Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na wzgórzu - pytana i odpowiedzi;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Daro_K !

Przeczytałam dziennik i komentarze również. Gratuluje i życzę cierpliwości oraz dalszego szybkiego postępu robót. Ja jestem na początku drogi-ruszam z budową w marcu, dlatego chetnie czytam co i za ile, również o ekipach, czyli cenach robocizny :)

Przepraszam, że wykorzystuje Twój Dziennik, ale chcę zapytać anjamen z którego jest Szymanowa?? Ja mam działkę w Szymanowie Gm. Wisznia Mała przy ul. Sportowej. może więc przy okazji poznałabym sąsiadkę :lol:

Pozdrawiam

Witaj Daro_K !

Przeczytałam dziennik i komentarze również. Gratuluje i życzę cierpliwości oraz dalszego szybkiego postępu robót. Ja jestem na początku drogi-ruszam z budową w marcu, dlatego chetnie czytam co i za ile, również o ekipach, czyli cenach robocizny :)

Przepraszam, że wykorzystuje Twój Dziennik, ale chcę zapytać anjamen z którego jest Szymanowa?? Ja mam działkę w Szymanowie Gm. Wisznia Mała przy ul. Sportowej. może więc przy okazji poznałabym sąsiadkę :lol:

Pozdrawiam

Wy tam w Szymanowie macie fajny grunt. Ja miełaem glię więc marzec, to u mnie nie wyszedł :lol:

No hej :D

Widzę, że terminarz mamy podobny 8) co do parapetówek oczywiście.

Do mnie jutro przychodzi elektryk, a hydraulik coś wedle przyszłego tygodnia :D

Tynki tatuś chciał już kłaść, ale się biedak pochorował :-? Niemniej jednak w przyszłym tygodniu ma ruszuć do walki :D

Ponadto złożyłem dokumenty o podwyższenie kwoty kredytu do GE. Sprawa nie bagatelna, bo przy pzytywnym rozpatrzeniu, będę w 100% mógł w wysokim standardzie skończyć inwestycje.

Z całego serca życzę aby to była prawda ale z doświadczenia wiem że ile bym nie miał to tyle wydam i dalej brakuje. ;)

Twoje łazienki zwaliły mnie z nóg. Pewnie są kontrowersyjne ale to jest to czego szukałem BARDZO długo!!!!!!!! Mam nadzieję że moją drugą połówkę będę w stanie do tego klimatu namówić... Gratuluję!!!!!!!

Pozdrawiam,

Pedzelito

Ponadto złożyłem dokumenty o podwyższenie kwoty kredytu do GE. Sprawa nie bagatelna, bo przy pzytywnym rozpatrzeniu, będę w 100% mógł w wysokim standardzie skończyć inwestycje.

Z całego serca życzę aby to była prawda ale z doświadczenia wiem że ile bym nie miał to tyle wydam i dalej brakuje. ;)

Twoje łazienki zwaliły mnie z nóg. Pewnie są kontrowersyjne ale to jest to czego szukałem BARDZO długo!!!!!!!! Mam nadzieję że moją drugą połówkę będę w stanie do tego klimatu namówić... Gratuluję!!!!!!!

Pozdrawiam,

Pedzelito

Dzięki - choć wzory zastrzeżone, gdzie tylko można;) A ja tnę koszty, może kupię auto z tego kredytu ;)

Daro, to zaszalałeś z tĄ powierzchnią :o

Ale jak to mówią od przybytku głowa nie boli 8)

Kasiu - daję słowo, samo się, aż żal było nie podrzucić tych dwóch bloczków do góry. Na ale konsekwencje będą - finansowe. Za to mam gdzie swobodnie rury rekuperacji poprowadzić.

Daro, dlatego ja wolę nie liczyć ile tych metrów w sumie mamy :roll:

Tez podnieśliśmy ścianę, ma jakies 145cm albo więcej :roll:

Dziś mierzyłam z teściem sam strych, żeby kupić jakiś badziewny panel na położenie tam i okzało się, że sam strych ma 54 metry :roll:

Daro, 250mkw powierzchni użytkowej? :o Toż to kawał chałupy... :p Wiem, że przez to podwyższyłeś wartość nieruchomości, ale nieruchomość jest generalnie tyle warta ile ktoś jest skłonny za nią zapłacić.. :lol:

A niewątpliwie, 1mkw powierzchni użytkowej to min 2500zł... :o :cry: No niestety tak to wychodzi przy końcowym rozrachunku.. Chyba, że duzo pracy własnej, ale to ile 200-300 zł z metra będzie mnie?

Ja też już podwyższałem kredyt i ściankę kolankową też podniosłem. Tylko, że o 1 warstwę, by domek nie stracił proporcji.. :wink:

U mnie na szczęscie stryszek ma po podłodze 15mkw, ale użytkowego niewiele, bo w najwyższym miejscu ma 160cm.... :roll: