Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na wzgórzu - pytana i odpowiedzi;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bry wieczór :wink:

Ja następna z pytaniem jakie/co to/gdzie kupiłeś :wink:

Mam na myśli te ciemne pikne płytki w Twojej łazience... Czy to Corteny Tau Ceramiki??

I jeszcze w łazience-saunie te małe różnokolorowe, jakbyś był łaskaw mnie objaśnić nieco, hmmm?? Pasowałbyby mi do drewna...

Gratulacje moje w ręce Twoje - już mieszkasz :D

A u mnie dekarz nie ma ochoty wgramolić się na dach i wziąć się do roboty (że niby śniegi i mrozy jakieś 8))

Pozdrawiam

Kuchnie robiłem u mojego kolegi z Wolsztyna - fronty drewniane, styl szczotkowany dąb. Kasa nie miała znaczenia - wiążą nas inne interesy. Podobno w rzeczywistości lepiej wygląda niż na zdjęciu ;)

Płytki - kolekcja Harion.

Mieszkam ..... i coś dużo gazu mi poszło - 428m3 od początku sezonu. Dobrze, że mam Bałtyk Gaz - z nimi można się dogadać co do ceny. Polecam - jak cos dam namiar;)

Kuchnie robiłem u mojego kolegi z Wolsztyna - fronty drewniane, styl szczotkowany dąb. Kasa nie miała znaczenia - wiążą nas inne interesy. Podobno w rzeczywistości lepiej wygląda niż na zdjęciu ;)

Płytki - kolekcja Harion.

Mieszkam ..... i coś dużo gazu mi poszło - 428m3 od początku sezonu. Dobrze, że mam Bałtyk Gaz - z nimi można się dogadać co do ceny. Polecam - jak cos dam namiar;)

Daro, ty się w ogóle gazem nie przejmuj :wink:

Nawet nie chcesz wiedzieć ile mnie poszło od sierpnia :roll: :roll:

Tak myślę, że w następnym sezonie się to wszystko unormuje, więc relax 8)

Gratuleję przeprowadzki :)

Drogi sąsiedzie chętnie skorzystam z namiarów na Bałtyk Gaz :wink: Szanowny Dolnośląski Operator Systemu Dystrybucyjnego wyliczył mi opłatę przyłączeniową uwaga! 15tys (netto!) :o (w roku ubiegłym chcieli prawie 10tys i teraz żałuję, że nie skorzystaliśmy :(

Witam, przeczytałam dziennik i gratuluję wybudowania domku.

Zwróciłam uwagę, że jesteś jednym z niewielu, którzy nie narzekali i nie marudzili na ekipy :D

Mam nadzieję, że my kiedy będziemy się budować, również nie będziemy ( w co wątpię) marudzić.

Pozdrawiamy

Nie marudziłem, bo miałem szczęście, a Ci którzy podpadli wylatywali - zdarzyło się to dwa razy.

Chyba opanowałem piec ;]

W sumie już spaliłem 487,23m3 (aktualny pomiar) - czyli od 14 stycznia 57,23m3.

To aż o 30% mniej na dobę niż przy pierwszych pomiarach.

Cześć Darek

Proszę napisz mi ile wyszło ci za ten sezon kwotowo (to znaczy ile kosztuje m3 gazu z butli ?? )

Normalnie gaz kosztuje około 9 PLN/m3 - ja płacę mniej bo złapałem się na promocję i ostre negocjacje. Spaliłem tyle ile podaję w dzienniku. Bałtyk Gaz dał mi najlepsze warunki, mają fajnego przedstawiciela na Dolnyśląsk.

Pragnę dodać, że nie chodzi u mnie jeszcze rekuperacja i nie korzystam z kominka.

Hej

Dotarłam do tego dziennika, bo szukam czegoś o Uniporze. Czy mogę prosić o jakieś refleksje na jego temat. Czy fajny materiał, czy warto. Dlaczego nie porotherm? Ile było odpadów? Itp.

Będę bardzo wdzięczna za jakieś info.

Kupiłem go w Niemczech w czasie bumu budowlanego. Jest równiutki. A jego zaletą wtedy było to, że był po 8,2 PLN a nie jak Poroterm po 12 PLN ;)

Zakryłem go 15cm styropianem, wiec już go nie widzę.