Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M09 W DOBRYM GUŚCIE

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 880
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Mam pytanie do wszystkich budujących: jak wygląda poddasze,czy nie jest zbyt mało miejsca,zbyt nisko, czy podnosicie poddasze o jeden może dwa pustaki? Może ktoś ma zdjęcia poddasza,wszystkie na forum przedstawiają parter- będę wdzięczny.To jest jedyny dylemat jaki mam przed kupnem tego projektu.W moim projekcie wyrzucam ściankę miedzy kuchnią i gabinetem, oczywiście z gabinetu robię kuchnię a z kuchni jadalnie, w miejscu tej ścianki dam wyspę.Zwiększy mi się przez to salon, dam gdzie była jadalnia dam wypoczynek ( prawdopodobnie) Wyrzucam również ścianę w korytarzu tam gdzie jest szafa oraz drzwi do strefy nocnej (za ciasny jest ten korytarz).Proszę napiszcie jakie jest to poddasze w rzeczywistości jak w użytkowaniu?

ja odnoszę wrażenie że tylko ja buduję z poddaszem a gdzie cała reszta???

• 2 weeks później...

Witajcie

Żałuję, żę się spóźniłam, bo fotki z realizacji M09b już są niewidoczne.

Bardzo podoba mi się ten projekt i mam w planie podobne przeróbki jak i Wy, głównie co do kuchni i jadalni, a spiżarnia w WC. Na górze chciałabym pomniejszyć 1 pokój i powiększyć garderobę na pralnię/suszarnię (wejście) z łazienki no i dodatkowe okno połaciowe tam wstawić. Obawiam sie tylko żeby nie było za ciasno.

Kozien, bardzo wysoki wyszedł dom po Twpich przeróbkach?

Kosztowna była zmiana projektu w zakresie kąta nachylenia połaci dachowych?

Pozdrawiam

Debora

• 1 month później...

Ojjjj dawor to chyba o mnie " ze ci co się wprowadzili już tu nie zaglądają ". Fakt dawno dawno mnie ty nie było. Ale obiecuję zaglądać częściej niż raz do roku. Widzę kilka nowych osób budujących dom w dobrym guście ;)

Jeśli macie jakieś pytania do kogoś kto już mieszka od dawna służę pomocą, jeśli tylko o czymś już nie zapomniałem ;) Pozdrawiam wszystkich ;)

• 1 month później...

Witam Wszystkich widzę że nikt już nie odwiedza tego forum, i szkoda!!! Spora część osób już mieszka u siebie:yes: my niestety jesteśmy dopiero na etapie "stan surowy zamknięty" stawiamy wariant podstawowy zrezygnowaliśmy z garażu i zrobiliśmy dodatkowy pokój. Powoli zaczynają się schody chcąc robić coś dalej już trzeba powoli wiedzieć gdzie co ma być. Myślałem, że sporo tu podpatrze ale niestety zdjęć jest mało mam problem z kuchnią i salonem, a dokładnie brakuje mi jadalni "chyba zrobie ją na tarasie!!!":o może ktoś mi podpowie jak rozwiązał to u siebie bym był wdzięczny. Pozdrawiam i życze wszystkim wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Ania i Grzesiek

• 2 weeks później...

Witam serdecznie!!!

Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego projektu.Spełnia nasze wszystkie oczekiwania.Troszkę go przerobiliśmy, przesunęliśmy ścianę salonu o jakieś 80cm. i kosztem tarasu mamy większy salon,a taras jest w sam raz.Łazienka też jest powiększona , a w drugiej małej będzie garderoba,bo zrezygnowaliśmy z tych małych "garderobek" w holu dzięki temu mamy dużo przestrzeni o którą nam chodziło.Garażu też nie ma a z tego pomieszczenia zrobiliśmy dodatkowy pokój i będzie to pokój typowo stołowy. Reszta zostaje tak jak w projekcie.

Pozdrawiam !!!

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam serdecznie,

Po długich poszukiwaniach zamieram budowac dom wg. projektu M09b L. W moim przypadku jednak jest to inwestycja na cale życie i chciałbym być jej pewien na 100%.

Bardzo prosze osoby, które mają już wybudowany dom "od środka" M09b, niekoniecznie w wersji lustrzanej. Idealnieby było, jeśli ktoś by się zgodził pokazać dom od środka. Oczywiście zrewanżowałbym się. Mieszkam w Bydgoszczy, jednak jestem w stanie dojechać w każde miejsce w Polsce, aby tylko upewnić się i zobaczyć ten dom w całej okazałości.

Bardzo dziękuję za kontakt od miłych ludzi

Jakub

[email protected]

Witam serdecznie,

Po długich poszukiwaniach zamieram budowac dom wg. projektu M09b L. W moim przypadku jednak jest to inwestycja na cale życie i chciałbym być jej pewien na 100%.

Bardzo prosze osoby, które mają już wybudowany dom "od środka" M09b, niekoniecznie w wersji lustrzanej. Idealnieby było, jeśli ktoś by się zgodził pokazać dom od środka. Oczywiście zrewanżowałbym się. Mieszkam w Bydgoszczy, jednak jestem w stanie dojechać w każde miejsce w Polsce, aby tylko upewnić się i zobaczyć ten dom w całej okazałości.

Bardzo dziękuję za kontakt od miłych ludzi

Jakub

[email protected]

zapraszam na oględziny :)

• 2 months później...
  • 3 months później...
Witam,

czy ktoś może podać wymiary okien w M09b (wersja z poddaszem użytkowym)?

Pozdrawiam

Witam,

wymiary okien to 97 x 170 w pokojach i łazience, tarasowe 263 x 255, okno w pomieszczeniu gosp. 97 x 100, połaciowe 78 x 150.

Pozdrawiam

Witam wszystkich, na forum jestem nową osoba i podobnie jak Robin1976 jestem zainteresowana projektem M09d wersja IV /odbicie lustrzane/

Robin, czy nie uważasz że te okna pojedyncze są za małe, chyba zbyt mało światła będzie wpadać do domu?Zastanawiam się jeszcze nad wejściem do domu, czy nie jest zbyt wąsko, czy ten słup można przesunąć? My w planie zagosp. mamy 30%, więc jeśli zdecydujemy się na budowę, to niewątpliwie czeka nas podniesienie kąta nachylenia dachu. Najbardziej interesują mnie koszty budowy. Pozdrawiam i czekam na nowe wątki

• 2 months później...
  • 4 months później...

Witam wszystkich miłośników domku W dobrym guście.

Również zaczynam przygodę budowy i aktualnie jesteśmy na etapie wyboru projektu. Na pewno będzie to któryś z rodziny M09. Zastanawiamy się nad wariantem I lub III. Wstawiam moje wstępne zmiany jakie wprowadziłem. W wariancie III zamiast pomieszczeń 4 i 3 przewidziałem pralnie (to może być niejasne). Jestem bardzo ciekaw waszych opinii i sugestii :)

Pozdrawiam

Łukasz

Murator M09a2.jpg

Murator M09c2.jpg

razem.jpg

Edytowane przez LukaszLu