dwabławatki 24.02.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 My też zlikwidowaliśmy słupki. Mamy 4 okna (3 pokoje i kuchnia) o wymiarach: szer 210 x wys 146 i jesteśmy zadowoleni. Okna są duże i fajnie wyglądają zew i wewnątrz. Blat w kuchni wychodzi 5 cm poniżej parapetu - dla mnie idealnie. Słupki (2) są tylko w wykuszu. W sumie wychodzą 3 okna o łącznych wymiarach 306 x 146. I też jest ładnie. I mieszka się też super! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik292 24.02.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 My też zlikwidowaliśmy słupki. Mamy 4 okna (3 pokoje i kuchnia) o wymiarach: szer 210 x wys 146 i jesteśmy zadowoleni. Okna są duże i fajnie wyglądają zew i wewnątrz. Blat w kuchni wychodzi 5 cm poniżej parapetu - dla mnie idealnie. Słupki (2) są tylko w wykuszu. W sumie wychodzą 3 okna o łącznych wymiarach 306 x 146. I też jest ładnie. I mieszka się też super! Pozdrawiam Pozdrawiam wszystkich Dwabławatki,czy to są okna raczej typowe? Czy ja mogę ujrzeć waszą kuchnię i jadalnie (chodzi mi o widok okna). Jestem bardzo ciekawa tego okna w wykuszu i okna w kuchni. To jest dla mnie duży dylemat. Okna w projekcie zdecydowanie są za wysokie a u was jest to bardzo fajne rozwiązanie. Muszę męża przekonać, gdyż on chce mniejsze. Proszę o zdjęcie (ewentualnie na mojego meila). [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik292 24.02.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam forumowiczów. Proszę o jeszcze jedną radę. Mianowicie chodzi o OKNA. Jakie macie okna. Ja myślę, żeby wszystkie słupy między oknami zlikwidować i wstawić okna typowe. Proszę poradźcie czy dobry jest to pomysł? Patrzę teraz pod kątem kosztów. Typówki są tańsze. Czy macie typówki czy nietypówki i jak sie ma to do cen. Jaka jest różnica cenowa. A, jeszcze jedno, czy usunięcie tych słupków nie zaważy na wyglądzie mojego domu? Jak macie zdjęcia z typówkam,i, prosze o zdjęcia. Mamy okna 150x 170cm, jedno w kuchni jest tylko mniejsze (170cm x 97cm) i podobnie jest w łazience. Wklejałam duzo zdjeć domu, przejrzyj wątek, napewno znajdziesz. Zklikwidowaliśmy słupki między oknami, nie żałujemy decyzji. Jakbyś chciała, to mogę jeszcze wrzucic w wątek jakieś konkretne zdjecia. Pozdrawiam:) Dziękuję, na pewno przejrzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwabławatki 25.02.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ecik, wysłałam wiadomość.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwabławatki 28.02.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Nasza kuchnia:http://images47.fotosik.pl/73/48e0f18b75af355em.jpg Widok z salonu:http://images36.fotosik.pl/69/742a0e0531cd85dfm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik292 02.03.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Dwabławatki, śliczny macie domek. Okna rzeczywiście super się prezentują. Kuchnia wykwintna. Potwierdziliście mnie również w drzwiach przesuwanych w kuchni, o których też myślałam. Super wygladają a poza tym dobry pomysł by zapachy nie wychodziły na salon. Super...PozdrawiamTakimi zdjęciami to przynajmniej oko pocieszę, zanim ja tak będę miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Karzyński 03.03.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam Wszystkich po długiej nieobecności na forum. Od jakiegoś czasu mieszkamy już w naszym „guściarskim” domku. Wrażenia? Przemilczę. Za mało słów, żeby wyrazić, jak jest fajnie. Fajnie? Nieeee... jest zajefajnie!!!! Ci, co już się pobudowali z pewnością potwierdzą moje zdanie, a Ci, którzy dopiero zmierzają do tego etapu, niech dostaną skrzydeł, bo naprawdę warto. Jasne, że problemów nie brakuje. I nas one nie ominęły. Ale mimo wszystko, jest cudnie. Obejrzeliśmy wszystkie zdjęcia zamieszczone ostatnimi czasy i jesteśmy pod wrażeniem. Każdy ma inne rozwiązania, każdy inne aranżacje, inne widzenie kompozycji wnętrza. I to jest właśnie fajne. Tu nie ma czegoś takiego, jak za starych czasów, że w każdym mieszkanku musiała być meblościanka i podłoga w jodełkę. Teraz czuć ducha nowych czasów. Nie ma miejsca na kicz. dwabławatki - mojej żonie bardzo się spodobała Twoja kuchnia. A zwłaszcza te drzwi suwane. Mebelki też niczego sobie. Jednym słowem - piękna sprawa. beti555 - Twoja kuchnia jest taka jasna i przestrzenna. Sprawia wrażenie, jakby to nie był nasz projekt, tylko znacznie szerszy. To dzięki Waszemu pomysłowi z tym dodatkowym oknem. My zdecydowaliśmy się na kuchnię z firmy Chobot z pod Warszawy.Czekaliśmy na nią prawie 3 miesiące, bo jak zwykle - takie mamy szczęście. Ale już jest, bo nie zdzierżyłbym już dłużej samozamykającej się klapy zmywarki, zainstalowanej prowizorycznie. http://images37.fotosik.pl/71/94cb8fc72982e209m.jpg http://images47.fotosik.pl/75/92ba83fb8d115e6cm.jpg http://images42.fotosik.pl/71/cd883de87d194762m.jpg My zrobiliśmy z tarasu jadalnię. A jak to wyszło to poniżej... http://images43.fotosik.pl/75/d907e468ce71a24am.jpg pozdrawiamy ________________ Kasia, Zosia i Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwabławatki 04.03.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Wojtku, ja z przyjemnością odwzajemnię zachwyt nad naszymi "gustownymi" domami. Przede wszystkim piękna elewacja, szczególnie banie dobrze się prezentują, lepiej niż na wizualkach projektu Jadalnia-oranżeria to świetny pomysł. I żyrandol w kuchni - dla mnie bomba! Wprawdzie urządzamy się w innym stylu, jednak takie odważne akcenty zawsze mi się podobały. I dla wszystkich: uwaga, idzie wiosna!!! Ruszamy do ogrodów! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 09.03.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Wojtek, dziękuję za miłe słowa Wasza kuchnia, mimo że to nie mój styl jest śliczna Taka... prowansalska? Bardzo ładnie wygląda też jadalnia. A swoja drogą tarasu Wam nie brak? My nie wyobrażamy sobie życia bez naszego tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asuulek 09.03.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 salon http://images30.fotosik.pl/300/2c276d3bd06f0fd8med.jpg Olek5555 piękna ta wnęka z kwiatami! Możesz zrobić jakieś inne ujęcie tej ściany. Bardzo proszę napisz mi jak to jest wykonane. Czy masz zrobioną obudowę i tam wsadzone doniczki? A nie boisz się że jak zaczniesz podlewać kwiatki to coś gdzieś przemoknie? Cały domek masz pięknie urządzony! Z klasą i gustem! Nic nie jest przesadzone. Świetnie! Gratulacje! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula29 09.03.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam.Czy ktoś w województwie kujawsko-pomorskim buduje M09?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula29 12.03.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 witam wszystkich. Zastanawiam sie dlaczego od kilku dni jest tu taka cisza. pewnie wszyscy mieszkają juz w swoich nowych domkach i nikt nie ma czasu dzielic się doświadczeniami. my ruszamy na początku kwietnia i pomimo tego, ze wszystkie materialy są juz kupione to ja nadal mam wątpliwości czy dom nie przerośnie nas finansowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 14.03.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 witam wszystkich. Zastanawiam sie dlaczego od kilku dni jest tu taka cisza. pewnie wszyscy mieszkają juz w swoich nowych domkach i nikt nie ma czasu dzielic się doświadczeniami. my ruszamy na początku kwietnia i pomimo tego, ze wszystkie materialy są juz kupione to ja nadal mam wątpliwości czy dom nie przerośnie nas finansowo My też zaciągnęliśmy na budowę ogromny kredyt, pięniedzy oczywiście nie starczyło Ale własnymi siłami czyt. osoba męża , jakoś udało się większość zrobić Pozdrawiami powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 27.04.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Czy ktoś buduje M09b w małopolskim?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.05.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Nasze dzieci maja już swój plac zabaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 04.05.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ponowie pytanie, czy ktoś wybudował M09b w małopolskim?Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe123 06.05.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam Niedługo ruszamy z budową M09b w podkarpackim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 06.05.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 No to super, ja zaczynam we wrześniu dopiero ale jestem strasznie ciekaw już wybudowanych domów. Ponoć powinno się przed wyborem oglądnąć już istniejący lecz ja nie wytrzymałem i tak mi się spodobał że go zakupiłem Jeśli ktoś w okolicach Krakowa buduje bardzo chciałbym oglądnąć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe123 07.05.2009 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Cieszę się , że nie jesteśmy sami. Już myśleliśmy, że tylko my zdecydowaliśmy się na budowę tego domku. Jak dobrze pójdzie ruszamy ok 20 maja . Już nie możemy się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 07.05.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 a robiliście jakieś zmiany? my zmieniliśmy kąt nachylenia dachu z 26 na 30 i zlikwidowaliśmy małe wc na dole i tam będzie spiżarka. Czekam w takim razie na pierwsze zdjecia z rozpoczęcia Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts