Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na wzgórzu - pytana i odpowiedzi;)

Recommended Posts

U mnie kładę system - dwówarstwowe egzotyki, 11mm grubości.

łazienki - cudeńko :D

Pytanie mam co to za merbau o takiej gruboci - mi wszędzie proponują 15 mm - na górze moze być ale na dole okazuje się zz mimo wcześniejszych zapewnień płytki wychodzą nizej niz 15 mm :-?

Eve - ja mam dołsownie 11mm, wiem że ciężko zgrać kafle z grubszymi dechami. POza tym powyżej 14mm ogrzewanie podłogwe raczej słabą ma skuteczność, bo tak grube drzewo jest po prostu izolatorem.

Ja mam deski dwówarstwowe - Kahrs prowadzi podobne systemy, poszukaj gdzieś w Wawie. Ja bym polecił Ci swoich, ale nie jeżdżą za robotą do stolicy.

Ale zapomniałem coś jeszcze dodać o moim drewnie na posadzki; skłąda się z elementw o długościach z przedziału 80-120cm, to daje fajny efekt na dużych powierzchniach. Często można spotkać podobne systemy za mniejsze pieniądze ale w mniejszych przedziałach. Długości elemntów świadczą o klasie systemu - tak mawiają sprzedawcy.

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Daro jestem pod wrażeniem Twoich parapecików :) Możesz napisać gdzie się zaopatrywałeś w kamień?

Łazieneczki też rewelka :D Całkiem w moim guście. Geo Dimaro widziałam w Cermagu i stały się jednym z moich faworytów :)

Pozdrawiam

A dziękuję, dziękuję. Parapety tylko dla odważnych, bo sa bardzo kruche. Robi je zakład Gruszecki na bielanach. Mają go bardzo mało i po ostrzeżeniach zazwyczaj kienci rezygnują. Ja jestem pionierem.

Są dwa gatunki; rein forest braun i rein forest braun poler. Pierwszy będę miał na kominku drugi mam na parapetach.

Nowe zdjęcia łazinki już w dzienniku.

dzieki Daro

oświeciłeś minie i podniosłeś na duchu - a ja ciemnota nie wiedziałm że są nisze i zamartwiałam sie na całego. U mnie ten gotowiec tylko w gabinecie 8,5 m - bez ogrzewania podłogowego .

Ja będę miał w sumie;

- 50m2 palisander - sypialnia i gabinet

- 100m2 merbau - 3 sypialnie

- 13m2 venge z ogrzewaniem podłogowym - salon

Daro jestem pod wrażeniem Twoich parapecików :) Możesz napisać gdzie się zaopatrywałeś w kamień?

Łazieneczki też rewelka :D Całkiem w moim guście. Geo Dimaro widziałam w Cermagu i stały się jednym z moich faworytów :)

Pozdrawiam

A dziękuję, dziękuję. Parapety tylko dla odważnych, bo sa bardzo kruche. Robi je zakład Gruszecki na bielanach. Mają go bardzo mało i po ostrzeżeniach zazwyczaj kienci rezygnują. Ja jestem pionierem.

Są dwa gatunki; rein forest braun i rein forest braun poler. Pierwszy będę miał na kominku drugi mam na parapetach.

Nowe zdjęcia łazinki już w dzienniku.

Pięęęęknnny marmur :) Wypatrzyłam go już kiedyś na http://www.marmur.com.pl

A do Twojego dzienniczka naturalnie zaraz zajrzę z dużą przyjemnością :)

Zbyszek wykonał jakieś milion telefonów, ale wiekszość nie odbiera. Poumawiał się, ale nie wiem nawet z kim, bo on siedzi całymi dniami na budowie, a ja w pracy (ktos musi zarabiać w końcu nie?). Ale Twoja nagrzewnica sprawdza sie doskonale. Może będziesz w sobotę po południu w domku, to podjechalibyśmy po rury do kózki. Jedziemy do Brzeziny na Andrzejki.