lambertc 06.06.2006 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Na oryginalnym projekcie jest podono na poddaszu 294 cm ale z tego co wiem od firmy murator jest tam błąd i w rzczywistości jest 255 cm co wy na to? _________________ Witam, w oryginalnym projekcie nie ma błędów. Ja kupiłem projekt w grudniu i wysokość poddasza wynosi 255 cm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spanga4ever 10.06.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 oj coś mało nas do pieczenia chleba, a projeky dobry tylo gdzie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spanga4ever 10.06.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Tak, zwolenników tego projektu jest wielu ,ale czy nie macie odwagi zapytać o koszty? budowy to ważne w dzisiejszych realiach.Przepraszam za byki ale okulary dobre zostały w pracy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisław Jakimiak 11.06.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Witam serdecznie budowniczych M09.W budowie dotarłem do stropu /Teriva/, od przyszłego tygodnia ruszamy z więźbą i kryciem. Planujemy po tym etapie miesięczną przerwę.Odpowiem na każde pytanie dotyczące tych etapów, w tym kosztów poniesionych.Mam również wątpliwości np. jakiej blachodachówki użyć. Z wielu obejrzanych skłaniamy się do RUUKI?Mógłbym przesłać trochę zdjęć z poszczególnych etapów ale pomimo prób po prostu mi się to nie udaje / pewnie nie umię/PozdrawiamZdzisław Jakimiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 15.06.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Witam serdecznie budowniczych M09. W budowie dotarłem do stropu /Teriva/, od przyszłego tygodnia ruszamy z więźbą i kryciem. Planujemy po tym etapie miesięczną przerwę. Odpowiem na każde pytanie dotyczące tych etapów, w tym kosztów poniesionych. Mam również wątpliwości np. jakiej blachodachówki użyć. Z wielu obejrzanych skłaniamy się do RUUKI? Mógłbym przesłać trochę zdjęć z poszczególnych etapów ale pomimo prób po prostu mi się to nie udaje / pewnie nie umię/ Pozdrawiam Zdzisław Jakimiak Jeśli udałoby sie jednak przesłac jakief fotki z budowy, to ja bardzo proszę na adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 15.06.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 A u nas zmiany w projekcie Projektant przy adaptacji NIE ZAUWAŻYŁ , ze na działce jest spadek terenu w wys 180cm... I musimy zrobic piwnice (bedzie tam garaż). Bardzo wzrosna tez koszty Jednym słowem koszmarkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambertc 19.06.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Witam Serdecznie proszę o fotki z budowy na adres: [email protected] Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Karzyński 20.06.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Witam serdecznie!Ja też przypominam się i poproszę o zdjęcia.[email protected] Dzięki i pozdrawiam.Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elzbieta Dzieciuch 20.06.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Melduje się Elik, zmiana nicka - jakieś problemy z logowaniem. Witam wszystkich po przerwie, uff brak czasu. Chociaż wstyd się przyznać w zasadzie nad budową czuwa mąż ale na forum mnie wysyła My jesteśmy na etapie układania terivy, wyboru blachy na dach, jak się nauczę wklejać zdjęcia na forum to cosik wkleję. O dachówce na R, nasi fachowycy od dachu nie wypowiadają się zbyt dobrze, ostatnio układali narzekali, że zbyt wiotka. Panie Zdzisławie, chętnie byśmy porozmawiali z Panem "na żywo" ewentualnie telefonicznie, z uwagi miejsce budowy i zbliżone zaawansowanie budowy. Zapraszamy do nas na działkę oczywiście. Podaję adres mailowy domowy [email protected], mamy nadzieję, że się Pan odezwie Ela i Leszek Dzieciuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Karzyński 20.06.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Eliku!Bardzo proszę o wszystkie możliwe zdjęcia Twojego domu na moją skrzyneczkę. [email protected] PS. Ostatnimi czasy Forumowicze budujący M09 bardzo się zaniedbali (wiem, wiem ? praca wre, okres urlopowy itd.), ale mam wielką prośbę ? POMAGAJMY SOBIE nawet poprzez kontakt na Forum i wzajemne przesyłanie sobie informacji i zdjęć. Przecież Ci, którzy już zaczęli wiedzą najlepiej, co można by ulepszyć, udoskonalić, zmienić. Nie badźmy samolubni i nie działajmy na zasadzie ? ja wdepnąłem w g..., to niech i oni też w to wdepną. Wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Każdego budującego czekają jakieś ?przygody?. A im będziemy bardziej sobie życzliwi i bardziej doinformowani, tym wyjdzie to wszystkim na dobre.Uff... rozpisałem się. Ale to dlatego, że bardzo brakuje mi Waszych relacji z przygotowań, budów, no i... tej radości płynącej, że będziemy mieszkać we WŁASNYM DOMU.Pozdrawiam serdecznie.Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambertc 20.06.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Panie Zdzisławie serdecznie dziekuję za zdjecia i uwagi. Pozdrawiam Pana serdecznie. Dom prezentuje się pięknie i juz nie mogę się doczekać kiedy będzie u mnie.Pozdrawiam też Elika, jeśli możesz przyślij mi też zdjecia na [email protected] z góry za nie dziekujęlambertc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 21.06.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 PS. Ostatnimi czasy Forumowicze budujący M09 bardzo się zaniedbali .... Wojtek Hmmm, czy zaniedbali? Może i masz rację jednak ja staram sie na bieząco "meldowac"co u nas z budową. A sa wlasciwie same problemy Co prawda wczoraj koparka dokonczyla wykopywanie wielkiego dołu pod nasza piwnice, jednak opoznienie mamy ogromne Mam nadzieje,ze teraz robota ruszy pełna para A ten cudny M09 mamy teraz przez te garaże w piwnicy tak przerobiony ,ze szok Bynajmniej dla nas Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elzbieta Dzieciuch 21.06.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Witam, zdjęcia postaram się przesłać dzisiaj, ale zdaje się że mogę wysyłać cokolwiek jedynie w pracy, bo wczoraj w domu popełniłam dwa maile i nic nie przeszło. Na forum technicznym nie mam odpowiedzi na pytanie więc nie wiem w czym problem. U nas strop jak dobrze pójdzie będzie zalewany w piątek/sobotę. Ponieważ mamy działkę ze spadkiem musieliśmy wyciągać ściany fundamentowe od 70- do 130 cm, murowane były z cegły zendrówki, ściany z pustaka na zaprawę. Mamy nadzieję zmieścić się w 100 tys. stan surowy otwarty. Zobaczymy za miesiąc, dwa. Z racji wysokości ścian fundamentowych musimy budynek obsypać i na to też pójdzie dodatkowo parę tysięcy zł. Nie robimy stropu teriva nad tarasem, będzie coś w rodzaju podbitki, zobaczymy. Słup podtrzymujący taras miał być pierwotnie lany z betonu, ale mamy w końcu po uzgodnieniach z kierownikiem budowy oczywiście wymurowany, ze zbrojeniem w środku. Nie będziemy robić tej opaski betonowej wokół domu tzn. tj. w miejscu podbitki bo to delikatnie mówiąc chory pomysł. Hi,hi mam nadzieję, że niczego nie pomieszałam bo ja nie jestem tak na bieżąco z budową jak Leszek, czyli szanowy małżonek. Cóż z racji posiadania 6 letniej latorośli, słabo dostępnych i chwilowo wcale niedostępnych Dziadków podział obowiązków jakiś musi być. Czasami nie mamy nawet czasu zamienić kilku zdań w ciągu dnia,no ale nie jest tak źle. W każdym razie staram się być w miarę na bieżąco. Pozdrawiam wszystkich, Elik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Karzyński 21.06.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Elik i Beti555 & Other! Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem swoimi wypocinami na temat działania Forumowiczów. Jeżeli jednak ktoś z Was poczuł się urażony - bardzo przepraszam. Nie mam prawa nikomu dogryzać. To się już nie powtórzy - mea Culpa Dzisiaj dostałem zdjęcia domu Pana Jakimiaka. Dzięki wielkie! Mam już wyobrażenie, na co się porywam i jak to wygląda. Elik! Twój domek jest chyba na tym samym etapie, co Pana Jakimiaka? Czy się mylę? Betti! Czy to znaczy, że będziecie mieć garaż pod bryłą domu? Jak znajdziecie chwilę Dziewczyny, podeślijcie fotki na priv: [email protected] Trzymam za Was kciuki! Połamania kielni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisław Jakimiak 21.06.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Witam na forum. Po wylaniu podłogi garażu rodzi się wątpliwośc czy to powinien to być garaż.Pokój dodatkowy byłby tam wspaniały, co prawda nie mam takich potrzeb ale przy okazji robię wiatę garażową od strony północnej na długości garażu, to niewielki koszt. Będzie na drugi samochód itp.Zdzisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 21.06.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Elik i Beti555 & Other! Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem swoimi wypocinami na temat działania Forumowiczów. Jeżeli jednak ktoś z Was poczuł się urażony - bardzo przepraszam. Nie mam prawa nikomu dogryzać. To się już nie powtórzy - mea Culpa Dzisiaj dostałem zdjęcia domu Pana Jakimiaka. Dzięki wielkie! Mam już wyobrażenie, na co się porywam i jak to wygląda. Elik! Twój domek jest chyba na tym samym etapie, co Pana Jakimiaka? Czy się mylę? Betti! Czy to znaczy, że będziecie mieć garaż pod bryłą domu? Jak znajdziecie chwilę Dziewczyny, podeślijcie fotki na priv: [email protected] Trzymam za Was kciuki! Połamania kielni! Ja napewno nie obraziłam sie za Twoje słowa Tak będziemy mieć garaż pod domkiem. Będzie duży, na dwa auta, zmieści tam sie jeszcze piec, bedzie miejsce na opał, rowery, kosiarkę itp Zdjęć w sumie jeszcze nie mamy, bo i nic szczegolnego jeszcze sie nie działo, ale obiecuję przesłać jak cos już będzie widać. Oby szybko, bo wkurza mnie to opóźnienie jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elzbieta Dzieciuch 22.06.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Hej ,hej ja też się tak łatwo nie obrażam, prawdę mówiąc czuję sie nawet nieco zmobilizowana do pisania Dalej nie mogę się logować w domu więc rano przesłałam zdjęcia do pracy, ale nie zmniejszyłam ich i nie będę wysyłać takich po 2MB więc dzisiaj siądę - jak będę w stanie. W stosunku do pana Zdzisława J. ( dziękuję za zdjęcia )jesteśmy nieco opóźnieni, nie mamy jeszcze zalanego stropu, ponieważ upał jest dokuczliwy więc murarze też pracują nieco wolniej. Strop mają zalewać w poniedziałek. Leszek całe popołudnie spędził wczoraj na szukaniu kotew/ kotw ? bo jakieś nietypowe i musieli w hurtowni zamówić. Do tej pory wydaliśmy 60 tys. począwszy od zakupu projektu, dojdzie strop- tzn. beton na strop, część zapłaty dla murarzy( 6 tys. z 12), blacha folia i itd. styropian na ściany fundamentowe- będzie małżonek ocieplał z kolegą, kasa dla dekarzy ( 10 tys.), obsypka budynku - tzn. ziemia + koparka, bo łopatą nie da rady. To na razie tyle, pozdrawiam Elik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisław Jakimiak 22.06.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam na forum,Chciałbym się troszeczkę wytłumaczyć, trochę jest mi niezręcznie. Zabieram na forum uwagę wszystkich prawie codziennie. Być może zaawansowanie prac mnie usprawiedliwia. Nie będę ukrywał że jednak cieszy mnie fakt , że mogę podzielić się z Państwem satysfakcją jak to się realizują nasze poniekąd wirtualne wyobrażenia na które postawiliśmy niejednokrotnie całe fortuny.Nie potrafię przesłać zdjęć na forum ale bez problemu wysyłam na indywidualne poczty e-mail.Zdzisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elzbieta Dzieciuch 22.06.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam, wysłałam zdjęcia zainteresowanym, stan na dzisiaj czyli las w salonie, znaczy stemple, Pozdrawiam, Elik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 23.06.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 jak tak chętnie wszyscy wysyłają zdjęcia to ja poproszę -przynajmniej zobaczę to co bedę w przyszłym roku budowałpozdrawiam[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts