Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na wzgórzu - pytana i odpowiedzi;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Daro super wygląda ściana z cegiełki - zawsze mi się coś takiego podobało. Ciekawa jestem końcowego efektu.

Pozdrawiam

Vanka - na niej będą różne sprzęty audio i gra świateł; kinkiet i podświetlenie z syfitu. Na zdęciu ściana zajmuje dość sporo, lecz gdy przyjdzie kominek i obudowa, dużo zostanie zakryte. Pozwoliliśmy sobie na tą ścianę, aby złamać biel która będzie wszechobecna w salonie.

hi hi z kąd ja to znam - mialo być 11 sztuk weszło 21 dekorów - ale efekt wart grzechu .....

:D

Pięknie u ciebie . Napisz prosze co to za cegiełka ?

Ewe - to właściwie 1/3 cegły holenderskiej, stylizowana na starą http://nelissen.pl/index.php?module=Text&action=GetProduct&productId=78&sectionId=42

Dziękują za słowa uznania, efekt będzie jak skończę, bo wiele ciekawych baterii mam zamiar wmontować. Trzecia łazienka (zdjęć jeszcze brak), chyba będzie najbardziej stylowa.

A tak na marginesie; masz całkiem zgrabną nóżkę 8)

Tutaj podawałęm link do innych kolorów - została mi droga kolorowa fuga, bo kładłem bez - ładniej wyszło.

Hejka

Daro a które płytki Hariona wybrałes R1 czy R2?

My wybralismy R2 - te bardziej szare no i nabiegałam sie za fugą -w koncu stanęło na grafitowej.

Dzisiaj obudowa wanny i będzie koniec Hariona.

A i troszeczkę się pochwalę :wink:

http://images34.fotosik.pl/397/b152918c14f544c0m.jpg

http://images34.fotosik.pl/397/fa4c8cd79e672b29m.jpg

Hejka

Daro a które płytki Hariona wybrałes R1 czy R2?

My wybralismy R2 - te bardziej szare no i nabiegałam sie za fugą -w koncu stanęło na grafitowej.

Dzisiaj obudowa wanny i będzie koniec Hariona.

A i troszeczkę się pochwalę :wink:

Oczywiście, że wybrałem R2.

Niesamowite - jestem również na etapie obudowy wanny. U mnie to grubsza sprawa; muszę pomurować schodki do niej, bo jest wpuszczana w podłogę w stosunku do całej łązienki, ale w stosunku do sypialni jest na poziomie łużka - teoretycznie mógłbym nawet nie wstawiać szklanej ściany odzielającej te dwa pomieszczenia, aby z łóżka od razu do wanny wskakiwać - ale uznaję to za zbyt duże udziwnienie...... póki co :lol:

EWE - trochę zaszalałaś z tymi dekorami, masz ich całkiem sporo. Ja mam dwa rodzaje dekoró; listwy i kafle. DO tego dodą drewniane blaty przy wannie i może schody też z drewna zrobię. Podobno Iroko nadaje sie do łazienek.

Ale super pomysł ze szkalną scianą :D bardzo mi sie podoba .

Hym widze że gusty mamy podobne - harion , scina ceglana ....- u mnie bedzie w sypialni i na holu :) .

A jaki pomysł masz na kuchnię - bo ja nawymyslałam i trochę się boję :lol: - pomysł jest na same dolne szafki w kształcie litery L przy czym na krótszej ścianie na środku wielki okap - no i tu chciałabym efekt podobny do dekorów harion tylko coś jasnego - ecru - znowu pewnie porażka cenowa ale ta sciana w łazience jest powalająca . chodzi mi po głowie New Glory - dekory albo Imola chine .

Ale super pomysł ze szkalną scianą :D bardzo mi sie podoba .

Hym widze że gusty mamy podobne - harion , scina ceglana ....- u mnie bedzie w sypialni i na holu :) .

A jaki pomysł masz na kuchnię - bo ja nawymyslałam i trochę się boję :lol: - pomysł jest na same dolne szafki w kształcie litery L przy czym na krótszej ścianie na środku wielki okap - no i tu chciałabym efekt podobny do dekorów harion tylko coś jasnego - ecru - znowu pewnie porażka cenowa ale ta sciana w łazience jest powalająca . chodzi mi po głowie New Glory - dekory albo Imola chine .

Kuchnię też mam w kształcie L i na krótszej mam okap :lol: 8) :lol: . Styl stary angielski, fronty biały szczotkowany dąb, wnętrza szafek ciemno brżzowe. Kafle Wenecka Biała z naprawdę delikatnymi dekorami - półwałkami z Cerkoloru.

:D kafelki ładniusie , ładniusie- kuchnia też brzmi "apetycznie"- mi sie zachciało eklektyzmu - to teraz mam ....zawsze pod prad meble stylowe Imperor ale aranacja nowoczesna :-? dobrze ze chociaż spiżarnia duza bo sama nie wiem jak to będzie bez górnych szafek. Jedynie ściana odgradzajaca od salonu bedzie miała zabudowę wiszacą całą podświetlaną .

czekam na kolejne zdjecia :wink:

:D kafelki ładniusie , ładniusie- kuchnia też brzmi "apetycznie"- mi sie zachciało eklektyzmu - to teraz mam ....zawsze pod prad meble stylowe Imperor ale aranacja nowoczesna :-? dobrze ze chociaż spiżarnia duza bo sama nie wiem jak to będzie bez górnych szafek. Jedynie ściana odgradzajaca od salonu bedzie miała zabudowę wiszacą całą podświetlaną .

czekam na kolejne zdjecia :wink:

Zdjęcia w weekend, będzie co pokazać.

A co do spiżarni - podstawowy jej walor, to to że o niej nie zapomniałem.

Super, nie będziesz musiał świeczek ustawiać :lol:

hihi i jest gdzie małą lodówkę z szmapanem ustawić

będzie pięknie 8)

już to widzę 8)

Już jutro, bo kończymy drugą łazienkę i zaczynamy trzecią, szybko pójdzie.

Dzięki za doping.

Przyjechały też parapety.

http://images33.fotosik.pl/404/c3ac28ef8f0d5f01m.jpg