Monika Seba 08.06.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Interesują mnie płytki gresowe 60x60 tej właśnie firmy. Ktoś ma? jak się sprawdzaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 11.06.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 są piekne, ale to chiński gres hiszpańskiej firmy, choć na hiszpańskiej technologii; chciałam kupić 30x60 ARCTICA (białokremowy), w dwóch sklepach odradzono mi jego zakup, zadawano mi pytania czy koniecznie chcę go kłaść na podłogę ostatecznie zrezygnowałam z polerowanego gresu, ale byłam blisko zakupu polskiego gresu niewiele droższego ZALTAN, ale w duuuużo lepszej jakośći - dostałam ładne próbki od producenta pocztą jeśli będziesz zaint. prześlę katalog w pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 11.06.2007 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 są piekne, ale to chiński gres hiszpańskiej firmy, choć na hiszpańskiej technologii; chciałam kupić 30x60 ARCTICA (białokremowy), w dwóch sklepach odradzono mi jego zakup, zadawano mi pytania czy koniecznie chcę go kłaść na podłogę ostatecznie zrezygnowałam z polerowanego gresu, ale byłam blisko zakupu polskiego gresu niewiele droższego ZALTAN, ale w duuuużo lepszej jakośći - dostałam ładne próbki od producenta pocztą jeśli będziesz zaint. prześlę katalog w pdf co to znaczy chiński gres hiszpańskiej firmy? nie rozumiem ten gres który mnie się podoba nie jest polerowany- może ma zatem wyższe parametry- chcęw go położyć w kuchni i w wiatrołapie więc chyba lepiej żeby był dobry. Bardzo proszę o ten katalog? a może próbki nie są Ci już potrzebne? ja już nie mogę! Jest tyle tego w sklepach i wydaje się, że człowiek już wybrał, a tu znowu nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 12.06.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 ceramica dell arte to hiszpańska firma, która produkuje w Chinach z chińskich materiałów, ale w technologii hiszpańskiej; dlatego ten gres nie jest mega drogi, ale jakość nie jest najlepsza, porównaj też jego grubośc z innymi płytkami gresowymi jesli chodzi o ZALTAN, który proponwałam jako alternatywę - oni mają tylko poler, więc nie przydadzą się ja już nie mogę! Jest tyle tego w sklepach i wydaje się, że człowiek już wybrał, a tu znowu nic - ja już się przyzwyczaiłam tymabardziej, że we wszystkim przeszkadza mi mąż pokaż może płytkę jaka konkretnie się Wam podobała, a wtedy forumowicze podpowiedzą podobny wybór:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 12.06.2007 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 pokaż może płytkę jaka konkretnie się Wam podobała, a wtedy forumowicze podpowiedzą podobny wybór:) nie mogę znaleźć ich w necie do wiatrołapu wybralismy 60x60 brąz ale wpadający w popiel (taki kolor wydawał nam się najmniej brudzący:)) a do kuchnia 60x60 beż ale jaśniutki może ktoś ma u siebie gres wart polecania w tych kolorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 12.06.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 http://www.progresgroup.pl/polski/offer.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 12.06.2007 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 http://www.progresgroup.pl/polski/offer.html dziękuję selimm jesteś jak zwykle czujny i nieoceniony no to wklejam chociaż wcale nie przypominają (te ze stronki) kolorków które widziałam w naturze kuchnia: http://img248.imageshack.us/img248/8370/quartzalmondnk8.jpg wiatrołap- http://img248.imageshack.us/img248/8871/naturapg9.jpg to ta podpisana olivo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynaj 06.02.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam. Czy ktos ma te płytki??? prosze o opie jak sie sprawója. Płytki ceramiczne Arctica pozdrawiam i dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 06.02.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Ja mam arctice. Na początku byłam nimi zachwycona (odwiedzający również ) Wypucowane wyglądają pięknie. Użytkuje je prawie 2,5 roku i klapki z oczu dawno mi już spadły Bardzo dużo wysiłku trzeba włożyć w to żeby wyglądały dobrze. Odkurzam je i myję CODZIENNIE. Były impregnowane kilka razy kilkoma różnymi impregnatami (niby dobrych marek) a brud mimo to wżera się w powierzchnię płytki. Najgorsze jednak są te białe fugi - żeby wyglądały znośnie czyszczę je raz w miesiącu :evil: Baaaardzo żałuje że uległam ich urokowi, zamiast postawić na praktyczne szare płytki z szarą fugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynaj 06.02.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Dziękuje za odp. Bardzo chce mieć jasne płytki trochę mnie podłamałaś Nie wyobrażam sobie u siebie szarego gresu kompletnie nie w moich klimatach! nie wiem co mam zrobić. Zetka czy ten gres wchłania bród, czy poler się starł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 06.02.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Każdy poler ma otwartą strukturę porów na powierzchni i dlatego wchodzi w niego brud. Niby impregnacja ma temu zapobiegać, ale nie wiem jak często trzeba by ją powtarzać żeby ten impregnat faktycznie spełniał swoje zadanie. Na jednolitym białym kolorze ten wnikający brud widać doskonale (fakt że zmyć go łatwo ale trzeba się z tym liczyć..) Czy poler się ściera? Hmm.. Raczej nie, ale ja długo używałam do czyszczenia domestosa trąc przy tym ostrą ściereczką i czasem jak patrzę pod odpowiednim kątem odnoszę wrażenie jakby trochę się zmatowił w niektórych miejscach.. ale równie dobrze może mi się tylko wydawać a on był taki od początku?! Jeśli nie będziesz stosowała tak drastycznych środków czyszczących to nic nie powinno mu się stać. Generalnie ja po swoich doświadczeniach odradzam jasne podłogi, ale jeśli bardzo chcesz taką mieć to może poszukaj jakiegoś gresu szkliwionego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts