od bieżącej pracy , i chyba po trosze odpoczynek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 17.07.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 dawor, podziwiam, tym bardziej, że mój maż większość sam zrobił i robi:) Wiemy jaka to ciezka praca, ta budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 04.08.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 u kogoś coś się dzieje ? :) Bo cisza straszna :) U mnie w przyszłym tygodniu wchodzi ekipa i zaczynają ściany i strop .. Jako ciekawostkę powiem że zastanawiałem sie jakiś czas nad strzechą ...jednak to drogie rozwiazanie i nie wiem jak z trwałością (gwarancja na 10 lat ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 06.08.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Witam U nas już konstrukcja dachu zrobiona i czekamy na pokrycie. Zmęczeni ale szczęśliwi że już tyle za nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 08.08.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Witam U nas już konstrukcja dachu zrobiona i czekamy na pokrycie. Zmęczeni ale szczęśliwi że już tyle za nami szczęśliwcy ... rozumiem jednak że zajmował sie tym generalny wykonawca (wnioskuje po tempie) To troche drozej chyba wychodzi ale oszczędza wiele pracy ..Ja wybrałem wariant troche tanszy ale bardziej praco i czaso chłonny. Mam jednak nadzieje ze na koniec roku też będe mial szanse powiedziec iż dach juz jest... W sumie nie spieszy mi sie az tak bardzo... ostatnio stoję przed wielkim dylematem - w jakiej walucie wziać kredyt. Waluta jest obecnie tak nisko że nie wiem jak się będzie zachowywac.. A to przeciez decyzja na długie lata. z tematów budowlanych -cieśla pracuje nad więźbą - chce bowiem położyc dachówke a to wymaga wzmocnienia wieźby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 09.08.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Dawor, nie mamy generalnego wykonawcy. Raczej system gospodarczy no i: murarze z inne jbeczki, dekarze z innej itp. Wiele rzeczy robimy sami żeby było taniej. Teraz czekamy aż robotnicy zakończą żniwa i będziemy kryć blachodachówką. Jeśli chodzi o kredyt to obecnie na pewno nie polecam w walucie - stoi ona zbyt nisko. My wzięliśmy w PLN i mieliśmy zamiar przewalutować po wypłacie ostatniej transzy - ale niestety przy obecnym kursie CHF nie opłaca się to zupełnie więc czekamy aż kurs wzrośnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawor 12.08.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 no, jeśli to były różne ekipy i udało się to wszystko tak szybko zrobic to brawo za logistykę. Bo umówić sie na terminy to jedno ale potem zapewnic dotrzymanie tych terminów to juz trudniej ... wiec tylko pogratulowac... z kredytem wstrzymam się do początku 2009 - moze troche się rozjaśni kwestia walut (w sumie obecnie to zastanawiam się nad egzotyczną , japońską waluta ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek5555 14.08.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Witam U nas się dzieje tak dużo, że nie mam czasu na komputer. Cały lipiec szpachlowaliśmy i szlifowalismy ściany, pierwszy tydzień sierpnia na wakacjach, a teraz mamy urlop do 24 sierpnia i walczymy od rana do nocy. Mąż kończy szlifowanie, ciągle coś dokręca, poprawia w łazience i zaczyna kładzenie płytek podłogowych. Ja maluję, maluję i maluję. W poniedziałek mają kopać szambo, drzwi u stolarza zamówione na wrzesień, meble do kuchni też - nie wiem czy zdążymy. Nadal mamy nadzieję, że jeszcze w tym roku zamieszkamy. Dawor, Beti5555 - my też strasznie dużo robimy sami, praktycznie poza położeniem płytek w łazienkach to chyba wszystko z wykończeniówki. Jesteśmy zmęczeni, nasz 4 letni synek też całymi dniami jest z nami na budowie co oznacza, że wykańczamy nasz domek i siebie nawzajem. Dawor, my zaczęliśmy budowę w zeszłym roku w kwietniu i budujemy systemem gospodarczym, tzn murarze, cieśle, hydraulicy, elektrycy to różne ekipy i faktycznie zgrać to z sobą nie jest łatwo - ale się da - trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość Życzymy wszystkim powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 24.08.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 chciałam się trochę pochwalić zaawansowaniem prac ale niestety nie potrafię wkleić zdjęć no więc folia na dachu już założona - prawdopodobnie we wtorek zaczną kłaść blachodachówkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 25.08.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 chciałam się trochę pochwalić zaawansowaniem prac ale niestety nie potrafię wkleić zdjęć no więc folia na dachu już założona - prawdopodobnie we wtorek zaczną kłaść blachodachówkę. Pozdrawiam Załóż sobie konto na fotosik.pl i stamtąd wrzucaj tu zdjęcia, wybierając wśród kodów do zdjecia "miniaturka na forum". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 25.08.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 dzięki Beti, spróbuję w wolnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 26.08.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 dzięki Beti, spróbuję w wolnej chwili To czekamy na zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 26.08.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 próba generalna http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0adf92eb628c4be5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 26.08.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 chyba coś nie poszło....jak to zrobić żeby zdjęcie było widoczne od razu bez wchodzenia w link .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts