anjamen 28.06.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Oooo! Gratuluje murów, idą jak burza. ani sie obejrzysz i Ci sie ten strop przyda. Plany wakacyjne u mnie ogranicza sie do wyjazdow weekendowych, a przydaloby sie porzadnie wypoczac chociazby od stresów zwiazanych z budowa. Jakie terminy zakonczenia murow podali Ci murarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 28.06.2007 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Za tydzień chcą zaczynać kombinacje z niestandardowymi szalowaniami nadproży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 28.06.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A co to znaczy niestandardowe szalowanie? A tak przy okazji to zamów duuuuzo desek na szalunki, bo domy z archpelagu tego wymagaja, u mnie poszlo mase kubików, (słupy, dachy nad tarasem, weranda, nadproza, no i moja wanna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.07.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Gratuluję postępów w budowie. Też planuję saunę i nie jestem fanem wanien z hydro.. Również buduję (a dokładnie zbudowałem) z ceramiki poryzowanej. Bedę kibicował Twojej budowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 03.07.2007 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Aniu, no wiesz szalowanie wynika raczej z moich zmian, które wprowadzam na gorąco;) ku mniejszemu zadowoleniu ekipy - no ale cóż. Przykłądem jest brama wjazdowa garażu - z 250 (byłoby nadporże) na 275 (będzie szalowanie). KZE - sauna to ważny punkt tego domu, łazienkę poświęciłem na nią. Dzięki za zainetesowanie. Pozdrawiam moich miłych czytelników;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 03.07.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Daro-K,Będę tu częściej zaglądał i pokibicuję. Wszystko idzie we właściwym kierunku. A co z tą wodą, teren jest pochyły i pewnie gliniasty, trzeba będzie ją w jakiś sposób odprowadzić. Nie myśl że tylko ty masz ten problem, u nas na piachu też budynkiem przegrodziliśmy pochyłość i po obfitych opadach bajora mamy od frontu, zamierzamy to odwodnić i odprowadzić na pobliskie grządki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 03.07.2007 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Zygmorze - nie mam gdzie odprowadzić wody i będę fundamenty po dociepleniu zaklejać tą samą gliną utwardzając pod kontem 45%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 03.07.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Daro_K,Czytałem kiedyś o tej metodzie, jest strasznie pracochłonna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 03.07.2007 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Chyba się podejmę sam osobiście ;] jeśli nie znajdę innego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.07.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 A czemu lanie stropu na 2 razy? U mnie ok. 150mkw lali na jeden raz i nie trwało to bardzo długo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 16.07.2007 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Na dwa razy, z powodu doś dziwnego przejścia między poziomami, trzeba byłoby kubik drewna wykorzystać. Ok, stało się Zdjęcia niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.07.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Gratuluję z okazji dołączenia do grupy "tych co mają strop" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 27.07.2007 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Gratuluję z okazji dołączenia do grupy "tych co mają strop" Dziękuję Jolu zaraz kolejne fotki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.07.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Piknie wyszło. U mnie nie udało sie tak super wygładzić, bo były tylko trzy osoby i szybko zasychało, ale generalnie tez jest ok. Koleś z betoniarni poradził nam strop po polaniu przykryć cały cienka folia budowlaną. Dzięki temu był cały czas wilgotny mimo wysokiej temperatury. No i nie musieliśmy cały czas kolędować na budowie. Oczywiście co jakiś czas był polewany, ale rzadko. Teraz wato by dołączyć do grupy "mających dach" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 27.07.2007 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Mam mieszane uczucie; czy chce by padało czy nie. Więźba leży przed domem nie przykryta, ale stop mogłoby zlać Dobry pomysł z tą folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.07.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 U nas też od wczoraj leży więźba, więc lepiej niech nie pada. Wieńce zalewane wczoraj też przykrywaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 29.07.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 witajcie, widze ze idziemy rowno, u mnie jutro przywoza wiezbe. pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje ze wkrotce cala trojka dolaczymy do tych co maja dach PS dzieki za zyczenia PPS nio i Daro gratuluje stropu (całego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.07.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Gratuluję stropu! Mam mocne serce, więc z checią zobacze te koszty... Ja tez strop miałem przykryty folią.Tylko, że u mnie akurat zima nadchodziła, niemniej powód był ten sam - zatrzymac wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 30.07.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Spoko koszty wrzucę niebawem.Ja folią ne przykrywam, dwa razy dziennie ktoś robi jezioro mi na stropie, więc to mystarczyChoć nieznacznie na zbrojeniech popękało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 30.07.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 o widzę , że planujesz saunę W domuja planuje obok:) szkoda tylko, że zamiast zimnego jeziora mam conajwyżej rów melioracyjny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts