Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M09 W DOBRYM GUŚCIE

Recommended Posts

Z przyjemnością informuję, że od jutra mieszkamy "w dobrym guście". Jesteśmy już praktycznie przeprowadzeni i jutro zostajemy na noc (dziś mąż ma nocny dyżur i odłożyliśmy o 1 dzień) Budowa trwała niespełna 19 miesięcy - to nie jakiś rekord, ale przy własnoręcznej wykończeniówce to chyba nieźle - planowany termin zakończenia budowy był na gwiazdkę.

Nie mamy jeszcze płytek na schodach i tarasie i wkoło krajobraz "księżycowy" - ruszymy na wiosnę.

pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 880
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Olek co masz między szafkami? To jest tapeta?

Widzę też , że masz szybę przy gazie , ona jest hartowana? Nic nie pęka ?

Mam zamiar też mieć szybę za gazem ale gdzieś, ktoś mówił, że mu pękła :roll:

Tak, między szafkami jest zmywalna tapeta + szyba nad płytą gazową. Szyba jest zwykła, nie hartowana. Koleżanka ma taką już kilka lat i jest zadowolona. Zdecydowałam się na tapetę, gdyz najłatwiej ją zmienić gdy się znudzi. Z pewnością za 2 -3 lata będzie do wymiany, ale znów bedę miała przyjemność związaną ze zmianą wystroju.

olek, bardzo ładnie jest u Was :D

A gdzie macie kominek? Nie zauważyłam na żadnym zdjeciu :roll:

W tej chwili nie mamy kominka - to był nasz świadomy wybór. Mieszkaliśmy do tej pory w moim rodzinnym domu, gdzie od ponad 10 lat jest kominek. Używany jest kilkanaście razy w roku, zajmuje dużo miejsca, do tego kurz - po prostu ja widziałam tylko same minusy. Mamy wszystko uszykowane, by go podłączyć (za szafką w narożniku) na razie zamiast niego wisi szafka, ale wiem że za jakis czas zatęsknię za zapachem i odgłosem palonego drzewa - mam czas by wybrać coś fajnego - prostego

http://images31.fotosik.pl/415/965d7bfb5976e613med.jpg

Olek, ależ piękny ten Wasz domek wewnątrz- jestem pod ogromnym wrażeniem!!!!! gratuluje gustu

u nas w zasadzie prace budowlane zakończone, zabieramy się do wykończenia czyli podłogi, glazura, terakota itp, więc zapewne na wielkanoc wprowadzimy się. Póki co czekamy aż tynki jeszcze trochę poschną w środku :) pozdrawiam

Olek, ależ piękny ten Wasz domek wewnątrz- jestem pod ogromnym wrażeniem!!!!! gratuluje gustu

u nas w zasadzie prace budowlane zakończone, zabieramy się do wykończenia czyli podłogi, glazura, terakota itp, więc zapewne na wielkanoc wprowadzimy się. Póki co czekamy aż tynki jeszcze trochę poschną w środku :) pozdrawiam

rencik dzięki za miłe słowa. Mam pytanie - jak się wam podobaja 2 okna w kuchni? We wcześnijszych postach żałowaliście, że nie jest jedno większe (my zresztą też). Ja już się przyzwyczaiłam, ale by optycznie poszerzyć kuchnię mam firanki na całej ścianie, pozdrawiam

Mam pytanie - jak się wam podobaja 2 okna w kuchni? We wcześnijszych postach żałowaliście, że nie jest jedno większe (my zresztą też). Ja już się przyzwyczaiłam, ale by optycznie poszerzyć kuchnię mam firanki na całej ścianie, pozdrawiam

My mamy trochę inaczej, bo na jednej scianie kuchni jest okno 170cm x 150 cm, a na drugiej 100 x 170. Jest dzieki temu bardzo widno :D i fajnie :wink:

My mamy trochę inaczej, bo na jednej scianie kuchni jest okno 170cm x 150 cm, a na drugiej 100 x 170. Jest dzieki temu bardzo widno :D i fajnie :wink:

Podoba mi się takie rozwiązanie, ale u nas nie wchodziło w rachubę, gdyż ciąg kuchenny musiał być po prawej stronie. Po lewej mamy wejście do pomieszczenia gospodarczego i pralni (pomieszczenie to jest większe niż kuchnia) czyli coś za coś. Przed urządzeniem kuchni panikowałam, że przez te 2 okna kuchnia jest nieustawna, ale teraz się przyzwyczaiłam i polubiłam to rozwiązanie. :p

Hej,

Olek, u Ciebie te okna i zresztą cała kuchnia wygląda super (bo już jest wszystko urządzone) - ja też powoli się do tego przyzwyczajam, aczkolwiek podejrzewam że przez to jednak kuchni jest mniej ustawna niż gdybyśmy jednak zrobili jedno okno.

ale już jest i nie ma co żałować :)