Jola z Melisy 29.08.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Kolor wybrałam pod planowane okna, czyli orzech. Ja to naprawdę mam przewalone, albo siedzę w tyrze (ale to rzadko) albo doginam na budowie. Uroki budowania bez kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 29.08.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 dla pocieszenia powiem Ci ze ja dzis walczyłam z chwastami, ale to jest jak walka z wiatrakami. a co do braku kredytu to juz pisalam ze Ci zazdroszcze, ja licze na spadek albo na totka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 30.08.2007 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Bingo-ok, kumpel tam kiedys pracował. ale nie ma juz tam nikogo kogo znał (pytałam-a szkoda) pochwal sie drzwiami zewn -ogrodowymi jak juz zamowisz. u mnie mogą być nazwyklejsze, bo ich na dobra sprawe nawet nie bedzie z ogrodu widac. moze nawet jakies z promocji z castoramy za 500zł-zobacze jeszcze NIe no te do ogrodu też muszą mieć jakis patent, bo złodziej przez nie wejdzie. Chyba wybiorę Juwentu za jakieś 1600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 31.08.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Daro, mój małż właśnie pojechał po rynny do Gaji. Jak wróci wieczorkiem napiszę ile zapłacił. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 31.08.2007 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Jolu - chciałem powiedzieć i przeprosić przy okzji za zamieszanie. Biorę rynny stalowe powlekane na brązowo. Na tytan cynk nie chciałem się rzucać, a stalowe były nie wiele droższe od plastikowych. Ale sprawdzę cenę w Gaji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 31.08.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Jasne , nie ma sprawy. U mnie już zamówione. Marleya dostałam w cenie Galeco. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 01.09.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Jolu i co zamowilas miedziane?Daro, jaka wełnę bierzesz na poddasze?Ja na razie chyba odpuszcze temat (wezme tylko styro na posadzki) ale wpisalam sie na liste ociepleniowa z welna dla rodziców i jakos przekonuje mnie teraz grubosc 20 miedzy krokwie i dodatkowo 5.rockwool. na ich stronie zalecane sa superrock i toprock (lambda 0,035)ja mam niestety 350m2 dachu do ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 01.09.2007 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Aniu - okazuje sie, że mój dach też minie 300m2, więc nie jest mi do śmiechu. Wełny dam 20+5 na poddasze, na zew ściany 15cm, na podłogi parteru 5+5, 5cm na poddaszu (Ip.). Oczywiście minus tyle ile będzie podłogówki, a tego nie wiem jeszcze. Czemu odpuszczasz zakup wszystkiego na raz? będzie taniej - mam nadzieję. Choć to i tak kwota około 20tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 01.09.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Strasznie ambitnie ocieplacie to poddasze. Ja kupiłam wełnę 15+5. Myślicie, że to za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 01.09.2007 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Strasznie ambitnie ocieplacie to poddasze. Ja kupiłam wełnę 15+5. Myślicie, że to za mało? Tudno powiedzięc, że za mało. Ciut więcej wyleci Ci ciepł i tyle. Dach to punkt newralgiczny. Większość ciepła ucieka przez dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 01.09.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ten dach już mnie dobija (finansowo oczywiście).Jedynie rynny zaskoczyły mnie pozytywnie. Cała reszta dodatków to jakiś koszmar. A to zabraknie folii, a to łat. Ale karpióweczka wygląda super to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 01.09.2007 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ten dach już mnie dobija (finansowo oczywiście).Jedynie rynny zaskoczyły mnie pozytywnie. Cała reszta dodatków to jakiś koszmar. A to zabraknie folii, a to łat. Ale karpióweczka wygląda super to fakt. U nas total afera - inny kolor dachówki przywieźli Miła być cimno brązowa angoba Cretona a jest brązowa. Jutro rozmowa z właścicielem hurtowni. Od biedy dam radę z tą brązową, ale to nie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 02.09.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Jestem ledwo się z łożka zwleklam. wczoraj cały dzien sprzatalam poddasze, resztki płytek, cegieł ytonga, deski, które fruwały przez "okna" ktorych jeszcze nie ma. a potem zamiatanie, pył kurz i wszystko ladowalo w moich oczach. ale jest teraz pieknie. i dalej czekam na folie. Jolu przesylaj jakies zdjecie swojej karpiowki na dachu (chociaz kawaleczek pls) Daro Jeszcze nie wiem co z welna na moj dach, waham sie z tym zakupem. malo kasy zostalo, a ja dalej bez pracy i nie wiem co zrobic. Daro a duza jest roznica w kolorze w tej Twojej dachowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 03.09.2007 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Róznica w kolorze - dla mnie? TAK - miałabyć ciemno brązowa angoba a jest brązowa angoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.09.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 a jakiej firmy masz ta dachowke, szperalam w necie i nie moge znalezc ciemnobrazowej (wienerberger?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 03.09.2007 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 a jakiej firmy masz ta dachowke, szperalam w necie i nie moge znalezc ciemnobrazowej (wienerberger?) Creaton Klasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.09.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 jakas slepa jestem dzisiaj i nie moge jej znalezc.generalnie, wydaje mi sie ze ciemny braz jest ladniejszy niz brazno i ten mech. moj wybor czarnego dachu byl podyktowany tym ze poprzednio mialam ceglasta (ale cementowa) i ta zielen na dachu! paskudztwo. a czyszczenie dachu to koszt ok 3tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 03.09.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Daro, raczej niechętnie będą zabierać tę dachówkę. To spory koszt i trochę zamieszania. Oczywiście jak się uprzesz i nie odpuścisz nie mają wyjścia. Ale jeśli potrafisz zaakceptować kolor, to może negocjuj z nimi np. w zamian rynny gratis, albo spory upust ceny dachówki, którą kupiłeś. Oczywiście jeśli ta, która Ci przywieźli tez Ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.09.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 i napisz koniecznie jaki był finał sprawy z dachówka!Daro a Ty na jaka wełne sie zdecydowałes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 03.09.2007 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 i napisz koniecznie jaki był finał sprawy z dachówka! Daro a Ty na jaka wełne sie zdecydowałes? Jeszcze się nie zdecydowałem, zresztą chcę tą co Ty Aniu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts