Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na wzgórzu - pytana i odpowiedzi;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Darek gratuluję pięknej kuchni. To drewno, prawda? Możesz zdradzić jaki koszt?

Tak to drewniane fronty.

Koszt - hmm, nie wiem jak to powiedzić. Robił mi ją mój przyjaciel z Wolsztyna.

Myślę, że ta kuchnia normalnie może kosztować coś koło 30 tys. PLN, ale ręki nie dam sobie uciąć. Łączą nas jeszcze inne interesy - rozliczyliśmy się połowicznie.

Kuchnia bardzo ładna, ale czy ten stoliczek to aby na pewno do niej pasuje jak ulał?

Stolik to sprawa przejściowa na czas doposożenia domu meblami z Indii - czujna jesteś - dzięki. :wink:

no wlasnie chcialam Ci zaproponowac cos nieduzego ciemnobrązowego i drewnianego. Jak nie Indie to starocie. Cos wygrzebac , odczysc i zrobic na ciemno. :)

Jeszcze chciałam Ciebie pomęczyć pytaniami :wink:

Widzę, że wejście do domu planuję podobne (kostka granitowa). Do tego mamy drzwi otwierane do środka. Mam pytanie: tam się robi taki widoczny fragment wylewki. W jaki sposób zamierzasz to wykończyć? Ja myślałam o pocięciu kostki i naklejeniu jej, tak aby nie było widać różnicy. Ale czy to dobry pomysł? Na pewno sprawę już przemyślałeś...

pozdrawiam

Jeszcze chciałam Ciebie pomęczyć pytaniami :wink:

Widzę, że wejście do domu planuję podobne (kostka granitowa). Do tego mamy drzwi otwierane do środka. Mam pytanie: tam się robi taki widoczny fragment wylewki. W jaki sposób zamierzasz to wykończyć? Ja myślałam o pocięciu kostki i naklejeniu jej, tak aby nie było widać różnicy. Ale czy to dobry pomysł? Na pewno sprawę już przemyślałeś...

pozdrawiam

Zastanawiałem się nad takim sposobem, ale nie uszczelnisz wtedy dobrze drzwi lub będzie to bardzo trudne ze względu na nieróności kostki. Ja wychodze płytka Madera Wenge za drzwi i robię tam schodek. Płytki będą miały jeszcze dodatkowo jeden mały prożek by uszczelka od drzwi dokładne uszczelniła wszystko.

Jestem bardzo ciekawa, jak to wyjdzie. Ja nie chcę rożnicować kolorów na zewnątrz już bardziej, niż mamy :roll: . Może w takim razie płytka granitowa z granitu strzegomskiego? Zawsze przecież na styku drzwi z płytką/płytkami będzie szczelina, pytanie tylko, jak duża. Według mnie, styku progu drzwi z płytką nigdy nie uda się na 100% uszczelnić. Może silikon dekarski?

Jestem bardzo ciekawa, jak to wyjdzie. Ja nie chcę rożnicować kolorów na zewnątrz już bardziej, niż mamy :roll: . Może w takim razie płytka granitowa z granitu strzegomskiego? Zawsze przecież na styku drzwi z płytką/płytkami będzie szczelina, pytanie tylko, jak duża. Według mnie, styku progu drzwi z płytką nigdy nie uda się na 100% uszczelnić. Może silikon dekarski?

Oczywiście, że da się uszczelinić sposobem, który Ci wyżej opisałem. Po to drzwi mają dolną uszczelkę.